Kontrollmamman

Hej, jag är en kontrollmänniska! Ja, jag erkänner och det är det första steget. Tänkte ju gå på ett core-pass ikväll men så är det fullbokat... Ja, man kan ju gå dit och hoppas på att det finns platser kvar vilket det brukar göra men jag vill veta innan. Helst flera timmar innan. Jag är inte alltid flexibel. På många sätt är jag det, på oändligt många fler sätt är jag inte det. Ultramaken kan intyga detta. Han är en sådan som jag avundas, som kan rycka på axlarna och bara "ja, ja då gör vi såhär istället". Som får till sin träning och njuter av den även om det inte riktigt blev vad han tänkt från början. Jag reagerar istället så här "Neeeeeeej, å neeeej, gaaaaaah, vad gör jag nu??!! Det var inte så här jag planerat det, skiiit också!!!" Jag kanske får ta och ta en löptur och styrketräna hemma efteråt då... Det jag tänker nu är "Neeeeeeej, å neeej... o.s.v." Ni fattar... Jag ville ju också gå på passet för det är det första corepasset som en kollega ska hålla och jag vet att hon är nervös så jag ville vara ett stöd. Åh! Sluta älta nu...

Jag har gjort lite rehabövningar:

Charlie hjälpte till såklart. Han har också förstått det här med funktionell träning. För dig som inte vet vad det betyder kommer nu en liten sammanfattning: Funktionell träning handlar om att träna kroppen som det system det är och alltså inte bara med övningar som tränar en muskel isolerat. Man ger alltså kroppen annat att tänka på utöver den övning man gör för att koppla in fler muskler t.ex. att hålla balansen samtidigt som du gör en övning. Charlie vill utveckla detta och som du ser på bilden krockar han med pilatesbollen när jag försöker göra mina övningar - alltså blir det svårare för mig att hålla balansen och fler muskler måste kopplas in. Tack lilleman! Sen är det förenat med en hel del smärta också men det får man ta. Det är märkligt hur vass den där gåstolen är... Lilleman är lite in your face


Vi får alltså se vad dagens träning blir... Hejamamma!

Lycka...

...är att komma hem och mötas av en bebis som blir överlycklig för att man kommer hem.

Jag var hos naprapaten igen i morse och idag var det, om möjligt, ännu längre från en spabehandling än sist... AAAAOOOOOOO!!! Jag blev så stressad av smärtan att jag började skratta. Jag fick fler övningar att göra och jag ska vara en duktig patient, ska bara leta reda på en tennisboll som jag tydligen ska ligga på.

Dagens träning blir core ikväll. Gårdagens spinning gick jättebra och det kom ganska mycket folk vilket alltid är roligt.

Ut och träna med dig! Hejamamma!

Att vara utvilad

Vilken känsla! Gårdagen kändes som om jag gick omkring med en ryggsäck som vägde 40 kg på ryggen. I natt har jag sovit ganska bra faktiskt. Jag trodde att Charlie sovit ordentligt men ultramaken har tydligen varit uppe ganska många gånger under natten. Energin jag nu samlat behövs eftersom jag håller i ett spinningpass ikväll. Jag känner mig själv och vet att det inte finns i mitt vokabulär att ta det lugnt. Det var som häromdagen när jag och ultramaken var ute och promenerade med Charlie. Efter ett tag frågade ultramaken mig om det var powerwalking vi skulle göra. Det var det inte då jag kännt mig lite förkyld. Tydligen rusade jag fram i skogen... Jag kan inte gå lugnt.

Jag har nu varit en lydig patient och följt naprapatens order. Jag har gjort övningarna han ordinerat och kollat upp MAQ-träning på nätet som han sa vi skulle prata om imorgon. Det verkar vara en form av funktionell träning utvecklat av sjukgymnaster på Bosön. Det kändes i mitt hjärta när han sa att jag saknar styrka i höft och ben... Va? Jag? Min benstyrka har alltid varit mitt Ess i rockärmen. Jag som på boxpass hållit emot en kille på nästan 2 meter och fick t.o.m. honom att baxna... Those days are apparently over...? Nehej du, nu har han fått igång mig! I´ll be back! You mark my word!

Det känns skönt att inte vara förkyld längre. Nu ska jag gå och göra lite övningar igen... Hejamamma!

Inte så mycket spa idag...

Dagen började med att jag, helt outsövd, vaknade av att klockan ringde 06,30. Outsövd var jag för att Charlie vaknade inatt och hade hög feber. Därefter sov jag inte så mycket. Charlie, lille vännen, sov så oroligt och låg och sparkade på mig resten av natten. Jag klev i alla fall upp när klockan ringde och åkte till naprapaten. Han konstaterade snabbt att min styrka från höften och nedåt inte var vad den skulle. Därefter påbörjades en behandling som han beskrev "inte var som en spa-behandling". Han hade rätt! När jag tänker på spa tänker jag inte på vad jag sedan genomled men det förbättrade i alla fall min styrka. Nu har jag fått övningar jag ska göra hemma och jag ska dessutom tillbaks på onsdag för ännu en icke-spa behandling. Ja ja, bara det hjälper.

Igår köpte vi en begagnad gå-stol till lilleman. Det gillade han.

Meeen, inget gott som inte har nåt ont med sig; nu når han högre upp i bokhyllan och det tycker visserligen han är riktigt stimulerande. Vad gäller mig - not so much... Men han tycker det är kul och det är ju det viktigaste.

Fick önskemål om att visa upp mina fina, nya stövlar...

Cute!

Imorgon är det spinning! Riktigt roligt ska det bli. Hejamamma!

Sköna söndag

Om man slipper måndagsångesten så är söndag ofta en mycket härlig dag. Eftersom jag är mammaledig så slipper jag den. Jag är dock lite orolig för morgondagen eftersom jag ska till en naprapat. Jag är inte rädd för smärtan. Man har ju fött barn - två gånger! Det jag är orolig för är att han antingen säger: "Har ingen aning om vad vi ska göra åt det här" eller "Det krävs tio behandlingar för detta". Det senare oroar mig för att det kostar 550 kr per tillfälle...

Förkylningen känns lite bättre idag. Ingen halsont och bara lite seg. Förhoppningsvis kan jag köra spinningen på tisdag. Jag fattar bara inte hur jag får ljud i stereon från min iPod. Det finns en docka på stereon men det händer inget i högtalarna när jag kopplar in den... Tyvärr lämnar mina tekniska kunskaper mycket att önska.

Knock on wood men nu har Charlie faktiskt sovit hyfsat i två nätter. Förra natten tog jag striden; när han vaknade efter kl. 5 gav jag inte upp. Han fick välling och sen låg jag brevid honom i en timme och sjöng och buffade. Tillslut somnade han! Victory!! Sedan sov han i nästan 3 h till. Helt otroligt.

P.g.a. förkylningen blir det ingen träning idag. Det blir istället 5-årskalas hos lillstumpan.

Hejamamma!

Skit också!

I morse när jag vaknade hade jag ont i halsen... Jag som ville ut och testa mina nya kläder idag. Det är väl Guds straff för att jag var så materialistisk igår och tillät mig bli jättelycklig över mina fina, nya kläder. Men det kan jag ta. Jag är fortfarande lycklig över dem och fick testa lite av dem idag i alla fall när jag och familjen åkte till Tumba på en orienteringstävling. Man måste ju se sportig ut på ett sånt event även om man inte ska tävla.

Tävlade gjorde Sigurd och det gick riktigt bra! Han blev 7:a av totalt 51 stycken i hans klass.


Kolla in killer-blicken!

Jag och Charlie hejade på vår favoritorienterare.

Lite senare på dagen tog vi oss till en galleria och jag hittade ett par ursnygga stövlar. Ultramaken gillade dem så mycket att han köpte dem åt mig. Visst är jag bortskämd!

Hoppas jag mår bättre imorgon. Jag ska försöka att inte vara alltför lycklig över mina Newline-kläder och mina nya stövlar...

Hejamamma!

I Love Newline!

Nu har kläderna äntligen kommit! Tänk att jag fått kläder. Riktigt fina och sköna. Jag har gillat dem förut men nu har de till och med blivit ännu bättre. Jag fick dessutom mer än jag beställde:

-En löparjacka
-En urmysig fleecejacka
-En tröja
-En tight t-shirt
-En t-shirt i lösare passform
-Ett par tights
-Ett underställ (jepp, det går att springa när det är kallt och nu går det ännu bättre)
-En sport-BH
-En mössa
-Ett par handskar


Gissa vem som är riktigt lycklig (och fin) just nu. I could get used to this! Vad fin jag kommer att vara när jag håller i spinningen på tisdag =). Jag vill ut och träna nu. Om motivationen tryter kan man åtgärda det genom att köpa (eller få ;) nya träningskläder.

Idag har jag dessutom äntligen varit och klippt mig. Frisören fick rulla ut stora fårsaxen med ett extra dieseldrivet elverk för att inte hela gallerian skulle kortslutas. Hon fönade även mitt hår rakt efteråt och för en liten stund kan jag känna hur alla med normalt, följsamt hår har det...

Som jag skrev igår har jag faktiskt vilat helt och hållet idag. Charlie testar mig och ultramaken på nätterna... I natt låg han mellan oss och gjorde allt för att slippa sova:
Mental note 1: Klipp Charlies naglar imorgon
Mental note 2: Klipp även tånaglarna
Mental note 3: Sätt upp håret på dig själv helt och hållet utom räckhåll för nattsuddarbabyn
Mental note 4: Odla karaktär för att orka vända denna nattsuddarspiral eller se till att ultramaken gör det
Mental note 5: Välj det senare alternativet

Imorgon ska familjen hänga med Sigurd på orienteringstävling. Det ska bli kul! Undra vilka Newlinekläder jag ska ha då...? Sedan ska jag ut och springa. Undra vilka Newlinekläder jag ska ha då...? Fniss, jag har fina träningskläder... Hejamamma!

Imorgon....!

Imorgon kommer mina kläder från ultramakens sponsor! Nån gång mellan 10-13 kommer de med bud. Eller, jag ska väl rätta mig, de ber en se till att vara hemma mellan dessa klockslag och så kommer de kvart över två istället... Jag vet inte hur många gånger detta har hänt mig. Men den som väntar på nåt gott.. eller i mitt fall, nåt rosa. Nej, allt är inte rosa.

Min fine ultramake berättade idag att han bokat in massage åt mig... aaaawwww, hur gullig är inte han då? Jag blev jätteglad och behöver verkligen detta.

Dagens träning bestod av mamma/barngympa. Jag och Charlie är mästare på det nu men nu börjar det bli viktigt att hålla koll runt golvet för rätt som det är finns han alldeles nedanför en. Jag får nu lite extrahjälp eller extra tyngd i alla fall. Han kom och la sig på mig när jag gjorde redan tunga rygglyft. Puh!

Han är nu väldigt rörlig, som jag nämnt tidigare. Båda mina systrar har tidigare erbjudit mig att låna en gåstol till honom men jag har varit emot det och vänligen tackat nej. Nu är jag beredd att ändra mig... Jag måste ha nåt att sätta fast honom i, jag menar detta på ett mysigt sätt. Nåt som aktiverar honom och som förhindrar att han river ned allt överallt ifrån och där han inte kommer åt de få lösa sladdar vi har samtidigt som han har kul.

Imorgon ska jag vila!! För många tidiga mornar täääär på mig! Hejamamma!

En dag med trevliga överraskningar!

I förmiddags tog jag med lilleman på en långpromenad. Vi gick in till centrum då en sportaffär hade stor-rea och jag var bara tvungen att kolla in den. Förenade därför nytta med nöje och promenerade raskt dit. Det var svettigt, trots blåsten. Jag hittade i alla fall en ny sport-BH för bara 200 spänn! Sen fick ultramaken en liten present i form av nya kalsipper. Han blev glad, tror jag i alla fall. Jag köpte sådana jag gillar på honom, man får ju inte va dum ;)

När vi kom hem hämtade vi posten och där låg ett litet paket... Hmm, jag har inte beställt nåt...men för ett tag sedan var jag med i en tävling där man kunde vinna en barnvagn. Jag vann inte vagnen men Charlie vann sig en liten ryggsäck!

Fin va?

När jag sedan pratade med ultramaken berättade han att paketet med mina kläder från hans sponsor kommer på fredag! Oooo, vad spännande! Jag är jättespänd.

Dagens träning förutom promenaden blev ett corepass för en liten stund sedan. Det är verkligen riktigt bra träning. Det rekomenderar jag till alla. I morgon laddar jag för mamma/barngympa. Hejamamma!

Back on track!

Vilket pass det blev igår! I´m back! Ja, det var riktigt roligt att hålla spinningpass igår kväll. Det var i och för sig bara halvfullt men roligt ändå. Det kändes i benen att jag inte kört på ett tag men det visar ju bara att det behövs. Min musik funkade också bra. Det blev ett pass med mycket backar, precis som det ska vara.

Idag är Sigurd på utflykt med skolan. Han var jätteivrig och fick med sig en matsäck med pannkakor och lingondricka som min mommo gjort själv.

Charlie har förstått det här med att leka när man äter och gärna göra det lite grisigt...

Ja, ja han äter i alla fall. Det är väl klart att man måste testa lite, känna på maten.

Dagens träning kommer bestå av en promenad och förhoppningsvis ett corepass ikväll. Jag skriver förhoppningsvis för att jag inte får förboka in mig när jag är instruktör så jag hoppas det finns lediga platser kvar. Håll tummarna för jag är jättesugen! Hejamamma!

Att välja och vraka

Hmmm... Ibland blir jag lite till mig, lite för mycket kan man säga. Nu känner jag att jag börjar komma igång med ordentlig träning igen. Nu är ju promenader bra träning men jag har lessnat lite. Speciellt att promenera utan sällskap. Jag har gått alla rundor i mitt närområde massvis med gånger så nu blir det bra att sätta igång med gruppträning på allvar. I söndags satt jag dock och listade upp alla pass jag ville hinna med i veckan; mamma/barnpilates, core, mamma/barngympa, löpning, spinning... Med tanke på att jag fortfarande har riktig träningsvärk tror jag inte att pilates idag följt av core imorgon är att rekommendera. Speciellt inte då båda dessa pass kräver att du håller korrekt position i kroppen. Min stela lekamen är allt annat än korrekt just nu. Meningen med passen är att lära kroppen att använda rätt muskler till rätt saker. Jag skippar därför pilates idag då jag behöver core-inspiration för att kunna sätta ihop ett eget pass.

Dagen träning: Spinning! Yes, idag sätter mitt eget pass igång och det ska bli riktigt kul. Jag har ett riktigt bra pass på gång. Innan dess blir det en liten promenix nu när jag tror att Charlie börjar vakna... Hejamamma!

Min kärna är gul, blå och bultande

Jag har ordentlig träningsvärk. Sån där så man när man ska kliva upp från sängen tror man att det är mindre smärtsamt att bara rulla ner på golvet istället för att sätta sig upp först. Det sista alternativet kräver att man använder coremusklerna och då verkar det bättre att bara släppa taget och ta smällen när den kommer. När man landar alltså. Det vill säga bara dunsa ner i golvet för det gör antagligen mindre ont än att spänna mag- och ryggmusklerna. Ja, nu gjorde jag ju inte det men jag hade god lust. Charlie, som låg brevid mig, hade antagligen trott att mamma nu vill leka någon våldsam tittut-lek.... "DUNS!! aaaoooo....Var är mamma? Tittuuut...."

Hade nyss en moraldiskussion med mig själv när jag ordnade spinningmusiken inför morgondagen pass... Jag har en riktigt bra låt med Akon och David Guetta, tror jag. Låten heter "Sexy bitch" vilket de sjunger i refrängen. Det kanske någon kan ta på ett negativt sätt så jag vågade inte ta med den på passet... men skulle man kunna göra det? Det är ju en låt de spelar t.o.m. på P3. Ja, jag vågade inte det i alla fall. Men det är ju inte så att jag skulle ropa det till kunderna för det "Hey, c´mon you sexy bitches!" Det hade ju kunnat vara riktigt intressant... men inte min stil.

Idag har jag och lilleman varit på babysim. Jag bara ler när jag tänker på det. Han verkligen älskar vatten! Han flaxar/simmar omkring i vattnet och skvätter ner allt och alla "Tjohoooo!! Här kommer jag!" Idag dök vi för första gången och t.o.m. det gillade han. Han bara skrattade när han kom upp. Det roliga är att när han simmar tar han riktiga bentag, inte medvetet men ändå.

Imorgon blir det mamma/barnpilates. Få se hur mina coremuskler reagerar på det. De kanske lossnar. Känns så nu i alla fall. Nåväl, de går väl att sätta tillbaks ;) Hejamamma!

Nyutbildad men trött

Nu är jag äntligen coreinstruktör! Hela dagen har jag kniiipt likt Susanne Lanefeldt och jag kan ärligt säga att jag är rätt slut i kroppen. Känner mig redo att hålla pass så om ni känner er slappa i kärnan är det bara att ni plingar på. Jag behöver i alla fall inte träna nåt annat idag. Nu försöker vi bara komma på nåt att äta till middag... Lättare sagt än gjort.

Efter utbildningen tog vi oss till vallokalen för att rösta i Kyrkovalet. Det har väl du också gjort?! I annat fall har du till kl. 20 på dig. Och om du inte tänkt rösta: Skäms på dig! Det är lika mycket en rättighet som skyldighet. De enda som vinner på att du inte röstar är idiotpartier som de främlingsfientliga partierna. Om du har röstat kan du glömma min moralpredikan ovan och klappa dig själv på axeln för att du gör det du kan.

Sigurd blev som sagt riktigt snygg i sina nya kläder:

Nu ska jag slappa resten av dagen. Det behöver jag. Hejamamma!

Nattsuddarbabyn sätter sina spår...

Jag är riktigt trött! I natt ville lilleman hellre vara vaken än sova. Han var så pigg när han vaknade ett flertal gånger på natten och ville berätta en massa saker högt och tydligt. Varken mamma eller pappa skulle få sova. Det blev inte många timmars sömn. När jag väl skulle få sova sen och höll på att slumra till började ultramakens alarm att pipa och pipa och pipa. Han hade glömt stänga av larmet... Efter det var det ingen idé längre så det var revelj kl. 7.

Har shoppat lite kläder åt min store pojke (inte ultramaken ;)). Det blev en skinnjacka och en cool halsduk till min lille rocker. Han blev jättesnygg, foto kommer... Sen skulle vi kolla upp någon form av säkerhetsanordning till vildingens barnstol då han sparkar mot matbordet mycket hårt och är nära att lyckas välta den ovältbara matstolen. Vi insåg att med hans benmuskler kommer han kunna bända den lilla skruv man ska fästa i matbordet för att fästa säkerhetsanordningen så det blir ingen säkerhetsanordning. Det blev badleksaker istället.

Jag lyckades få hjälp med lite musik lagom till att jag ska fixa nytt spinningpass. En kompis make var så otroligt schysst och hjälpte mig med detta. Stort tack! Nu blir det åka av på tisdag! Tjohoo! Nu laddar jag för coreutbildningen imorgon. Hejamamma!

Inte ett öga torrt...

Ultramaken är nu hemma och jag är inte ensamstående mamma längre. Han kom bärandes gåvor:

Det var 4 praliner i lådan men eeh, en är inte kvar i lådan längre om vi säger så. Alla är glada att familjen nu är komplett.

Bröderna Bus kollar på TV...

Ha en härlig helg, nu ska jag se vad jag kan göra åt antalet chokladpraliner... Hejamamma!


Time goes by - so quickly!

Tiden bara flyger iväg. Charlies födsel känns som igår...

Jag läste i en tidning härom veckan om last baby blues d.v.s. en sorts nedstämdhet som kan infinna sig när man insett att man fått sitt sista barn. Jag kan verkligen förstå det. Inte för att vi bestämt att Charlie är sista barnet men när man väl bestämt sig, då inser man samtidigt att det inte blir mer baby-gos, ingen mer amning. Det är sorgligt. Samtidigt kan man ju inte skaffa barn efter barn efter barn efter barn, ja ni fattar. Man ska ju ha tiden och möjligheten att ta hand om barnen. 
Sigurd har också blivit så himla stor...


Det här hänns som nyligen men igår satt vi och spelade gitarr ihop. Snyft, vilken stor kille jag har. Vi har lika stora fötter nu. Ja, inte konstigt man blir lite sentimental.

Slut på sidospåret.
Dagens träning blir ganska lugn då jag fortfarande har nåt litet förkylningskli som retar. Irrrrriterande! Det blir bara en promenad och yoga men det är åtminstone nåt. Kommer man inte ut blir man tokig.

Har nu pratat med vårdgarantin om att få träffa en ortoped för min rygg och höft men det ser mörkt ut. Jag har ju faktiskt ett maraton att springa till sommaren!! Jag måste komma igång med min löpträning och det nu. Just det, på tal om det är det dags att anmäla sig... Hejamamma!


Bara en dag kvar

Sen kommer ultramaken hem från allt veckopendlande! Puh, jag vet inte hur ensamstående mammor klarar det. Kanske är jag vek men jag tycker att det har varit riktigt jobbigt. Jag har haft så lite vuxenkontakt att jag inte vet hur jag ska formulera mig när jag väl träffar vuxna känns det som i alla fall. Jag skaffade inte barn för att klara uppfostran själv, det har jag insett nu. Själv skulle jag behöva bli uppassad en dag, klippa håret, få massage och andra ansiktsbehandlingar. Samtidigt tycker jag inte om att vara utan mina barn. Jag har så fina pojkar; ett geni som är lugnet själv (som jag?) och en gullunge som är mer vild än tam (som ultramaken?). Sen har jag ju ultramaken förstås som jag inte klarar mig utan längre. Det har varit en riktigt tuff vår, värre än jag kunnat ana. Jag känner mig faktiskt lite nere även med vetskapen att det snart är över.

Nog med självömkan! Dagens träning bestod av mamma/barngympa. Det var riktigt skönt och vi mammor behöver verkligen träna upp framförallt rygg, axlar och baksida armar. Så mycket som vi går runt och bär på våra barn. Oftast bär vi dem bara på ena sidan och gärna på höften - inte bra. Mitt i allt fick jag en ofrivillig paus. Lilleman gjorde nr. 2. Jag fick meddela instruktören, efter passet, att det låg något i skräpkorgen på toa som inte luktar hallon. Hon undrade om jag inte hade något att ta med den i...?! Nej, det är ingen hund således bär jag inte med mig hundbajspåsar. Skulle jag haft den med mig inne i salen tills passet var slut? OK bajsblöjor är inte det roligaste att hantera... det får man respektera.

Imorgon blir det förmodligen ett kortare löppass och yoga. Vad har du gjort för dig själv och din hälsa idag? Ta hand om dig. Hejamamma!

Jag hittade dem!

Mina små, små, små magmuskler som sitter långt därinne. Pilatespasset igår gjorde vad det skulle. De stora hittar jag ju lätt men de där små kräver sin teknik. Jag känner hur de vaknat och nu ska jag bara se till att hålla dem vakna. I morgon är det dags för mamma/barngympa igen och på söndag blir jag coreinstruktör. Jag är på G!

Idag blev det bara en kort promenad eftersom Charlie sov så länge på förmiddagen. När Sigurd kommer hem från skolan ska vi baka morotsmuffins. Jag avfrostade frysen i helgen och insåg att vår kaklåda i frysen ekade tom. Jag har inte bakat på evigheter och senaste trippen upp till mästerbagarna (mamma, mommo och fammo) kunde vi inte ta med så mycket hembakt eftersom bilen var proppfull. Själv är jag ingen mästerbagare, bara en enkel bagare men det gör inte så mycket. Om jag gillade att baka och gjorde det ofta skulle det inte gå så väl ihop med min förkärlek för fikabröd. Det är min last i livet. Tänk dessutom att jag nu är mammaledig och ensam hemma. Jag skulle väga 100 kg innan jul. Min karaktär kan tidvis vara svag och det avgörande framgångsreceptet för mig att äta nyttigt är att inte köpa hem onyttigt.

Nu kommer hösten och det blir mörkare och mörkare. Lätt att känna sig trött och slö. Vad gör man då för att hålla ångan uppe och fortsätta träna regelbundet? Sätt upp det på prioriteringslistan! Berätta för andra att du tränar regelbundet och hitta träningskompisar. Jag kom på en sak idag som jag kan bli bättre på; att berätta för mina vänner hur bra de är, ge dem energi. Anledningen till varför jag funderat på detta är att jag fått många komplimanger och positiva kommentarer om min blogg från alla möjliga håll. Det var ultramaken som fick mig att börja blogga. Han sa att jag har så mycket klokt att säga och att folk lyssnar på mig. Ja ja, tänkte jag, det är lite som när ens mamma säger att man är fin när man klippt stubblugg trots att man har ett enormt självlockingt hår eller när man, i samma självlockiga hår, väljer att permanenta håret... Ja, i alla fall tog jag det inte på så stort allvar men när fler och fler säger att man inspirerar dem då kan t.o.m. jag ta åt mig. Så tack alla ni som är så snälla och ger mig positiv energi - right back at ya! Hejamamma!

Ny melodi?

Ja, nu har jag testat mamma/barn-pilates. Vad tyckte jag då? Egentligen vill ju jag ha fart och fläkt. Jag vill bli riktigt trött och svettig, gärna till bra musik och då ska man ju inte gå på pilates. MEN förmodligen är det ett mycket bra komplement till min övriga träning och precis vad mina coremuskler behöver. Man jobbar med de små musklerna som håller upp hållningen. Många övningar är riktigt jobbiga och helt säkert jättebra. Dessutom var det en bekant som höll i passet och hon var verkligen jätteduktig. Förklarade så man förstod hur det skulle kännas och det märktes att hon var kunnig. Sånt gillar jag!

Sååå, trots att det inte var ett pass där man skuttar ut, hög på endorfiner, efteråt kommer jag att fortsätta gå på det passet tills Charlie blir för rörlig för att ha med. Eftermiddagen ska jag spendera i skogen. Sigurd har orientering så jag hoppas jag hittar ut dit - och tillbaks! I morgon blir det rask promenad och yoga. Hejamamma!

Lägger min träning i någon annans händer idag

Ibland kan jag bli så less på samma gamla rutiner om och om igen. Igår kväll funderade jag på vad min träning skulle bestå av idag och kände verkligen inte för en promenad. Lite trist i och för sig då det är så fint väder. I alla fall visste jag att det bara skulle bli ett halvdant pass om jag gjorde som jag oftast gör. Jag kollade därför simhallens träningsschema och passande nog fanns där ett mamma/barn pilatespass. Det får det bli idag. Jag hoppas att det inte innebär för mycket liggande på mage... Fru Arla klänger sig kvar med sina klor och det blir då som att ligga på två hårda bollar som känns som blåmärken. Ja, ja ni fattar vad jag menar...

Säg "Hej!" till kapten Huggtand

Han har flyttat in hos oss och därmed flyttar nu fru Arla ut. Nattens amning slutade i tårar - och det var inte Charlie som grät. Han flinade... Fick slita ut bröstvårtan ur munnen på honom och den blev flera centimeter längre än normalt. Nytt försök gjordes, jag tänkte att han bara råkade även om det aldrig hänt förut, men med samma resultat. Jag ville ju inte att det skulle sluta så här abrupt så ännu ett försök gjordes i morse (is she thick!!!? Undrar ni. Apparently so...) allt gick till en början bra meeeen sen högg han till igen. Jag ammar inte längre! That´s it!

Förkylningen har ännu inte drabbat mig så jag ska bege mig ut på en rask promenad idag i solen. Jag ska även köra lite yoga tänkte jag. Vad skönt det ska bli! Jag ska erkänna att varje morgon när jag vaknar och jag inte kliver upp när jag själv vill utan efter andras påtryckningar tänker jag automatiskt "usch, jag vill inte träna idag!". Vad är då tricket? Sätt på autopiloten och tänk inte på vad du lovat dig att träna idag. Jag tänker bara i steg; nu ska jag väcka Sigurd, nu ska jag laga frukost, nu ska jag dricka kaffe och sen när kaffet landat i magen vill jag träna. Jag behöver bara vakna först. Om jag tillåter mig att fastna i den första tanken så krävs det enorm viljestyrka för att alla usla ursäkter inte ska få ta överhanden.

Wow, vilken härlig dag! Hejamamma!

Förkyld?

Var och hälsade på goda vänner igår och fick fantastiskt god paj till middag och dajmtårta till efterrätt. Riktigt gott! Tyvärr slog en förkylning ned som en bomb i lilleman som startade snorfabrik på två röda. Han som nästan alltid är glad blev väldigt grinig och skrek nästan hela vägen hem tillbaks till förorten. Storebror var dock sitt vanliga, härliga jag och underhöll hela sällskapet under middagen och gjorde sedan en liten flicka mycket glad genom att snurra mycket och länge. Vännernas dotter tjöt av skratt! Sigurd blev dock lite illamående...

Natten blev som den brukar när lilleman har åkt på en förkylning, har förvisso bara drabbat honom ett par gånger tidigare. I alla fall fick vi inte sova mycket... Ultramaken minst av alla visade det sig på morgonen. Varken jag eller han känner oss helt hundra idag. Kanske beror det på avsaknaden av sömn eller så är det en konsekvens av mycket närgångna och blöta snorpussar. Det är oundvikligt. Jag kan då inte hålla mig från gos med mina förkylda barn och brukar därför åka på en förkylning jag med i samband med att barnen gör det. Nu känner jag hur det killar lite i halsen... Jag försöker mota Olle i grind genom att ställa in löppasset idag. Känns trist men om det funkar kanske jag slipper göra träningsuppehåll en betydligt längre tid. Håll tummarna för mig!

Hejamamma!

Även en junkie behöver vila ibland

Idag behöver min kropp vila och det får den faktiskt. Träning i all ära men ibland är det annat som behövs. Jag känner av triceps, biceps, latissimus dorsi, deltoideus, trapesius major.... Jag blir trött i dem bara av att skriva nemnen på dem, puh! Mamma/barngympan var riktigt bra i torsdags och jag kan inte annat än att njuta lite i hemlighet av värken i musklerna, hihi. Spinningen känner jag aldrig av så det är lungt. Jag laddar inför en löpartur imorgon och tänker springa även fast jag får ont i höften efteråt... Jag vet, det är förmodligen inte så smart men jag ska inte springa så länge. Hur kan man hålla sig? Ska ringa och tjata på ortopeden på måndag igen. Kan tjat ge en förtur måntro?

Om någon därute har tips på bra spinninglåtar kan ni väl kommentera inlägget. Jag ska ju lägga upp ett nytt pass nu, jippi! Hejamamma!

My drug of choice...

Ååååå träning, vad skönt det kan vara. Helt beroendeframkallande, alltså. Körde tidigare idag en ursinnesrepa i lägenheten och storstädade. Jag har en förmåga att bli lite grinig av det, speciellt när jag är den som gör det 95% av gångerna vilket jag har som ett mantra i huvudet när jag städar. Jag var med andra ord lite...eeh...oglad kan vi säga. Men nu är lägenheten fin. Men det var inte det som var min träning även om det kostar kalorier och svett, speciellt i mitt tempo. Nej, jag var ner till gymmet och körde spinning för en stund sedan. Har inte kört det sedan i april meeen mama´s still got it, oh yeah! Jag tror jag vann. Och hur vet man det kanske du undrar. Man bara vet. Och jag vet.

Nu är jag sådär härligt hög på endorfiner och sitter i soffan och jäser och är nöjd. Mitt annars krulliga hår har motats ner av duschen och har ännu inte hämtat sig så en stund till kan jag låtsas att jag har rakt hår innan verkligheten hinner ikapp. Ibland går det så långt, om det tar tid för håret att torka, att jag får för mig att jag ska klippa någon häftig frisyr. Innan jag hunnit boka tid för klippning har dock verkligheten, lyckligtvis, hunnit ifatt och smällt mig i bakhuvudet.

Hejamamma!

Aoooo

Det gör lite ont. Har träningsvärk från gårdagens pass men det känns skönt, då vet jag att det tog bra! Idag ska jag köra spinning. Inte hålla i det själv utan delta. Det ska bli roligt, det var så länge sen och jag kan behöva lite inspiration inför mina egna pass. Jag behöver ju musik också... Min lillebror kanske kan hjälpa mig - Anton!!!

Ursäkt Nr. 1: Jag har inte tid

Jag har funderat mycket, flera år, på just denna ursäkt som mååånga har för att slippa träna. Ja, jag skrev slippa för jag tror att det är just det som ligger till grunden för kanske alla ursäkter. Men för att ta mig an denna ursäkt: Jag har inte tid.

Jag jobbar så mycket, jag måste vara med barnen, jag orkar inte kliva upp så tidigt, jag orkar inte träna så sent.... whatevva... Säg att dagarna ser ut som följer; du kommer hem sent, har hämtat barnen och är jättetrött. När ska du då hinna träna? Steg ett är att lägga in det som ett prioriterat område i ditt liv och att göra det på en rimlig nivå. Alla människor behöver träna, alla. Men man måste inte träna varje dag eller flera timmar åt gången. Kanske kan du kliva upp 20 minuter tidigare, en gång i veckan och springa, cykla i 20 minuter? En annan dag den veckan kan du göra samma sak men på kvällen följt av några armhävningar och situps? Lägg upp ett mål; t.ex. två gånger i veckan och börja där. Glöm inte att klappa dig på ryggen när du klarat det.You can do it! Kom inte och säg att du inte hinner, då har du bara prioriterat fel. Dina barn vinner dessutom på en starkare, piggare mamma/pappa. OK, nog med denna bergspredikan.

Dagens träning bestod av mamma/barngympa och vi gjorde riktigt bra coreövningar! Jag längtar till coreutbildningen. Charlie var så glad och intresserad av mitt steppande på brädan och hur jag kämpade i mitt anletes svett. Familjen uppskattade dock inte min Michael Jackson-tribute i hissen när jag dansade och sjöng som i Thriller videon... märkligt...

Hejamamma!

Morgonstund kan ta en stund...

Har lite svårt att piggna till nu så här på morgonen. Det viktigaste är i alla fall gjort; Sigurd har gått till skolan hel och ren, Charlie har fått mat och har busat och somnat igen hel och ren. Förutsättningarna för mamma/barnpasset är därmed optimala; pigg och mätt. Däremot är han väldigt rörlig nuförtiden så vi får se hur det går. Vi kan nog inte vara med så länge till...

Längtar till sista veckan i oktober. Då tar jag med mig pojkarna (de mindre två inte den stora som springer långt) och flyger upp till Kiruna och till mamma o pappa. Det ska bli roligt! Familjen drömmer dock just nu även om en solsemester... tänk vad härligt med sol och bad. Jag kan ligga och jäsa i en solstol med bok efter bok i en hel vecka. Det blir det tyvärr inget sådant i år.

Nu ska jag nog ta och fixa till mig så jag inte skrämmer de andra barnen på passet...

Träning är toppen!

Tänk vad skönt det kan vara att komma ut och svettas lite! Jag och Helena tog med oss bebisarna i barnvagnarna och tog en timmes rask promenad i Helenas hemtrakter. Underbart väder och trevligt sällskap, det vore dumt att klaga. Det var också trevligt att komma hem till Helena och se hennes fina lägenhet och bjudas på smaskig lunch. Nu längtar jag ännu mer tills vi kan köpa eget. Vi letar med ljus och lykta efter en större lägenhet. Jag längtar dessutom efter att få måla, tapetsera och fixa. Något som ultramaken får kalla kårar av... suck, det är tur att han älskar mig och kommer att hjälpa mig med det den dagen det blir dags. Jag tror inte ens han skulle morra och gnälla.

Nu är jag på G med eget spinningpass. Kontraktet är påskrivet, vad kul det ska bli! Om en vecka ska jag även bli coreinstruktör.

Eftermiddagen har ägnats åt Sigurds gitarrläxa. Det tar sig, sa mordbrännaren.

Imorgon blir det mamma/barngympa! Hejamamma!

Äntligen!

Jag har verkligen längtat efter att börja hålla pass igen. Senast jag hade ett eget pass var i juni förra året och det är något jag saknat. I morgon ska jag skriva kontrakt och börja hålla pass fr.o.m. den 22 september. Jag ska ha ett spinningpass på tisdagkvällar. Ganska sent i och för sig men hellre det än inget alls. Dels gillar jag att hålla pass, sen gör det ju inget att man får träning själv, eller hur? Dessutom har man alltid sällskap ;). Ytterligare en bonus är ett gratis träningskort som jag planerar börja använda redan på torsdag då det är mamma/barngympa.

Dagens träning för min egen del bestod av 50 minuters snabb promenad följt av yoga. I min lilla yogabok hittade jag några ställningar som kan vara gynnsamma för min ömmande höft; Utthita Parsvakonasana (huvud mot fot), Parivritta Parsvakonasana (roterad sidvinkelställning) och Uttasana (löparstretch). Jag ska försöka köra dem några veckor och se om det funkar. En positiv sak är att skelettröntgen inte visade på något patologiskt så jag har i alla fall inte diskbråck (Yayy!). Är nu remitterad till en ortoped men jag ringde dit och det var typ 10 veckors väntetid... What to do?

Jag kom på ett sätt att utveckla mina promenader; viktmanchetter. Ultramakens är dock utlånade till en kompis så jag måste be att få tillbaks dem.

Mitt lilla geni, Sigurd, har suttit och gjort läxan nu i eftermiddag men jag är lite orolig att han är understimulerad. Det är inte speciellt utmanande för honom i skolan... måste fundera på det. Hur gullig är inte han förresten? Hans extrauppgift var att skriva om det finaste han har. Han skrev att det finaste han har är min, ultramakens och lillebrors kärlek eftersom det var det finaste i hela universum... Gissa om jag fick tårar i ögonen.


Imorgon blir det promenad med Helena och så ska det bli fint väder! Härligt. Hejamamma!

OS om sisådär tjugo år?

Är ingen tokig tanke. Ja, kanske inte för mig i någon idrott, eller varför inte? De bästa ultralöparna i världen är ju inte långt från den åldern. Nu sysslar jag i och för sig inte med ultralöpning - ännu. Men man ska aldrig säga aldrig. Speciellt inte med tanke på vem jag är gift med - en av Sveriges bästa ultralöpare.

Tillbaks till poängen; min yngste son är en riktig talang när det gäller simning. Vi var på babysim i morse och han är helt makalös. 8 månader (idag faktiskt!) och har redan fattat det här med simning. När de andra bebisarna fladdrar runt planlöst har han förstått att man måste kombinera ben och armar för att ta sig framåt. Han tar faktiskt riktiga bentag! Min, helt objektiva ;), åsikt är att han har något speciellt vad gäller simning. You mark my word! Sen blir de andra stackars barnen tyvärr översköljda när han kommer farandes...

Visst syns det att han älskar att vara i vatten!


Min träning idag
bestod framförallt av ett styrkepass. Jag och ultramaken tog en promenad men den räknar jag inte eftersom han gick så långsamt. Efteråt, när Charlie somnat, körde vi ett styrkepass hemma. Vi hann med hela kroppen på mindre än en halvtimme! Går det, kanske någon undrar. Absolut! Ska man bli bodybuilder kanske man bör lägga ner mer tid men för övrigt är det fullt möjligt. Det gäller att behålla fokus och köra hårt. Se till att göra så många repetitioner att du inte skulle klara en till. Den gamla styrketräningsskolan kör mer enligt t.ex. 3x15 repetitioner. Jag kör högintensiv träning med oftast bara ett set men då kör jag tills jag inte klarar ett till och jag står heller inte och hänger vid vikterna i ett par badtofflor och snackar och vilar eller vad det nu är många gör halva tiden av sitt träningspass på gymmet. Meningen med styrketräningen är ju att trötta ut muskeln och jag menar att det oftast är fullt möjligt med ett set.

När man kör styrka tillsammans hemma är det en fördel att en av oss är styrketräningsinstruktör och den andra bollcoreinstruktör.


Sigurd fick sin gitarrbok idag och jag var övertygad om att jag skulle kunna klura ut hur man spelar olika ackord utifrån bilderna i boken. Det kunde jag inte... alla ackord lät likadant...?! "Mamma, är det där verkligen rätt...?" "Vänta, gubben, vänta...äsch!" Nåväl jag kunde i alla fall lära honom att spela noter på gitarren. Jag kanske ska påpeka att han går och lär sig av en riktig lärare, jag tänkte bara hjälpa honom på traven...


I morgon bli det ordentlig promenad med sedvanligt svett och stön + yoga. Vad har du gjort för din hälsa idag? Hejamamma!

 

 


Som ljuv musik...

...i mina öron när ultramaken berättar att han tänker köpa mig en mp3 idag. Vi fladdrade runt på diverse kedjor och det slutade med en orange iPod. Ultramaken tyckte jag kunde slå till med ett par nya hörlurar också. Jag förstår inte varför; mina Sony hörlurar från 1989 då? Ok att man måste pussla ihop dem inför varje gång man ska använda dem men ljudet är det minsann inget fel på. Jag föreslog att jag kunde tejpa dem, jag är en mycket snål kvinna, men han bara suckade. Jag köpte dem för pengar jag fick när jag konfirmerade mig tillsammans med en riktigt hot freestyle...undrar var jag har den förresten... Jag konfirmerade mig inte med freestylen förstås...Det är sådana där med bågar som man ploppar in i örat. Funkar jättebra för mig som inte kan ha sådana där vanliga ploppar. De ploppar ut. Det visar sig i alla fall att sådana som jag köpte 1989 inte finns längre. Hrm! Jävligt märkligt. Jag hade köpt dem direkt. Ultramaken föreslog fnissande sådana där stora som täcker halva skallen utöver örat. Faktiskt inte så dum idé om det inte vore så att jag skulle ha dem till att springa med. Jag insåg precis varför Paula Radcliffe springer som hon gör med huvudet - hon har säkert sådana hörlurar. Jag får leta vidare helt enkelt.

Peppad med cool musik i öronen (jag tog ett par av ultramakens invaxade ploppar med båge man sätter runt örat, inte lika bra som mina Sony anno 1989 by the way) stack jag ivåg som en oljad blixt. Vilken fart, backe upp och backe ned. Peppad av musiken och att jag kanske ska få nya kläder från ultramakens sponsor såg jag mig, cool mama, springa ännu fortare i nya kläder. Jag kunde trycka på hela vägen, t.o.m. sista backen hem och fyra trappor upp. Vilken vinnare jag är! Avslutade med yoga.

Charlie hängde med förstås och fick se mig kämpa med yogaövningarna. De är långt ifrån perfekta men övar man inte blir de heller inte bättre, eller hur?

Dagens tips från mig är låta barnen vara med och se att träning är nåt naturligt. Se också till att ni som föräldrar peppar och underlättar för varandra när det gäller träningen. Det blir så mycket lättare då. Tack ultramaken för att du finns!

Hoppas du också kört ett riktigt bra pass att avsluta veckan med. Hejamamma!

Sjöstjärnor hjälper inte stela ryggar...

Charlie fortsätter testa ultramaken... han vaknade efter ett i natt och jag hörde att ultramakens försök att söva honom, ute i vardagsrummet, var fruktlösa. Dagtid är jag karaktärsfast men nattetid - not so much. Charlie fick sova i vår säng och somnade efter ett par sekunder. Han sov gott ända till halv sju men jag och ultramaken fick inte samma goda sömn i sällskap av den lilla sjöstjärnan. Det är märkligt hur en så liten kropp kan sprida ut sig, likt en sjöstjärna, och bli så stor. Nåväl, han fick sig en god natts sömn och vaknade överlycklig och sa först "tutte" när han lekte med sin tutte (napp) och sedan "tisse" när han ammat.

Gårdagens vila från träning var skönt men idag känns det härligt att komma ut på ett löppass! Jag ska leta upp några riktiga uppförsbackar att jobba i. Gör det du med! Hejamamma!

Lugn dag med familjen

Dagen kommer att gå i familjens tecken och vi tog en härlig promenad vid Edsviken efter en ganska sen start på morgonen. Charlie testar nog ultramaken nu när han veckopendlat och bara är hemma på helgerna. Under veckorna sover han nästan alltid bra men när ultramaken kommer hem vaknar han mååånga gånger på natten. Frukosten åt vi först vid tio.

Sen strosade vi vid vattnet i sakta mak och bara njöt av solen.


Idag kommer jag inte göra många knop och på lördagar blir det alltid lite godsaker som slinker ned. Idag blir det nog lite chips, det var länge sen. En vaniljmunk har också avnjutits. Mmmm... det blir också så mycket godare när man inte äter sånt hela veckan utan bara på helgen. I eftermiddag kommer storasyrran för att lämna barnen som ska sova hos oss i natt. Vi ska mysa till det med hembakt pizza.

Något har hänt med vårt varmvatten som för tillfället är M.I.A. Vi har med andra ord bara kallvatten. Ultramaken är nu ute och springer och han hoppas nog att det har ordnat sig tills dess att han sprungit sitt korta pass på en mil men jag kollade nyss och ännu har det inte ordnat till sig och då han springer milen i lugnt tempo tar det bara ca 50 minuter. Det ser mörkt ut, eller ska jag kanske säga kallt...

Jag avslutar med att skicka energi till min lillasyster som är så duktig och jobbar, pluggar och tar hand om sin familj på ett ypperligt sätt. Hon är cool! Hejamamma!


Filosofi och en liten Toblerone

Som jag nämnde tidigare vaknade jag med en del träningsvärk efter gårdagens härliga pass. Min första tanke i morse var att det vore väldans skönt med en väldigt lat dag: "Jag är värd vila eftersom benen känns åt det stelopererade hållet". Med risk för att toucha filosofins mystiska marker började jag spinna vidare på den tanken att vara värd vila. Vad innebär det att jag är värd vila? Jag är värd att må bra och då är det det som ska stå i fokus. Om det bästa för mig och min kropp är att vila då är det det jag ska göra.

Jag gav mig själv en minut och kom fram till att det inte är fysisk vila jag behöver och rensar hjärnan gör jag som bäst när jag anstränger mig fysiskt. Med andra ord var en löptur det ideala sättet att starta fredagsmyset på. En annan fördel med detta pass var att Sigurd hängde på och det är för härligt att lyssna på honom och hans teorier. Han ville visa mig en stock han hittat i skogen som ser ut som en rumpa. Familjens gemensamma sjuka humor drev detta skämt mycket långt och det blev tillslut The Log Formally Known As Ass. Jag vet, det skämtet är egentligen inte så kul...eller jo, det är det. Hihi... Vi hittade tyvärr inte T.L.F.K.A.A. innan regnet kom.

Tillbaks till filosoferandet; jag tror inte jag är unik som tänker att jag är värd vila, eller värd en kanelbulle, chokladbit eller vad det kan vara. Med det inte sagt att en god bulle inte kan vara just vad själen behöver någon gång då och då men det håller inte flera dagar i veckan. Då tar den glada själen överhanden och konsekvensen blir en ledsen kropp coh sedan även en ledsen själ. Det gäller att hitta balansen men det ska gudarna veta inte alltid är så lätt. Jag försöker att hålla i bakhuvudet att jag måste göra vad som får mig att må bra.

När vi kom hem gör vi som alltid efter en löptur; vi går in längst ner i huset och springer 6 trappor upp till lägenheten. Sen avslutade jag med marklyft och bicepscurl då dessa muskelgrupper inte behövde jobba så hårt igår. Vilken energikick inför helgen. Nu känner jag mig som en bra kvinna, mamma och ultrafru! Själen fick sig en liten Toblerone till kaffet! Ge dig själv vad du är värd - det bästa. Hejamamma!

Pain is...

...temporary - glory is forever!

Gårdagens pass känns idag. Mest i benen och rumpan men det är bra. Det betyder att jag gjort rätt. Charlie väckte mig vid fem i morse och jag kände för att rulla av sängen hellre än att använda benmusklerna. Efter ett försök att ge honom tutten (d.v.s. nappen om du är sörlänning) gav jag upp och lät honom sova med mig. Vilken karaktär va? Nej, den använde jag igår vid kakbordet på Rosendal. Nån måtta får det vara! Förresten kommer ultramaken hem idag och då får han ta över nattarbetet. Vi är överens om att jag inte passar för nattarbete och då måste han ju också mena med bebben? Han kan få visa på karaktär och jag behövde faktiskt sova. När han ska söva Charlie brukar det sluta så här...

Idag känner jag för en slappardag hemma och det lär nog bli en del av den varianten. Kanske får jag sällskap av Sigurd på löpturen i eftermiddag.

Ultramaken har ju fördelen att vara sponsrad av diverse produkter och alltid när de där paketen kommer hem frågar jag, lite skämtsamt men också med en del allvar, om det finns något till mig vilket det aldrig gör. Jävligt märkligt det där... jag som vekligen gillar klädmärket som sponsrar honom. Häromdagen var han i alla fall och träffade sponsorn och det verkar som att de tycker lite synd om mig alternativt att jag är en värdig förespråkare för märket =). Jag får återkomma om min dröm blir verklighet. Jag ser mig själv på deras hemsida springandes i slowmotion, kanske med en löparbarnvagn framför mig...

Just nu intalar jag mig att Pain is weakness leaving the body... Hejamamma!

Crosstraining på Djurgården

Idag var det härligt väder i huvudstaden och perfekta förutsättningar för ett träningspass utomhus. Jag och Helena sammanstrålade med barnvagnar på centralen och som uppvärmning gick vi hela vägen till Djurgården. Helena hade tidigare berättat för sin man att det nog inte var aktuellt att ta bussen dit i mitt sällskap och jag ska erkänna att jag funderat på om hon trodde att vi skulle trängas på 47:an till Djurgården. Den ingick inte i mina planer. Tur var väl det för på vägen dig gjorde vi vårt första kändisspotting; på Strandvägen mötte vi Niklas Ni-vet-han-som-var-tillsammans-med-Nicolette-Sheridan-i-Desperate-Housewives-och-är-kändisarnas-PT. Han kollade faktiskt in oss. Ja, inte så där "mums de där skulle man vilja sätta tänderna i" utan mer "ååh, fitnesstjejer på G". För vi såg verkligen ut som fitnesstjejer. Vi hade platsat i vilken Fitnesstidning som helst. Jag i mina nya byxor, Helena i coola, svarta kläder.

Väl ute på Djurgården, uppvärmda och klara, började vi med benen och körde först utfall och sedan jägarvila. Buns of Steel here we come! Vi fick många leenden och ett par förbipasserande kvinnor sa att de önskade att de hade en kamera. Jag tror att de var väldigt glada för vår skull =). Men låt säga att de fnissade åt oss, då tänker jag bara: skratta du bara åt oss, vi tar hand om oss själva och våra kroppar - vad gör du åt din?

Därefter hittade vi ett räcke som vi använde för att göra armhävningar och dips. Det kändes i armarna... Det gummiband jag tagit med mig har sett sina bästa dar och därför gav inte rygg- och bröstövningarna riktigt så mycket som sig bör. Ultramaken har dock sagt att han ska fixa nytt, söt som han är. Därefter hade vi magen kvar att träna och vi hittade en bänk som vi använde för att göra "cykelövningar"som tränar magen. Vi var riktigt inspirerade och hoppas att vi hinner med ett till pass innan det blir kallare för att kunna kombinera det med picknick. Picknickfilten kan man dessutom göra många övningar på.

Vi lunchade sedan i Rosendals trädgård och smällde snabbt i oss en soppa men gissa om vi båda kastade lystna blickar på alla kakor de hade...mmmmm. Men vi var starka och nöjde oss med soppa och bröd. Dagens andra kändisspotting bestod av Christer Sandelin som spatserade i trädgården med sin lilla hund och innan vi hann tillbaks till centralen hade vi stött på Rachel Molin också. Vi tror att den där Niklas, PT:n, är vår tränare nu. Sa inte han det när han gick förbi...? Jag kanske kommer ihåg fel...

Jag kände faktiskt för att åka hem och ta mig en skööön dusch men så är inte alltid fallet när man har barn. Så jag kastade mig hem, kastade in mig i duschen och så snart Sigurd kommit hem åkte vi till hans gitarrlektion. Efter det körde jag hem honom och åkte sedan och hämtade syrrans två barn från dagis och skola. Sen skulle alla fyra barnen ha middag. Visst låter det jobbigt men jag skulle inte vilja vara utan det. Jag har världens härligaste ungar! Träna hinner jag ju ändå och vad är väl en långdusch... det hinner jag väl till helgen. Imorgon ska jag ut och springa och kanske följer Sigurd med. Hejamamma!


Träningstips!

Jag ser till att göra det lätt för mig att träna och mycket svårt att hitta på ursäkter. Ultramaken hjälper till förstås.

Man behöver inte värsta grejerna även om jag önskar att jag hade en lite modernare motionscykel än en som hellre bör refereras till som velociped. Men vi har en i alla fall och likvärdiga går säkert att få tag på till bra priser på Blocket. Sen älskar jag min Pilatesboll (Tack ultramaken!). Det går att träna precis hur hårt som helst på den men även mycket skonsamt. Yogamattan är faktiskt biologiskt nedbrytbar och den hittade jag billigt på en fitnessmässa. Försäljaren uppskattade dock inte mitt skämt när jag frågade om det finns risk för att det bara blir en hög med jord kvar om man ligger på den för länge... Sen har jag en skivstång och lite hantlar och gummiband. Finns alltså bara en ursäkt =).

Som säkert märks har jag verkligen gift mig med rätt man; han gör det så enkelt för mig och säger sånt som får mig att känna mig fin även när jag känner mig lika fräsch som Mrs. Bubbles Devere (http://www.youtube.com/watch?v=jKKxhVcyV4w&feature=related). Ultramaken är bra för hälsan men honom lånar jag inte ut.


Yoga med Charlie...

...funkar också. Just idag var han inte så imponerad av varesig solhälsning A eller B. Däremot gillade han lotuslyft, sköldpaddelyft och krigare A bättre. Ja, nu är det ju inte så att Charlie utövar yoga - ännu. Han sprattlar runt på mattan bland sina grejer medan jag försöker få till en kvarts yoga. Antingen var han trött eller så hade han invändningar mot min yoga. Det kan likaväl ha varit det senare. Jag trevar mig fram i yogans värld och har haft lite svårt att komma iväg på pass ledda av experter. Ultramaken har ju varit iväg större delen av våren på sitt äventyr, springandes genom Europa, och veckopendlar nu ett par veckor till. Det innebär att jag får gå till min bok jag har om poweryoga som han försett mig med och göra mitt bästa utifrån det. Men hellre det än inget alls - eller hur? Jag ska nog snart slå knut på mig själv.

Nu är i alla fall nya träningsbyxor inhandlade! Jag hittade ett par på rea på intersport. Riktigt sköna faktiskt men jag fick lite tantrumpa i dem. Alltså lite platt rumpa... Avsaknaden av spinningen har satt sina spår. Från att, i snitt, ha hållt ett pass i veckan sedan 2004 till att inte spinna alls från juni förra året då Charlie såg till att jag ropade efter älgarna fram till klockan ett på dagen. Ja, det jag så fint menade var att jag kräktes stora delar av dagen under början av min graviditet och hade inte energi till så mycket annat än det och att släpa mig till jobbet. Jag prioriterade att klara av jobbet, styrketräna och fick börja promenera. Det gladde sig i alla fall ultramaken åt. Han älskar att promenera medan jag tidigare tyckt att det varit slöseri med tid. Varför gå när man kan springa? Jag har nu omvärderat detta, åtminstone temporärt. Man får finna sig i sin situation. Charlie är för liten för att jag ännu ska börja springa med barnvagnen men när han blir stadigare - bye bye those walking days! Nej, nu överdriver jag. Promenader är bra, man kan ju alltid leta upp uppförsbackar. Eller så bor man som jag, uppe på en kulle. Ultramaken såg till att påpeka, mitt under förlossningen, att jag allt förlorat en hel del benmuskulatur under graviditeten. Då skulle ni sett hans rumpa efter tävlingen genom Europa - plattare än Danmark!

Dagens träning förutom den lilla yogasessionen bestod även av 40 minuters powerwalk (det känns bättre att säga powerwalk då det låter svettigare...). Skulle ju ha träffat Helena inne i stan men vi sköt på det tills imorgon då förmiddagen var regnig här i huvudstaden. Men imorgon är det ingen återvändo. Då blir det ett svettigt kapitel på Djurgården - i mina nya byxor. Hejamamma!

Det finns bara EN ursäkt för att inte träna regelbundet...

...och det är om man är sjuk. Eftersom jag inte är det gick jag en rask promenad på förmiddagen och insåg att jag borde satsat på ett par nya träningsbyxor för länge sen. Herregud! Jag som jämt är ute och promenerar har inga långbyxor att gå/småspringa fram i. Eller ja, i alla fall inga som man kan visa sig ute i. Jag hör inte till dem som hoppar i mysbyxorna och går ut. Missförstå mig rätt, mysbyxor är min uniform innanför lägenhetsdörren men utanför dörren är de bannlysta. Men hellre mysbyxorna än inga alls. Jag menar, låt inte byxproblemet stoppa dig. Nu gick jag ju inte ut i bara underbyxorna, jag hade jeans men det passar inte mitt tempo och har inte gjort det under hela våren egentligen. Mina nästan dagliga promenader har inget ornitologiskt syfte, det handlar om träning och som en konsekvens av detta - svett.

Jaja, idag blev det en timmes rask promenad, i jeans. När jag sedan kom hem var jag andfådd och svettig - mission accomplished! Mina promenader är som sagt en del av min dagliga träning och då ska jag vara svettig när jag kommer hem. Charlie var mest hungrig och imponerades inte av mig som flåsandes uppför sista backen hem försökte sjunga Imse vimse samtidigt som jag gjorde rörelserna och knuffade barnvagnen. Väl hemma var jag sååå sötsugen men eftersom det inte är helg blev det ett glas vatten innan jag senare åt en smaskig lunch i form av lax och pasta. Man måste sätta gränser, framförallt jag som har ett stort sötsug. Därför är socker bannlyst under veckorna vilket gör att jag heller inte äter så mycket på helgerna då mitt sockerbehov därmed minskar.

I vanliga fall skulle jag ha kört ett styrkepass på eftermiddagen med lite yoga som avslutning men det blir bara lite yoga när barnen lagt sig. Och varför det då? Jo, imorgon ska jag träffa min kompis Helena, med bebis, inne i stan då vi ska promenera/träna på Djurgården och jag tänkte överraska henne med crosstraining; styrkeövningar under promenaden. Jag slänger bara med ett gummiband i skötväskan och sen finns det andra övningar man kan göra utan gummibandet. Hur detta mottas får jag berätta om imorgon. Hon verkar vara på G så det ska nog går bra. Bara hon inte är rädd för vad andra ska tro när vi kör utfall efter barnvagnarna.

Om du inte är sjuk - ut och träna med dig om du ännu inte gjort det idag. En hälsosam mamma/pappa blir en bättre och piggare mamma/pappa. Det finns bara en ursäkt. Hejamamma!

RSS 2.0