Godkänt

Då den bubblande förkylningen ligger och bubblar lite extra idag valde jag bort löpningen. Det är dessutom ganska så kallt i hufvudstaden. Träningsvärken från igår påminde mig dock om att stretch kunde vara bra och därför blev det yoga för en liten stund sedan. Ett gäng solhälsningar A och B samt några höftstretchövningar. Det känns bra i kroppen. Jag räknar inte den halvtimmen yoga som ett träningspass egentligen så veckans resultat blev blygsamma 4 pass:

- Intervaller, gick från 5 intervaller till 6 denna vecka.
- Spinning
- Core/extra styrka/yoga
- Gympasset

Jag får vara nöjd med det. Det är ju inte så att jag av lathet undvek att träna.

Om några timar står jag i Globen och diggar till Depeche Mode. Barnen får roa syrran och hennes familj eller tvärtom. Jag ska dessutom färga mina fransar och bryn hos henne innan konserten. Jag får säga att det är ganska trevligt att ha en syster som snart, snart är hud-, massage- och spaterapeut. Just nu provar jag ut en ny dagcreme med hjälp av hennes expertis. Det lutar år Babors Mimical control. Den luktar mango och släcker törsten hos min uttorkade stackars hud.

Imorgon blir det löpning med ultramaken förhoppningsvis. Schemat får nu ändra form när jobbet börjar. Mer om detta imorgon. Hejamamma!

På kryssning i gymmet

Dagen började med en frallfrukost. Då och då unnar vi oss nybakta frallor från bageriet här i närheten och ultramaken springer då ner dit för att förse familjen med bröd i mängder. Gott är det och ännu godare blir det om man doppar dem i varmchoklad. Jag är ju från norrland och där doppar vi. Det är inte ouppfostrat - det är fint och gott!

Efter en härlig frukost begav jag mig ned till gymmet för veckans gympass. Som vanligt började jag med 30 minuter kondition. Därefter var det dags för styrkedelen av passet. Det var jag och några medelålders män som befann oss bland stryketräningsmaskinerna och vikterna. Jag blir alltid lika road av hur de beter sig när det kommer en ung tjej in i gymmet; man får fri lejd till alla maskiner och behöver aldrig vänta. Jag tror de blir så chockade över att man utan att tänka klämmer sig in bland männen som kanske är vana vid att tjejer inte vågar. Det roligaste var i staden vi bodde förut. Då fanns ett rum en trappa ned där de "stora killarna" tränade. Deras förvånade ansikten när man kom in och tog plats tog priset. De blev så chockade att man erbjöds gå före och hela träningen stannade upp. Vem vet, jag kanske ser läskig ut? Idag hade jag t.ex. ingen mascara...

Vi har nyss ätit en riktigt god middag; helstekt fläskfilé med rödvinssås och vår specialpotatis som vi gör i ugnen. Till det drack vi ett vin vi inte testat förr: Cigarra (shiraz och tinta barocca) Extra kul med tinta barocca som jag tror är en nordafrikansk druva och vinet är portugisiskt. Gott, lite kryddigt och strävt.

Snart börjar jobbet vilket gör att det kräver mer planering för att få till träningen. Jag och ultramaken har bestämt oss för att gå igenom kalendrarna inför varje vecka för att planera in träningen på ett bra sätt. Jag kommer träna 4-5 pass i veckan. 6 pass blir lite mycket när man jobbar. Imorgon hoppas jag att vädret tillåter löpning!

Jag har massor att se fram emot. Imorgon blir det Depeche Mode-konsert. Har aldrig sett dem live förut och det ska bli jätekul. Det var en av mina julklappar till ultramaken. På måndag om en vecka ska jag tatuera mig!!! Och helgen efter det åker vi till Orsa med syrrans familj och åker skidor.Shopping å lite politik

Idag har vi shoppat!På tisdag börjar jag jobba igen efter drygt ett års mammaledighet. Det känns ovant, ja ovant är rätt ord. Det ska bli roligt för när jag tänker efter har jag faktiskt ett bra jobb. Jag får hjälpa människor att hitta tilbaks till arbetet efter att de varit sjuka. Det enda problemet med mitt jobb är att det har blivit naturligt att ogilla det. Anledningen är nog den omänskliga arbetsbelastningen. Jag hoppas jag kan tillföra lite positiva tankar och ny energi!

En annan positiv sak med att jag börjar jobba är att ultramaken får nu möjlighet till mer tid med våra fina barn. Att både mamman och pappan ska ta vara på den möjligheten är en självklarhet för oss. Jag är dock inte med på att man ska lagstifta om att föräldrarna bara får ta hälften var. Huvudanledningen till att jag är negativt inställd till detta är den ekonomiska aspekten. Tyvärr, trots att vi vill intala oss att Sverige är så jämnställt, har vi en låååång väg att gå för att komma åt den fruktansvärda ojämställdhet med mäns och kvinnors löner. Det är för mig roten till det onda. Jag vågar sticka ut hakan och säga att det i majoriteten av svenska familjer är mannen som tjänar mest och alltså blir skillnaden i pengar störst om mannen är hemma. Men har man minsta möjlighet att stanna hemma som pappa så ska man ta en bit av kakan. Vem får hellre lite mindre i plånboken om det betyder mer tid med sina barn? Så länge man klarar sig alltså. Den tiden är förbi när det var mamman som skulle ta hand om barnen. Ibland kan det nog vara så att mamman inte gärna ger av tiden till pappan... För oss var dock inte det problemet. Vi trodde inte ultramaken kunde behålla sin elitsatsning samtidigt som han var pappaledig men så var det inte! Jippi för oss!

Nu blev det mycket politik men det är ju å andra sidan valår. Låt oss rösta bort den omänskliga Alliansen! Så, nu fick jag det sagt.

Idag består min träning faktiskt inte av långlöpning. Kylan satte stopp för det. Jag kastar om i schemat och tar vilodag idag igen för att mota bort förkylningen som lurar. Om du inte hinner till gymmet - kolla in cirkelträningen från Petra Stegman Axlund så får du dig en genomkörare! Hejamamma!


Vilodag!

Idag har jag min vilodag och det är skönt! Lilleman har varit snuvig ett tag och jag har bara väntat på att det eventuellt ska drabba mig. Kände mig lite risig igår och inatt vilket inte förbättras av att lilleman sovit ganska oroligt de senaste nätterna. Det har dock inte brutit ut ännu så jag hoppas det stannar i sin mörka håla. Be gone you filthy cold!

Igår hade jag dock ingen vilodag. Det blev istället ett ganska hårt pass; core plus extra styrketräning plus yoga. Det är ju tur att man alltid har lite extravikter hemma i form av 10.5 kg baby. Eftersom core och funktionell träning är så nyttigt är det ännu bättre att den där vikten är rörlig.

Extraträningen bestod bl.a. av

Ser ni mina biceps? ;) De gömmer sig där under lite mammafett =)

Mitt i allt dyker ultramakens kund upp (han är ju coach och en urbra sådan!) men det hör och ser inte jag då musiken dunkar i öronen. Hoppas han inte trodde jag var oförskämd med arslet i vädret och allt. Ja, ja, vad gör man inte för sin hälsa. Jag är ganska fokuserad när jag tränar, här lallas inte omkring.

Förresten så har jag toppennyheter! Vi har fått dagisplats till lilleman fr.o.m. 1 augusti på vårt förstahandsval. Vilken lycka! Då behöver vi inte oroa oss för det längre.

Jag hörde Paolo Roberto på radion häromdagen och han sa något så skönt. Han pratade om kosten och sa att man ju inte bara kan trycka i sig en massa fullkornspasta och quinoa hela tiden. Det smakar ju kartong. Eftersom han gillar pasta så får han istället träna mycket. Nu är han ingen näringsfysiolog men jag tänker lite på samma sätt. Det är väl klart att det säkerligen går att få till god fullkornspasta även om jag inte lyckats men jag tänker att om jag vill äta onyttigare saker måste jag ju ta konsekvenserna av det; antingen väljer jag att lagra det eller att göra mig av med det. Den gyllene regeln kommer du aldrig ifrån: Energi in och energi ut är vad det handlar om. Personligen väljer jag ibland också bort den goda smaken för att istället fokusera på nyttigheten i maten. Inte för att jag äter äckliga saker men lite kartongaktiga saker... ;)

Imorgon blir det långlöpning med ultramaken, hoppas jag i alla fall. Hejamamma!

 


Ibland missar man det uppenbara

Jag har tränat på så bra nu i några veckors tid; mycket kondition, en hel del styrketräning men missat en för mig ganska viktig del... Detta insåg jag när jag blev less på att känna mig så stel i kroppen och kom på att lite yoga kanske skulle vara skönt. Jag är på intet vis en yogamästare men har vanligtvis inga problem att få till en hyfsad stående hund. När jag gjorde solhälsningen (A) igår skrek mina hamstrings som de där blommorna i Harry Potter. Ni vet de där som man måste ha hörselskydd för. Då gick det upp ett litet ljus för mig; aha! Mycket länge sedan mamman stretchade regelbundet... Jag får med andra ord lägga in lite yoga i mitt träningsschema. Jag får dock inse mina begränsingar och klara av det själv, i min ensamhet, här hemma och ska därför köra detta på onsdagar efter mitt styrkepass. Inget timmeslångt men några solhälsningar och lite höftstretch, ni vet.


Igår bestod min träning av spinning. Riktigt roligt var det! Hyfsat med folk trots att timmen är sen när det är dags för mitt pass; 20.00. Det är så kul när kunderna är på G och verkligen vill träna hårt. Tyvärr händer det att många egentligen bara "sitter av tiden", säkert utan att tänka på det men så var det inte igår. Jag tror det handlar om att man inte vågar ta i. Det känns läskigt att det är tufft, svettigt och flåsigt.

Idag blir det core, lite extra styrka och - yoga! Hejamamma!

Jag tuffar på

Det kändes i benen att jag tränat på ordentligt förra veckan när jag ställde mig på löpbandet idag. Intervaller stod på schemat och även om jag skulle behövt vila benen, och kanske framförallt höften, kan jag inte hoppa över träningen. Då viskar någon enträget i mitt öra: "Laaatmask". Alltså stod jag förberedd att dra till gymmet direkt ultramaken kom hem från jobbet. Intervallerna gick mycket bra, trots trötta ben. Ultramekan föreslog ett milslångt lopp här om ett tag. Jag ska erkänna att jag blev lite sugen. Inte för att en mil känns så utmanande rent längdmässigt men det skulle vara kul att se hur fort jag kan köra.... Hmm, det tål att tänkas på.

Imorgon - Spinning! Hejamamma!

Värsta grymma tjejen!

Sista passet denna veckan blev, som planerat, ett distanspass. Jag sprang i 40 minuter och farten bestämdes av pulsen då den ska vara ca. 75 % av max. Nu är ju batterierna slut i mitt pulsband och jag har inte fått tummen ur och fixa nytt men eftersom jag är ganska säker på det här med pulsträning och känner min kropp väl tror jag att jag ändå hade ganska bra koll. Det var ett par tillfällen under passet som jag kan ha touchat ca 80 % men det är ju medelpulsen som räknas. Passet gick för övrigt myekc bra. Jag har sådan fart i benen! Jag känner mig verkligen asgrym! Can I get an Amen, sister! 6 träningspass på en vecka!!

-Löpning, intervaller
-Spinning
-Core+extra styrka
-Vila
-Löpning, långpass 
-Kondition+styrka på gymmet
-Löpning, distans

Jag vet att jag kan låta skrytsam men jag kanske ska förklara mig lite. Syftet med min blogg är dels att förhoppningsvis inspirera andra men huvudsyftet med träningsbiten av min blogg är att motivera, inspirera och utveckla mig själv. Det jag gör är att coacha mig själv mentalt; jag minimerar utrymmet för det negativa och lyfter upp det positiva till skyarna för att pränta in det positiva jag åstadkommer. Gör det du med, vettja! Ja, alltså boosta dig själv. Du behöver inte boosta mig om du inte vill ;). Jag struntar i om folk som inte förstår detta tycker jag är märklig. Det funkar för mig, det räcker.

Jag ska erkänna att min kropp är lite mör efter veckans förhållandevis hårda träning men den är inte så trött som man kan tro. Imorgon blir det intervaller - det är ju måndag! Hejamamma!


Lilleman gick idag!

Lilleman har gått för första gången idag. Vi var och badade och vattnet gick upp till grenen på lilleman. Han insåg att han inte kunde sätta sig som han brukar göra när ultramaken höll fram sina händer åt honom så han tog ett par steg istället. När vi sen kom hem kom syrran och hennes man förbi med barnen (vi har hand om dem över natten för att de ska få en romantisk dag/natt). Då tog han tre steg mot henne och sedan tre steg mot ultramaken!! Vilken grej!

Självklart har jag hunnit träna idag! Innan vi badade körde jag 30 minuter på crosstrainern och därefter blev det styrketräning:
-benböj på balansplatta (rekommendation från sjukgymnasten)
-utfall med twist
-dips
-chins
-axelpress
-en special-axelövning jag inspirerats av från bodypump
-bicepscurl
-diverse magövningar
-mina rehabövningar

Imorgon är planen att köra ett löpass. Det bli ett distanspass på ca 40 minuter. Då kommer jag att ha kört 6 pass denna vecka - det ni! Jag känner nu att jag är lite hög på träning! Den plan jag lagt upp för 2010 fungerar sååå bra. Med kosten och träningen och jag sporras verkligen av att jag gör det jag sagt att jag ska! Jag för mig själv framåt, det är det ingen annan som kan. När jag stöter på hinder fullkomligt studsar jag över dem!

Lite besviken är jag över att det bara är mamma som kommenterat mina tatueringsplaner. Tror ni inte det blir fint...?


Hejamamma!


Jag är en löpare!

Dagens löppass blev ett lite längre pass. 75 minuter härlig löpning med ultramaken och lilleman. Så länge har jag inte sprungit sedan långt innan jag blev gravid med lilleman. Det gick så lätt, så lätt. Jag blev aldrig riktigt trött och hade kunnat springa längre. En sådan härlig känsla. Det roligaste är att mitt löpsteg har blivit så bra. Nu när jag springer, oavsett vilken typ av pass är jag så lätt. Det känns så avslappnat, som en helt ny människa. Jag är en löpare, helt enkelt!

Min käre ultramake har ett lite mer jämt temperament än jag. Mitt kan vara...man kan kalla det exotiskt. Han tyckte i alla fall att mitt utspel på mindre smarta dieter (pulver, juice o.s.v.) var lite onyanserat, skulle man kunna säga. Jag funderade lite och kom fram till att jag inte kommer att ändra inlägget. GI-metoden, LCHF m.m. är en sak. De är inget jag kan stå för eller rekommendera men där äter man i alla fall mat så där får folk göra som de vill men de där andra... Grejen med dem är att de personer jag träffat som gått på de dieterna kan aldrig stå för det och titta en i ögonen och säga att "Det här är jättebra för min kropp, jag mår så bra av att bara dricka shakes och de kilon jag går ner kommer jag hålla". Det har ALDRIG hänt. Ja, jag säger inget mer. Ni vet vad jag tycker. Puss på er i alla fall :)

Idag har jag bokat tid för min tatuering!!!! Oooo, så pirrigt! Det ska bli en dödskalle med spader ess, en ros i munnen, diamanter till ögon, hög hatt och ovanför en tiger som ryter och sprutar eld. 30x30cm på magen. Vad tror ni om det?

Imorgon blir det gymmet! Hejamamma!


Takin´ care of my peeps!

Gårdagens träning blev inte riktigt som jag planerat. Tanken var att äntligen ta mig till gymmet för att vara med på Funktionell träning. Istället fick vi hjälpa syrran med barnen då det kört ihop sig. Min träning står, som ni vet, mycket högt upp på prioriteringslistan men familjen står ännu högre upp. Alltså hämtade vi hem barnen hit. Gladast blev nog Charlie. Han älskar verkligen sin 5-åriga kusin och hänger efter henne som en liten svans och hon tycker om att leka med honom. Självklart struntade jag inte i att träna. Gårdagens träning blev mitt core-pass plus lite extra styrketräning. Ett riktigt skönt pass med andra ord även om det inte riktigt blev som man tänkt sig. Idag ska jag vila från träningen och ladda inför ett lite längre löppass med ultramaken och lilleman imorgon. Det är en rolig vana vi fått till med löpning ihop på fredagar!

Jag kan i alla fall konstatera att mitt inlägg om kosten rörde upp en hel del känslor och åsikter. Jag respekterar andras åsikter och skulle inte idiotförklara någon för att de tycker annorlunda än jag. Med visst förbehåll för de som går på diverse sopp-/shake-/pulver-/piller-/juicedieter på knappt 1000 kalorier om dagen. Då får man ju fan ta och kamma sig om ni ursäktar uttrycket. Jag vill egentligen inte trampa någon på tårna och är ledsen om någon tar illa upp men detta står jag för! Om du nu går på en sådan diet, sluta direkt och börja vara snäll mot din kropp istället. Your body is your temple

Nåväl, tillbaks till de lite seriösare "metoderna" eller dieterna eller vad de nu kan kallas. Jag brukar fundera i termer av föregångsmannaskap, förebild. Personligen känner jag inte att jag som mamma skulle kunna påbörja en metod som jag inte kan rekommendera till mina barn. Barn ska inte äta enligt metoder tror jag de flesta av oss är överens om och då resonerar jag i huvudsak som att den mat jag inte kan rekommendera till mina barn skulle jag heller inte äta själv. "Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör". Det finns alltid ett alternativ till en "metod".

Det måste ju inte handla om att antingen äta kolhydrater eller inte, till exempel. Man kan ju faktiskt titta på vad det är för kolhydrater man äter och hur mycket. Vad äter du för kött och hur mycket? Och så vidare.

En stor kram till alla er som kämpar med att förbättra er hälsa. Vi har ofta ett hårt jobb framför oss med att hitta vägar att nå en hälsosammare livsstil men ta inte den vägen som ser så enkel och snabb ut - den leder ofta till ett mycket hårdare fall. Hejamamma!

Ta hand om dig!

Jag har varit förhållandevis smal större delen av mitt liv. Det är samband med mina två graviditeter som jag blivit lite större men innan första graviditeten har jag kunnat äta precis allt, hur mycket som helst utan att gå upp i vikt. Många gånger har jag dessutom fått höra att jag är sååå smal, inte alltid med en positiv ton, och dessa människor tror att man kan säga sådana saker till en smal människa. Om jag skulle säga till en överviktig person "Du är sååå tjock" tror jag att den personen kanske inte skulle bli så glad. Jag hävdar att det är precis samma sak. Det är inte mer ok att påpeka en smal persons kropp mer än en överviktigs.

Jag har också ofta fått höra att jag kan äta precis vad som helst. Nästan alltid svarar jag att igenkorkade blodkärl inte syns på utsidan och därför kan/kunde jag inte äta vad jag vill/ville. När jag gick på gymnasiet tänkte jag inte så men nu när jag vet hur bra man kan må tänker jag absolut på vad jag äter, inte bara för figurens skull.

Varför tänker jag på detta idag? Det har funnits i mina tankar i några dagar efter att jag läst om ännu en diet på några bloggar som jag brukar läsa. Dieten kallas LCHF (Low Carb High Fat) och som namnet antyder ska man hålla nere kolhydraterna och istället äta mer fett. Jag ska inte grotta ner mig alldeles i detta men säger åter: Igenkorkade blodkärl syns inte på utsidan. Det är där fettet kommer att hamna... Jag tror absolut man kan dra ner på kolhydraterna om man vill gå ner i vikt men jag hävdar bestämt att man behöver kolhydrater. Sedan finns det såklart bättre och sämre varianter. Socker är en av de sämre till exempel. För mig är kolhydrater ett bränsle vi behöver och det bränslet kan inte ersättas helt med fett och proteiner för att vi ska få tillräckligt och för att andelen fett inte ska vara på en skadlig nivå.

Om du orkat läsa så här långt (jag vet, när jag kommer igång kan jag pladdra på i oändlighet...) ska jag sammanfatta min poäng. Som jag ser på kost (jag är inte utbildad näringsfysiolog men har gått lite kortare utbildningar och har en hel del erfarenheter ändå) är att äta allt med måtta. Inga förbud men heller ingen överdriven konsumtion. Ovan nämda diet, liksom alla andra, åker i skräpkorgen!

Om du har frågor eller vill ha tips svarar jag gärna så gott jag kan. Du måste ta hand om dig, både in och utsida. Nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällens spinning. Hejamamma!

Snabb, snabbare, snabbast!

Dagens pass var ett intervallpass som jag som vanligt körde på gymmets löpband. Lite sent omsider kom jag dit - helt fel tid när ALLA andra också var där och skulle parkera sin bil i snömodden. Själv försöker man hålla på reglerna men tyvärr gör inte alla det vilket innebär att om man väl tagit sig in på parkeringen men inte hittat en plats blir det mycket svårt att hitta tillräckligt med plats att ta sig ur... Nog med negativt, jag hittade ju en plats tillslut. Intervallerna gick som vanligt jättebra. Jag kan fortsätta öka tempot men ska nog, efter konfererande med ultramaken, kanske öka längden på intervallerna. Det är kul när man märker resultat! Efteråt körde jag mina rehabövningar.

Lilleman har inte gillat att det var måndag idag. Måndag innebär ju att han och jag är ensamma efter en rolig helg då ultramaken och Sigurd också varit hemma. Han har varit ganska gnällig och letat sig ut i hallen för att leta efter fler familjemedlemmar. När då äntligen store killen kom hem rusade han ut i hallen som ett skott och ville vara med honom och hans kompis. Att vällingflaskan var näst intill orörd var ointressant...

Imorgon blir det spinning. Nytt, fräscht pass som blev skitbra om jag får säga det själv och det får jag ju! Hejamamma!

Smärta...

...men ganska skön sådan när jag väl baxat up mig ur sängen. Precis som jag trodde gav mig gårdagens träningspass en grym träningsvärk i hela kroppen. Charlie väckte mig genom att gen mig en smocka men en gullig sådan...? Direkt efter frukost gav vi oss ut i pulkabacken.

Ultramaken och min store kille hävdar att en sådan här kallas snoracer. Jag säger rattkälke och då skrattar de. Vad säger du?

Så här fin var lilleman på sitt kalas igår

Dagen har annars gått i vilans tecken. Nu är också äntligen en tvättmaskin beställd!

Imorgon blir det intervaller. Hejamamma!


Beat this!

Vilken dag det har varit! Jag väcktes i morse av mina killar som hade bakat scones. Inte så illa att vakna till. Jag tyckte att jag kände doften när min store kille kom in i rummet och tvingade upp mina ögonlock. Direkt efter frukosten drog jag ner till gymmet och körde ett riktigt bra pass; 30 minuter kondition på crosstrainern följt av hård styrketräning. Det är så roligt när man styrketränar på gymmet tycker jag. Jag kör på hårt eftersom det är så man ska göra för att få resultat och det kan hända att jag låter lite när jag lyfter eftersom det ju är tungt, i.e. styrketräning. De flesta andra tar inte i så mycket varför de har en förmåga att stirra på mig när jag tränar. Jag kan säga att det inte rör mig i ryggen. Det är väl bra om de gör det, då kanske de lär sig något istället för att sitta där och veva i någon maskin utan motstånd på.

För min del blev det chins, dips, cablecross, axelpress, utfall med en liten twist, knäböj med kick, crunches och mina rehab-bollövningar. Jag tror/hoppas jag känner av dem imorgon. Jag satt här och funderade på veckans träning och känner mig ganska nöjd; löpning, spinning, vila, löpning/styrketräning, löpning, crosstrainer/styrka. Imorgon får det bli lite vila igen. 5 pass denna vecka är inte fy skam!

Vi har precis avslutat lillemans 1-årskalas. Kalaset blev lite mindre än planerat men vi var ju ute i sista minuten så vi var glada att några kunde komma i alla fall. Jag hann baka chokladtårtan efter att jag kommit hem från gymmet och den var uppskattad.

Hejamamma!


Ibland så undrar man...

...hur vissa människor är funtade, eller rättare sagt inte funtade. Jag gick med ultramaken och lilleman till biblioteket idag och hörde ett skvalande ljud när jag gick över parkeringen. Jag tittade åt det hållet som ljudet kom ifrån och såg en äldre man stå vid sin bil. Bildörren på förarsidan var öppen och mannen stod vänd mot den och...kissade... Excuse me?!?! Jag vet inte om jag är konstig men sådant brukar jag sköta på toaletten. Visst, det manliga könet kan bete sig lite märkligt men att stå på ICA-parkeringen i vårt centrum och kissa vid bilen. Då hade jag nog hellre låtit prostatan explodera.

Nog om detta. Självklart har jag hunnit träna idag. Det har väl du också, eller? Ultramaken var ute på ett lååångpass idag. Efter 5 timmar kom han förbi för att hämta upp mig och lilleman. Vi hann springa i 35 minuter innan vi var tvungna att springa hem för att vi, orutinerat nog, glömt skicka med vår store kille en hemnyckel för att han skulle kunna ta sig in när han kom hem från skolan. Ja, ja, det blev ett bra pass i alla fall.

Idag har jag dessutom hunnit baka bullar och göra glasyren till chokladtårtan. Imorgon firar vi lillemans 1-årsdag. Han fyllde ju år för en vecka sedan men imorgon är kalaset.

Imorgon blir det gymmet på morgonen. Nu blir det kaffe och bullar! Hejamamma!

Det funkar...

...mitt 2010-tänk, alltså. Jag ser till att ha det i huvudet hela tiden; kosten och fokus. Jag tror att det är framgångsreceptet. Om du har bestämt dig - se till att det blir en del av dig. Det låter lite flummigt men äh, det bryr jag mig inte om. När man passerar 30 får man vara lite flummig och ändå make sense, eller hur? Så länge det funkar. Visst, det har bara gått ett par veckor men jag måste ju peppa mig själv.

Dagens pass var 45 minuter jogging tillsammans med min store kille. Jag tyckte att han behövde komma ut och röra på sig så det gjorde inte så mycket att det gick lite långsamt. Vi sprang hela tiden och när jag kom hem körde jag styrkeövningar. Efter duschen väntade ultramaken med en sallad som bl.a. bestod av bulgur och quinoa - gott och nyttigt. Imorgon blir det snabbare tempo när jag och ultramaken springer ihop med lilleman i babyjoggern.

Just nu sitter jag och önskar mig en bra dagkräm och nattkräm. Min hy behöver fukt, mycket av den varan dessutom. Jag vill ju ha Kanebo men....det är inte gratis, precis.

Hejamamma!

Vilket toppenpass!

Spinningen var så himla rolig igår kväll! Det var mer folk än vanligt, troligtvis en hel del nyårlöften på cyklarna, och kunderna verkade verkligen vara på G. Det sporrade mig att vara ännu mer på G än vanligt. Sen är det förstås alltid roligt att få positiv feedback och få höra hur roligt folk hade. Jag fortsätter tänka på mina "nyårslöften" och behöll fokus även på min egen träning genom hela passet. Jag känner mig faktiskt lite mör idag, jag tog i som attan igår.

Idag händer inte så mycket rent träningsmässigt förutom mina rehabövningar. Gamla lägenheten ska besiktigas, håll tummarna, jag ska gå med barnen till biblioteket. Min store kille har ärvt min kärlek för böcker och läsning, lilleman gillar också böcker men då framförallt att äta dem...

Imorgon blir det träning igen. Kanske åker jag skidor men om inte det går blir det härlig löpning och styrka. Hejamamma!

Godmorgon!

Laddar för vårterminens första spinningpass ikväll. Det blir samma pass som innan jul. Jag har helt enkelt inte hunnit fixa ett nytt p.g.a. flytten men det kommer snart. Planen är klar, det är bara att hitta musiken. Jag känner dock att jag har lite musiktorka... Har du något förslag? Vad ska jag ha för musik? En sak är säker i alla fall - tempot kommer skruvas upp, svetten ska rinna mer, benen ska bränna och pulsen ska öka. Självklart vill du vara med!

Drömpasset!

Jag ska erkänna, jag var inte galet taggad inför mitt löppass idag. Jag tittade ut och det var -10 och en fuktig kölddimma kom smygandes. Jag tänkte tanken: "jag kanske skulle cykla inomhus istället..." MEN då har jag lärt mig en sak, om jag tänker så tänker jag även omedelbart efteråt "...och just därför ska jag ut och springa precis så som jag planerat". Sagt och gjort, jag hoppade i en massa träningskläder (det finns inget dåligt väder...ni vet) och jag har ju sååå bra träningskläder (tack till ultramaken och Newline såklart!) och gav mig ut med Madonnas "Celebration" i lurarna. Det som innan verkade bli ett tråkpass blev ett drömpass! Jag flööög fram på gatorna och var galet pigg, fräsch och stark. I ain´t even lying! Jag kunde trycka på i alla (och det blev många, långa) uppförsbackar och när 30 minuter hade gått och jag var hemma var jag inte ens trött. Kan ni fatta vad skönt det var! Jag som dessutom varit lite krasslig i ett par dagar. Sicket drömpass, alltså. Endorfinkick utan dess like...

Väl hemma gjorde jag duktigt mina rehabövningar med en extra twist... De flesta övningarna är balansövningar och lilleman vill hemskt gärna "hjälpa till". Det blir lite svårare om jag säger så...

Imorgon, mina vänner, blir det spinning igen. Kanske blir det ännu ett drömpass, vem vet? Hejamamma!

Det ska inte alltid vara så svårt...

Kan man så ska man väl göra det lite lättare för sig:


Check it out! Jag måste säga att jag är lite stolt. Det är inte mycket men jag gillar det. En liten bit av lillemans rum är vår lilla träningshörna som kommer utnyttjas väl.

Tyvärr missade jag kickoffen idag... Jag kände mig kass i halsen och var snorig och jag tar hellre det säkra före det osäkra. Om jag mår bättre imorgon blir det en joggtur på bara 30 minuter plus rehabövningar. Åååå vad jag längtar att köra igång med träningen igen efter "flyttuppehållet".

Hittills fungerar min planering för 2010 vad gäller kosten. Det är inte helt lätt men det är det sällan. Man måste fundera på vad det är man vill och hur viktigt det är. Är det viktigt så får det kosta lite.

Ikväll blir det Damernas detektivbyrå, ett program i min smak. Till och med ultramaken gillade det, bara det...

Hejamamma!


Hej från flyttkaoset!

Har varit ganska M.I.A. de senaste dagarna p.g.a. flytten till nya lägenheten. Hade glömt hur jobbigt det var att flytta vilket i och för sig är tur annars hade man bott kvar och aldrig flyttat. Nu flyttade vi dessutom bara över gatan. Jag har i alla fall inte kunnat blogga. Har inte haft tiden, orken och lusten att sätta mig i en liten dammhög i gamla lägenheten där vi har internet. Nu har ultramaken fixat mobilt bredband i ett par dagar så nu är jag tillbaka. Den träning jag fått de senaste dagarna har handlat om att bära och gå, bära och gå....ja, ni fattar. Men  mitt i allt kaos lyckades vi i alla fall fixa lite kalas...
Jag kan bara inte förstå att han redan är ett år! Min lille, lille bebis...

En förkylning har nu smugit sig på men jag hoppas den vänder. På söndag har vi nämligen kick-off på gymmet som jag vill vara med på. Då blir det bl.a. pulsspinning och poweryoga. På tisdag är det åter dags för spinning. Mycket roligt att se fram emot! Hejamamma!

Bättre och bättre

...ska jag bli! Jag har nu gått igenom min träning sedan juli och har i genomsnitt tränat 3 pass per vecka. Inte så illa! Det roliga är att jag kommit igång med löpningen igen och känner verkligen att det gått framåt. Jag är både snabbare och uthålligare trots att jag ännu inte tränat löpning så regelbundet mer än de senaste månaderna.

Vad ska jag då bli bättre på?

Kost
Vad gäller kosten äter jag bra och varierat idag men jag får erkänna att jag har en tendens att äta mer än jag behöver. Det jag från och med nu ska bli ännu bättre på är att minska på portionerna något och äta mer grönsaker. Jag kommer fortsätta med att bara äta fikabröd, godis pch sådant bara på helgen och då i något mindre omfattning än idag. Inga jätteförändringar men det är heller inte nödvändigt.

Träning
Jag tränar kvantitativt bra idag men kommer nu fokusera ännu mer på kvaliteten. Det ska vara bra pass där jag är mer fokuserad på vad jag ska göra och passen kommer också vara hårdare.

Varför?
Efter att lilleman föddes har jag medvetet låtit det ta tid att återgå till min "normala" form. Att stressa tillbaks tjänar ingen på, allra minst jag själv. Nu fyller min lille bebis 1 år på torsdag och jag känner att det är dags att lägga i nästa växel. Jag har ett par kilon jag vill bli av med, eller rättare sagt, jag vill bli fastare och mer muskulös. Som ni vet räcker det inte att bara vilja det man måste bestämma sig för hur man ska få det att bli verklighet. Alltför ofta tror jag att vi vill åstadkomma en förändring men vi fortsätter ändå i samma gamla spår och då händer det inte mycket.

Idag har jag och ultramaken målat och målat och målat.... fy bubblan vad tråkigt! Påminn mig att jag aldrig ska bli målare. Här hemma råder dessutom flyttkaos men lyckligtvis har jag en snäll syrra och svåger som tagit hand om lilleman och storebror idag. Jag är lyckligt lottad på så många sätt!


Gissa om jag kommer ha ont i kroppen imorgon men imorgon ska vi fortsätta måla och tapetsera. Yeeeey....

Heja mamma!

Nytt år, nya löften?

Jag ger vanligtvis inte så mycket för just nyårslöften men satt ändå och läste på olika bloggar om just detta. Det är väl samma sak varje år; gå ner några kilon, träna mer, äta bättre o.s.v. Oftast ganska tomma och därför dumma löften då man i slutet av året påminns om att man återigen misslyckats med något. Jag har därför inte åtagit mig några nyårslöften någonsin och kommer nog inte göra det heller.

Jag satt ändå och funderade på detta och kom fram till, vad jag tycker, är ett bättre sätt att resonera. Varför inte se början av det ännu så färska året som ett lämpligt tillfälle att se tillbaks på det gågna året. Vad gjorde jag bra? Vad kunde jag gjort annorlunda? Hur vill jag utvecklas under det kommande året? När jag gått igenom detta kommer jag inte älta det dåliga utan se fram emot ett nytt spännande år.

Imorgon delar jag med mig av mina "nyårslöften". Det vill säga hur vill jag utvecklas under 2010 och hur jag ska göra det jag bestämt mig för. Det sker ju inte utan en plan. Jag ska också gå igenom hur min träning gått under hösten. Det är bra att få svart på vitt hur bra man faktiskt tränat för att kunna bli ännu bättre, eller hur?

Idag har jag åkt skidor här hemma i Sollentuna! Helt otroligt! Det bästa är att skidspåret ligger en 3 minuters promenad från huset!

Imorgon blkir det inte så mycket träning. Det blir istället tapetsering och målning... Hoppas vi löser det. Har aldrig gjort det förut... Men nu ska jag ha myskväll med ultramaken och min store kille. Det blir senaste Harry Potter-filmen och ostbågar. Hejamamma!

RSS 2.0