20 minuters jogg - check!

dsc00212 (MMS)

20 minuters jogg - check!


Testar nåt nyttJag har förut varit heeelt emot proteinshakes men ska nu faktiskt göra ett försök. Jag är inte den som inte kan ändra mig om något visar sig vara bra. På kvällarna försöker jag minimera kolhydraterna till förmån för protein och jag har testat allt möjligt i matväg men är ändå så himla hungrig; ägg, sill, keso (hur kan alla älska keso...?) m.m. men jag tycker inte det är så gott på kvällen och jag vill inte vara hungrig när jag lägger mig. Jag tror dessutom att amningen suger massa energi eftersom jag kan äta hur mycket som helst utan att bli nöjd och jag går dessutom ner i vikt. Alltså kommer jag ge detta en chans. Den är inte fylld med socker eller aspartam dock lite sukralos...

Jag återkommer om hur det funkar för mig...

Heja mamma!

Förberedelser

Nu är det 2 månader kvar tills min utbildning till Personlig tränare börjar. Idag har jag börjat sondera terrängen vad gäller förberedelser. Det är lika bra att vara så förberedd som möjligt och jag har därför kommit igång lite med instuderingen. Mycket kan jag men det jag kommer behöva lägga krut på är detaljkunskaper om anatomi. Det känns riktigt spännande och jag längtar verkligen men det är också nervöst. Jag ställer alltid höga krav på mig själv, speciellt när det gäller studier vilket visserligen gjort att jag aldrig behövt göra en omtenta under 5 års högskolestudier men det gör ju också att prestationsångesten kommer som ett brev på posten...

Dagens träning är 20 minuter jogg som jag tar tag i när ultramaken kommer hemspringades från jobbet. De där 20 minuterna kan tyckas vara väldigt lite att hänga i julgranen men för att komma tillbaks från en förlossning och börja springa igen när man inte gjort det på ett år kräver det försiktighet. Visst skulle jag klara av att springa en timme men det är mycket att ta hänsyn till i kroppen efter att man fött barn. Jag har grundat väl med knipövningar och plankor som jag fortsätter göra men jag har ju också min höft att ta hänsyn till. Än så länge har den inte gjort ont och jag jobbar verkligen med den.
Höftlyft ska rädda min höft! Jättevanligt att man är svag i höften.

I lördags, på gymmet, lade jag till ännu en höftövning med boll. Jag får ta en bild för att visa. Den är ännu lite jobbigare men du vet ju; kroppen lär sig snabbt så man måste chocka den med nya grejer. Planka på boll körde jag också. Bild kommer.

Heja mamma!

Söndagsmys

Idag vilar jag från träningen igen. Planerad vila dock så ingen fara. Jag är frisk och stark som en gammal märr.

Igår var det träning på schemat och där stod styrketräning med jogg till och från gymmet. Sagt och gjort, jag tog mina gymskor i handen och snörade på mig Icebugsen och joggade ner till gymmet. 10 minuter och nedför och ganska kallt å blåsigt, trots plusgrader. Veckans gympass är alltid helkropp och utöver det passet har jag ju mina dagliga övningar plus att alla löppass avslutas med styrka. Nej, jag blir ingen bodybuilder men det är heller inte min intention. Tycker inte det är så fint på varken killar eller tjejer att se ut som en belgian blue. Synliga muskler vill jag ju såklart ha och det kommer men löpningen är nu viktigast.

Att springa kan ge mig sådan känsla av lycka som jag sällan hittar någon annanstans. Det är en sådan frihetskänsla att kunna springa och rensar huvudet från allt ont. Sen blir man snygg också, det är ju aldrig fel =)

Ultramaken har nu börjat blogga för Runners World. Inte konstigt att de vill ha en av Sveriges absolut bästa ultralöpare som bloggare. Dessutom Sveriges sötaste... Hans nya blogg hittar ni HÄR.

Heja mamma!

Viktig vila

Idag är det vila från träningen. Det behövs känner jag i hela kroppen. Igår var jag helt utmattad efter middagen. Det tar på krafterna att vårda sjuka barn, träna och hålla hemmet i schack samtidigt. Jag börjar förstå de där som hamnar i TV-programmet Rent hus. På en vecka skulle vi vara överkvalificerade, jag lovar.

Nu börjar i alla fall Lilleman bli bättre, febern är borta och det är bara lite snorigt och hostigt kvar. Lillan är dock pigg och glad, än så länge...


Heja mamma! 

Första LÖPpasset

Sedan jag började springa igen efter senaste förlossningen har jag bara joggat. Idag var det äntligen dags att verkligen börja springa. Idag var det som sagt 30 minuter distans som stod på schemat och skillnaden nu mot tidigare joggpass är framförallt att man under distanspasset tar ordentliga löpsteg till skillnad från lite avslappnad jogg. Det var skönt att sträcka ut och få lite mer fart under dojjorna.

Löptekniken måste jag jobba på och jag kände att den inte riktigt satt på plats vilket förmodligen är anledningen till att benhinnorna gav sig tillkänna. Tur att man är gift med en löparcoach som har svar på många krämpor:

Nej, jag sitter inte och bajsar på mattan. Jag stretchar mina benhinnor. Tydligen ett säkert kort mot denna krämpa. Jag litar på coachen.

Jag ska erkänna att när jag klev upp i morse var jag glad att det skulle dröja några timmar innan det var dags för mig att sticka ut och springa. Termometern visade - 9.6 och det såg riktigt urrigt ut. Hade jag bangat och stannat hemma p.g.a. detta? Självklart inte. Hade jag åkt till gymmet för att köra passet på löpband? Självklart inte, det är en helt annan sak att springa utomhus mot ett löpband och jag föredrar att springa ute eftersom det nu är maran jag satsar mot. Hade det tagit emot att springa i - 9 grader? Oh yes! Men det är inte för kallt för luftrören så det är bara att klä på sig. Det känns jobbigt i max 5 minuter sen är det skönt. Det var inte å kallt när jag gav mig ut och när jag nådde Edsviken lyste solen rakt på mig och det var otroligt vackert. Då är man glad att man inte fegade ur och ställde sig på gymmet. Ultramaken sprang dock 3 mil och stack ut i morse när det var kallare än -9...

Heja mamma!


Talang 2011?

Jag upptäckte av misstag en "oanad talang" hos mig själv igår. Jag skulle ta av mig linserna (månadslinser som jag haft alldeles för länge vilket denna berättelse också kommer att avslöja...) och fick av mig den vänstra utan problem. Problemen började när jag skulle ta av mig den högra linsen. Jag fick liksom tag i en bit men det sved så och den lossnade inte. Min teori var att den sugit sig fast då den blivit för torr... Så var inte fallet... Jag kämpade, försökte få tag i linsen men fick tillslut be ultramaken kolla. Han tyckte inte han kunde se linsen men jag fortsatte pilla. Nu var ögat ganska irriterat och ultramaken bad mig sluta innan ögat lossnade. Ok, dags att ringa en optiker. Men när jag skulle kolla upp numret fick jag en idé som jag egentligen inte trodde på men jag måste testa innan jag gjorde bort mig hos optikern. Jag gick in på toaletten och lyfte på ögonlocket...där, ihopskrynklad, låg den där linsen. Jag hade med andra ord aldrig varit i närheten av linsen när jag ryckte å slet. Nu har jag slängt det där paret linser och mitt öga är fortfarande ömt... Den oanade talangen? Hornhinneryckning - kan det vara något?

Igår kom ett stort paket från Newline!

En riktig godispåse. Och deras sjukt sköna sport-BH borde alla kvinnor ha. Jag gillade den nya färgen. En somrig, grön skapelse.

Idag står distanspass 30 minuter på schemat. Det betyder max 75% av maxpuls och är ett pass som gör mig uthålligare. A och O för maran i maj med andra ord.

Heja mamma!

Grattis mamma!

Idag fyller min mamma år. Världens bästa mamma och mommo som alltid vänder ut och in på sig själv för att hjälpa mig, mina syskon och våra barn. Grattis mamma, du är bäst!

P.S. Idag har mitt Newline-paket kommit... Mer om det imorgon. D.S. 

Oj!

I natt sov Lillan hela natten. Man blir nästan lite orolig. Lilleman är dock förkyld och hostig igen så han kunde inte sova lika bra och därför inte jag och ultramaken heller. Det blir besök till doktorn idag med hans hosta helt enkelt.

Spinningen gick klockrent igår och jag kände inte av några men från magsjukan. Det är alltid lika roligt att stå till tjänst med sin kunskap när kunder undrar över träningen. Trevliga diskussioner! Idag blir det 20 minuters jogg efter att ultramaken intervjuats av Mitt i.

Heja mamma!

Tillbaks på banan

Idag är jag redo för träning igen och nu är det spinning som står på schemat. Om det inte var så att jag själv höll i passet hade jag prioriterat löpningen eftersom mitt träningsmål handlar om min löpning. Det förändrar dock inte det faktum att det ska bli himla kul med spinningen.

Nu när jag gör ett detaljerat träningsprogram för en kund har jag också angett vilken prioritet alla veckans pass har utifrån hennes mål med träningen. Då vet hon vilka pass som ska genomföras om det nu är så någon vecka att dagens pass inte går att genomföras. Mitt jobb som hennes tränare är att underlätta så mycket som möjligt för henne och samtidigt få henne att nå målen.

Heja mamma!

Nu så!

Hopp om livet igen för hela familjen! Magsjukan är borta och bortspritad.

Idag hoppar jag över träningen men imorgon blir det spinning igen. Dagens joggpass flyttas till onsdag istället.

Idag sitter jag och klurar på min första kunds träningsprogram. Det tar tid men det är viktigt att det blir bra och fungerar för henne. Hon har målet - jag ger henne vägen!

Jag sitter också och längtar efter laddningen med nya träningskläder, hoppas de kommer snart.

Heja mamma!


Urk!

Magsjukan drabbade mig som en ovälkommen gäst igår eftermiddag. Efter att jag och ultramaken avnjutit varsin semla och tagit det lugnt en stund började det bubbla i magen. Jag ska bespara dig alla detaljer men det var inte vackert, inte kul, vi mådde inte bra och att då ha två småbarn blir...hmm, pricken över i:et skulle man kunna säga. Riktigt tufft! Semlor göre sig icke besvär hos oss de närmaste 10 åren - urk!

Morgondagens jogg ligger i farozonen men då får det bli en annan dag under kommande vecka.

Heja mamma!

Idag blir det gymmet!

Nu var det länge sedan jag gymmade men idag är det dags igen! Vanligtvis gör jag det direkt på morgonen men eftersom jag nyligen börjat träna på ordentligt ser jag till att vila några timmar till efter mitt spinningpass igår eftermiddag. Idag blir det helkropp på gymmet; maskiner blandat med fria vikter och kroppen som belastning. Ultramaken stack precis ut på en 15km löprunda i solskenet. Vilken dag!

Vad gör du idag?

Heja mamma!

Mycket sprit kan rädda mig!

Ja, inte sån som man dricker utan handsprit och ytdes. Mina händer känns alldeles stela av allt tvättande och spritande men jag gör allt för att begränsa magsjukan till bara Lilleman. Helst skulle jag tagit magsjukan själv om jag fick välja och skonat alla andra men nu hoppas jag att det stannar med Lilleman. Håll tummarna.

Ikväll har jag dessutom ett spinningpass att hålla i. Kul att vicka på andras pass. Då träffar man nya kunder som kanske inte hittar till ens eget pass. Ikväll är det inte pulsspinning men det är kul ändå.

Igår joggade jag efter att ultramaken kom hem från jobbet. Jag slås varje gång av hur härligt det är att vara igång med löpningen igen. Jag har verkligen saknat det. Det är självklart inte helt utan ansträngning ännu men det känns bättre och bättre. Det bästa är att höften inte besvärat mig alls ännu (ta i trä). Kanske har jag hittat the Formula. Jag har sagt det förr men nu kommer det igen: Core - do it!

Nu sover både Lilleman och Lillan. Jag bloggar å tvättar och ska nu röja i köket...

Heja mamma!

Denna vecka betyder även torsdag jogg!

Jepp, idag ska det joggas i 25 minuter igen. Sist blev det lite jobbigt efter halva passet och därför gick jag i nån minut. Inte för att jag inte orkade springa vidare utan för att jag ville hålla mig inom rätt pulsintervall. Om jag låtit pulsen skena iväg (jag var i en låång uppförsbacke) hade jag förlorat syftet med det passet; att i lugnt tempo och förhållandevis låg puls (max 75% av maxpuls) jogga i 25 minuter. Man ska inte alltid pressa sig igenom det jobbiga. Ibland men inte alltid.

Jag har länge gått och tänkt på att jag verkligen behöver nya hudprodukter till ansiktet men smakar det så kostar det. I mitt fall är det Kanebo som fungerar absolut bäst av de märken jag testat. Jag har en ganska känslig torr hud som försöker berätta för mig att tidens tand börjat nafsa på mig men jag måste slå tillbaka! Nu har jag i alla fall beställt ansiktsvatten och ansiktscreme. 1200 kr fattigare är jag men då räcker de å andra sidan 10 gånger längre än om jag hade köpt typ Nivea eller Loréal. Med andra ord blir det inte så mycket dyrare.

Jag är en ganska snål person. Framförallt när det kommer till mig själv. Nu började jag dock tänka i banorna att om det hade handlat om en medicin jag behövde, då hade jag ju pungat ut med dessa kronor utan att fundera. Idag, utan dessa krämer, kliar mitt ansikte och flagar som om jag bytte skinn. Med andra ord behöver jag ju dessa dyra produkter. Puh! Nu kanske jag har rättfärdigat mitt köp... Nej, men jag är faktist seriös.

Samma tanke kan appliceras på träningen. Att skaffa sig en personlig tränare kostar en del men om man vet med sig att man har en ohälsosam livsstil som man inte lyckas ta sig ur själv är man då inte skyldig sig själv att ta hjälp? I slutändan kan det innebära att man slipper mediciner (som också kostar pengar) man blir av med t.ex. typ 2 diabetes m.m. Dessutom kanske man då får användning för det dyra gymkortet som kanske bara ligger och skräpar i plånboken... En tanke bara.

Heja mamma!

På skakiga ben...

...grejar jag med bloggen. Nu har jag lyckats få dit en bild i alla fall men hur gör man när man flyttar på texten i headern? Vet du? Jag är en riktig nybörjare när det kommer till sånt här men man måste ju testa annars lär man sig aldrig. Vad tycker du, blev det bättre eller sämre än tidigare?

Idag har jag vilodag från träningen och det behövs! Jag tänker inte bli sjuk och måste låta kroppen återhämta sig mellan passen. Självklart gör jag mina dagliga övningar men det blir ingen hårdträning.

Igår var det spinning som stod på schemat. Det var roligt och jag hoppas kunderna också tyckte det. Jag har verkligen fastnat för pulsspinning och det är roligt när man kan dela med sig av denna glädje och få även nybörjare att se nyttan med att veta pulsen när man tränar och därför få ut så mycket som möjligt av sin träning. Jag längtar efter mina nya cykelskor. Mina gamla har tjänat mig väl men häromdagen fick jag syn på dessa:

Visst är de fina! Det måste väl vara ok att köpa nya när man haft sina gamla i 8 år, eller vad säger du mamma?

Heja mamma!

Tisdag betyder spinning

Ikväll håller jag mitt pulsspinningpass kl 20 igen. Längtar redan. Förut var jag lite skeptisk till den sena tiden men jag har insett att när man har småbarn är det en helt ok tid. Jag hinner busa och leka med dem, äta middag, natta Lilleman, och när sedan Storeman kommer hem från orienteringsträningen sticker jag iväg till gymmet. Denna vecka håller jag pass även på fredag kl. 17 då jag vikarierar för en kollega. Vilken bonus! Mitt joggingpass på 25 minuter flyttas därför till torsdag. No harm done men det är viktigt att prioritera de viktigaste passen. I mitt fall är det löpningen då Stockholm Marathon hägrar i slutet på maj. Om man inte hinner med alla pass, se över vilka som är viktigast (inte roligast) och se till att dessa genomförs!

Nu har jag frallor i ugnen och det luktar ljuvligt här inne.

Heja mamma! 

Måndag betyder jogg

Ja, i alla fall denna och nästa vecka.

Precis hemkommen från passet med snor hängandes från näsan insåg jag precis men what the heck, det bjuder jag på. Newlinekläder från topp till tå, det finns inget bättre. Idag hade jag mina favorittights. De är verkligen toppen, sitter helt perfekt! Önskar jag hade fler par faktiskt men nu har jag fått beställa snygga, bra kläder från vårkollektionen...längtar!

Efter joggen (då en polishelikopter hoovrade ovanför mig, var jag kanske brottsligt cool?) körde jag viktiga övningar för ryggen:
FällknivenOch så denna:


Jag har nu uppgraderat mina höftlyft från detta:
Höftlyft ska rädda min höft! Jättevanligt att man är svag i höften.
Till en lite jobbigare variant som också kopplar på mer coremuskler:


Tänk på att träningen alltid ska vara en utmaning. Kroppen anpassar sig snabbt och därför måste du förändra träningen då och då för att komma vidare.

Igår testade jag ultramakens bålstyrka:

Han klarade alla 8 nivåer och vill nu bli kallad Mr. Level 8...

Nu sitter jag här och myser med barnen i mina nya jeans, eller jeggings som jag köpte idag. Lite spontant sådär men de känns som mysbyxor trots att de är storlek 25 (!), helt sjukt! De kommer se ännu finare ut på när jag kört löpning och spinning ett tag - bästa benformarna, det visste du va?

Heja mamma!

Träningsvåren är igång!

Äntligen! Som jag har väntat och längtat efter att få komma igång "på allvar" med min träning och nu är jag här. De närmaste månaderna kommer mitt träningsprogram förändra oftare än vanligt eftersom jag väljer att starta lugnt i och med att min kropp fortfarande inte är helt återhämtad från förlossningen. Här kommer de närmaste två veckornas träningsprogram:
VECKA 1

Måndag
25 minutersjogg + ryggövningar

Tisdag
50 minuter spinning

Onsdag
Vila (självklart gör jag de dagliga övningarna; plankor, höftlyft, armhävningar)

Torsdag
Vila

Fredag
25 minuters jogg + ryggövningar

Lördag
Styrka helkropp och kondition på gymmet

Söndag
Vila

VECKA 2

Måndag
20 minutersjogg + ryggövningar

Tisdag
50 minuter spinning

Onsdag
Vila (självklart gör jag de dagliga övningarna; plankor, höftlyft, armhävningar)

Torsdag
Distanspass löpning 30 minuter

Fredag
Vila

Lördag
Styrka helkropp och 20 minuters jogg

Söndag
Vila

Känns riktigt bra!

Idag har jag hunnit med ett 2-årskalas för Lilleman. Hela morgonen gick åt till att baka tårta:


Tyvärr medförde sjukdom och annat att de flesta inbjudna inte kunde komma men syrran och hennes familj dök upp och gjorde kalaset till en succé.

Nu ska jag påbörja arbetet med en kompis träning. Snart är dessutom företaget igång. Riktigt spännande!

Heja mamma!

Med spring i benen!Min löparcoach upplyste mig igår om att det var idag och inte igår mitt nästa joggpass skulle genomföras. Det var bra eftersom jag inte kände mig förkyld längre när jag vaknade imorse. Sorry för bildkvalitén men jag tror du kan ana dig till att jag är klädd (i Newline såklart!) för löpning på bilden. Grymt sköna vintertights. Funkar för både skidåkning och löpning. Nu är det dessutom dags att förnya Newline-garderoben för vårens alla aktiviteter. Gissa om jag hittat snygga kläder även till gymmet i deras kollektion. Du ska få se när jag får hem grejerna. Ojojoj, vilken pudding jag kommer att bli. Joggpasset gick förresten himla bra igen och efteråt körde jag mina plankor, armhävningar och ryggövningar. Jag har börjat känna att det spänner lite i ryggen så det gäller att ta hand om den. Jag körde hunden och fällkniven på bollen.

Nu ska jag baka fredagspizzan och fortsätta fundera på mitt nya träningsprogram...

Heja mamma!

Grattis till mig

Jag är den som städar hela lägenheten idag... Min plan att löka en hel dag brukar aldrig funka. Idag tänkte jag göra det men kom på att jag ska bara byta alla sängkläder, tvätta dem, dammsuga hela lägenheten, moppa, städa toaletterna...bara... Jag är ganska dålig på att bara slappa, tror jag.

Jag känner lite gegga i halsen men tror att jag ska ignorera det och ändå jogga mina 20 minuter idag.

Glömde skriva att jag hälsade på syrrans spa igår. Hälsobadet i Sollentuna centrum, högst upp i Scandic-hotellet. Så himla fint! Jag bara måste boka in mig där snart för en ordentlig ansiktsbehandling. Mitt ansikte törstar efter fukt.

Heja mamma!

Åter i sadeln!

Igår var det dags för säsongspremiären av spinningen. Senast jag höll pass var i juni förra året och nu har jag fått tillbaks det passet. Jag och en kollega teamade ihop och körde passet. Riktigt kul att köra med henne som är en duktig instruktör men som tyvärr ska flytta. Det var jobbigt men kul att spinna igen. Jag är aldrig så trött som efter att jag själv hållit i passet. Jag blir så himla taggad när jag håller i pass och det är kul när man märker att man når fram. Jag vet att old school - spinning är att köra så hårt man bara kan men det är inte riktigt min filosofi. Jag har också kört så förut men when you know better you do better. Om man passerar mjölksyratröskeln tappar man träningseffekten och kroppen slutar förbränna fett och på lång sikt lär man kroppen att bara förbränna kolhydrater och inte fett ens vid lägre intensitet av träningen.

Idag fick jag höra något som gjorde mig glad. Jag mötte en bekant när jag var inne i centrum och hon tyckte jag såg så väldigt fräsch ut. Det hör jag inte alltför ofta men det gjorde mig glad. Det behövde jag höra idag!

Imorgon blir det 20-minutersjogg igen.

Heja mamma!

HA!

Jag och mina rosa vänner fnyser överlägset åt den blänkande blankisen ute på vägarna. Ingen rädder för isen här, jag kastar mig ut på blankisen och sladdar inte till det minsta. Mitt 20 minuters joggpass gick mycket bra. Det blev 22 minuter och jag frågade lite försynt min löparcoach om det var ok. Det var det. Puh! Kanske låter löjligt men man ska inte fippla med sitt träningsprogram. Hon/han som gör det åt dig har tänkt till och då är det inte läge att pilla. Då blir resultatet förmodligen annorlunda än vad du tänkt från början.

Heja mamma!

Fixar å donar

Nu är det nya spinningpasset klart! Det var ett tag sedan jag fixade ett pass men nu är det klart och blir nog riktigt bra dessutom. Imorgon kör jag ett teampass tillsammans med en spinningkollega som tyvärr ska flytta. Det har jag aldrig testat förut men jag ser fram emot det. Det är såklart pulsspinning som gäller och jag hoppas få se både gamla och nya ansikten. Häng på vettja!

På dagens schema står 20 minutersjogg som jag tidigare nämnt. Gårdagens pass känns i rygg och armar men inte så farligt som jag trodde.

Våren närmar sig och det blir ljusare. I ett par veckor till är gymmen fulla av männsikor som ska "sätta igång" men som kanske inte bestämt sig och som kanske startar alldeles för hårt. Be om hjälp att hitta en hälsosammare livsstil som passar ditt liv, det är verkligen inte bara eliten som behöver satsa på sin träning. Om du får hjälp håller det längre och det där årskortet blir inte bortkastade pengar. Kan vara värt att satsa några extra kronor.

Heja mamma!

Love the pain

Idag har jag spenderat en stor del av dagen på kickoff på gymmet. Vi började med konditionstester, gick inte så bra men det förväntade jag mig inte heller. Det var ju ett tag sedan jag tränade kondition regelbundet. Samtidigt fick jag inte riktigt ihop de där formlerna man skulle räkna för att få fram resultatet...hmm, jag får kolla igen. Sen gjorde vi styrke- och rörlighetstester. Gissa vem som gjorde bra ifrån sig på bålstyrka... Inte så illa att klara 5 av 8 nivåer av planktestet bara 3 månader efter förlossning. Jag är toknöjd! Det har med andra ord gett utdelning. Sedan körde vi Body Combat med en tjej som är Les Mills ansvarig i Norge. Hon var jätteduktig och himla kul att köra ett sånt pass. Jag kommer dock känna av det imorgon...ojojoj, det känns redan nu. Ändå försökte jag ta det lugnt. Det är så härligt när jag känner att det är riktigt tufft och jobbigt - då börjar jag omedvetet rysa i hela kroppen av välbehag och le. Är jag konstig då?

Imorgon sätter löpträningen igång på allvar. Jag börjar med ett 20 minuters joggpass. Ja, väldigt lugnt men det ska ju hålla hela vägen. Visst jag är van löpare men efter en förlossning ska man ta det lugnt med speciellt löpning. Det är ofta felet nybörjare gör när de börjar springa, de går ut alldeles för hårt, det blir alldeles för jobbigt, de tycker då kanske att det är tråkigt och slutar... Cool it!

Heja mamma!

Yeeehaa!

Pardon my French men shit asså vilka skor jag har! Jag menar förstås mina nya Icebug-skor som ultramaken och barnen gav mig i julklapp. Jag sladdade inte till det minsta, det var som om de var de bästa vinterdäcken på en fyrhjulsdriven bil. Kort pass men det gav ändå en indikation. 

Jag har nu officiellt äntligen kommit iväg på mitt första löppass. Ja, eller jogg-pass var det väl egentligen. I behagligt tempo joggade jag i 15 minuter bara för att känna efter och börja lugnt. Det är mycket viktigt efter en förlossning att låta det ta sin tid för att inte få problem med t.ex. framfall eller urinläckage. Det är därför som jag kniiipt värre än Susanne Lanefeldt och kört mina plankor. Jag hoppas det fått effekt. Löppasset idag kändes underbart. Konditionen var som om jag aldrig varit borta från träningen och benen likaså. Ländryggen blev lite trött och signalerar att det är dags att börja jobba.


Då kör vi!

Heja mamma!

Grattis Lilleman 2 år!

Idag är det två år sedan vår Lilleman såg dagens ljus!

Min fine lille busige kille har blivit så stor. Det känns som det var igår han var en lite baby och nu bubblar orden fram i honom som sockerdricka en varm sommardag.

Det finns ingen som han. Grattis, mammas lille älskling!

Idag har vi rest heeela dagen. Klockan ringde 0415 och sen dess har vi åkt taxi, buss, brorsans skitiga jobbarbil (nu måste jag tvätta min jacka, Anton ;)), flygplan, minibuss och vår egen bil - puh! Jag var riktigt korkad som trodde att jag skulle kunna komma ut och springa mitt första löppass idag efter allt detta. Det är tur jag har en löparcoach som gjort ett löpprogram till mig utifrån mina förutsättningar och som verkligen kunnat anpassa det efter mitt liv, utifrån vad som är fysiskt möjligt för en 3-barnsmamma som har mycket på sin tallrik.

När ultramaken gör ett träningsprogram ser han först hur ens liv ser ut, vilka mål man har och anpassar programmet efter det. Han tror inte på att två personer egentligen kan ha likadana program. Livet stannar inte upp för att jag vill köra maran man måste hitta en fungerande gyllene medelväg. Jag tror på ultramaken.

Mitt program kör igång på allvar nästa vecka och börjar försiktigt med två joggpass á 20 minuter vardera. Veckan därpå är det 25 minuter och tredje veckan även ett tredje pass som då är ett distanspass på 30 minuter (75% av maxpuls). A och o om man ska nå förändring är att faktiskt följa programmet och inte se det som nån gottepåse där man själv sedan plockar ut lite vad man tycker passar och justerar utifrån vad man själv tror. Ingen mellanmjölksträning, inget franskt diskotek utan seriös, fokuserad träning. Det är där ni kommer hitta mig. Vill du följa med?

Heja mamma!

Skit också!

Lillan är en nattuggla, vet inte hur vi ska få henne att somna ordentligt om kvällarna. I natt somnade hon ordentligt först klockan 3...och sov till 11. Ultramaken var uppe med henne till 2 och fick bokstavligen en bajsmacka av lillsyrrans hund. Den blev tydligen dålig i magen och innan ultramaken hann släppa ut den hade den hunnit bajsa ned hela köket. Efter att jag tagit över sövandet av Lillan, ovetandes om den dåliga magen, och hon faktiskt somnat hörde jag en mycket orolig vovve utanför rummet där vi sover. Jag tänkte att hunden förmodligen bara hört nåt djur här utanför och ville därför inte gå och släppa ut den varför jag istället passade på att äntligen få sova. Då hade vovven tydligen fortsatt med vardagsrummet som ultramaken fick sanera när han klev upp med Lilleman klockan 5... Nu sover ultramaken...

Vad gäller Lillan kanske hon längtar hem precis som vi gör. Hoppas jag hinner få sova innan det är revelj kl 0400 imorgon bitti...

Idag har det varit varmare ute, -13, men det blåser så det blir nog inte någon löptur idag heller. Imorgon blir det nog det då vi kommer hem till Stockholm. Om jag minns rätt är det nog bara en 20 minuters jogg som står på schemat nu så här i början av "uppvaknandet". Ultramaken har inte med sig datorn hit nu så jag kan tyvärr inte dela med mig av mitt löpschema förrän imorgon.

Nu har vi precis avslutat Lillemans Saivokalas. Han fyller ju 2 imorgon och självklart ville vi även fira honom här hos hans mommo och moffa.


Lilleman är ingen tårtkille, där är det pinnglass som gäller.

Heja mamma!

Nästan

Jag har redan nästan uppnått ett av de mål jag har för året; att lära mig sticka något användbart.

En liten, citrongul vante börjar se dagens ljus. Nu är det i princip bara tummen kvar att sticka på den här vanten. Yey!

Ingen utomhusträning idag heller. Det är -25 grader ute... Suck! De gamla övningarna idag igen.

Tack alla ni som hjälpt till att stilla min nyfikenhet gällande vem som läser bloggen;

Lotta - Ja, visst krävs det lite extra av oss småbarnsföräldrar men även vi mammor är värda att satsas på av oss själva framförallt. Det går, med mycket planering och karaktär.
Madde - Börja direkt efter förlossningen om inget speciellt tillstöter men skynda långsamt. Om du inte hittar tips du söker i bloggen får du höra av dig så hjälper jag till om jag kan.
Linda - Härligt med Tjejklassikern! Jag har den Svenska Klassikern som mål men det blir om ett par år. Måste lära mig crawla ordentligt först. Löpträningsprogrammet kommer imorgon!
Åsa - Träning är en livsnödvändighet, eller hur!

Tidigt på fredag morgon (05:35) börjar resan hemåt, äntligen. Borta bra men hemma bäst! Utan min mammas hjälp med barnen hade jag varit redo för dårhuset ;).

Heja mamma!

Äntligen

...kommer ultramaken hem! Som jag och barnen har längtat.

Ännu en dag i kylans tecken. Nu är det -32 ute och alltså inget löpväder. Det blir bara de gamla vanliga övningarna; planka, sidoplanka, höftlyft, armhävningar. På fredag åker vi hem och då hoppas jag får snöra på mig löparskorna i alla fall, förhoppningsvis redan innan. På söndag är det kick-off med gymmet jag jobbar på och då ska vi bl.a. få göra ett konditions- och rörlighetstest. Spännande nu så här efter förlossningen.

Jag vill passa på att tipsa er om min syrras spa som hon precis tagit över; Hälsobadet i Sollentuna centrum som ligger på Scandic hotell. Det alltså dit du ska gå om du vill ta hand om dig själv. Hon ska få ta hand om min begynnade rynkfest som är i gång i mitt ansikte. Eller hur, syrran?

Jag har än så länge bara fått veta av två bloggläsare varför de läser min blogg. Berätta gärna du med, jag är så nyfiken!

Heja mamma!

En dag med "värme"

Kors i taket! Igår var det bara -6 och självklart kastade vi oss ut för att vara ute en stund.

Storeman tog in lite ved.Jag tog med Lilleman och kusinen på en tur med rattkälken (ja, det heter rattkälke. Man kan säga snowracer också men det är mer rätt med rattkälke).

Sen hjälpte de sin moffa med att ge fåglarna mat:


Jag vågade inte träna igår p.g.a. förkylningen och den envisa rethostan. Min plan var att det skulle vara "varmt" även idag för att jag skulle kunna ge mig ut på premiärlöpturen men idag är det inte så varmt. Termometern just nu säger -27... Need I say more... Mina rosa skor skriker åt mig att de vill ut i friheten och min kropp önskar inget hellre än att få svettas och jobba men även idag får jag nöja mig med de dagliga övningarna. Imorgon kanske...

Imorgon kommer även ultramaken hem från USA. Min fine ultramake är nu svensk rekordhållare på 72 timmarslöpning! 384 km lyder det nya, svenska rekordet på vilket gav honom en andraplats i tävlingen. Helt fenomenalt!


Heja mamma!

Gott Nytt År!

Det är dags att summera det gågna året och starta ett nytt. Det är bra att göra ett bokslut för att minnas allt kul som hänt och lära sig inför framtiden.

Träningen
2010 års träning började bra då jag kommit igång ordentligt med löpningen efter att Lilleman föddes i januari 2009. Nya skidor gav mig möjligheten att återuppta skidåkningen och jag utbildade mig till coreinstruktör. Jag började jobba i februari och började också instruera i core på jobbet. Jag höll i mina spinningpass och började hålla i pulsspinning med mycket lyckat resultat. Det hårda tempot fick dock snart trappas ned...

Familjen
I februari insåg ultramaken att det mycket väl kunde vara så att vi snart inte bara skulle vara 4 i familjen. Jag slog bort den idén men efter att han bett mig kontrollera saken visade det sig att han hade rätt och en liten baby växte i min mage. Jag fortsatte självklart träna men fick lugna ned mig lite och sluta med de mest intensiva passen. Illamående och extrem trötthet gjorde dock att större delen av min träning tillfälligt fick läggas på is. Jag kunde återuppta en del av min träning när det värsta lagt sig och lärde mig verkligen hur otroligt viktigt det är att fortsätta röra på sig oavsett var man är i livet.
 
I september log lyckan mot oss och Lillan kom som ett skott. Än en gång insåg jag vad mindfullness kan hjälpa en igenom smärta och får en att hitta lugnet. Andning och fokus är nyckeln! Känns lite konstigt att det var den sista förlossningen för mig nu när jag vet hur man tar sig igenom den utan svårigheter... Nåväl jag får väl dela med mig till andra istället.

Semester
2010 tog vi oss till Orsa/Grönklitt för en skidsemester, Mallorca för lite sol och bad och en sväng till Danmark för lite campingliv.

2011
Mina mål detta nya år är att starta upp företaget med ultramaken och efter utbildningen till personlig tränare i mars-april kunna erbjuda både vanlig personlig träning och dessutom en online-tjänst.

Årets tävling blir så klart Stockholm Marathon och när förkylningen släppt är det jag som snörar på mig mina nya, rosa Icebugs och kör igång med löpträningen igen. Jag ska snart dela med mig av mitt nya träningsprogram.

Årets semester tar oss till ett hyrt hus på Gotland och vi hoppas på bra väder men det är ok om det inte blir det. Jag vill bara ha det lugnt och skönt. 


Be all that you can be.

Jag skulle gärna vilja att du berättar varför du läser min blogg och vad du vill läsa mer om.

Stora kramar!

RSS 2.0