Ett litet steg närmare lic. PT...

dsc00247 (MMS)

Ett litet steg närmare lic. PT...


Lite nervös

Imorgon startar utbildningen och om 3 veckor hoppas jag kunna titulera mig licensierad Personlig Tränare. Just nu är det många "Tänk om..." som snurrar i mitt huvud; tänk om jag kan mindre än alla andra, tänk om jag förberett mig för lite, tänk om jag inte klarar det... Ja, allt detta kan mycket väl hända och om det gör det är det faktiskt inte jordens undergång. Det allra viktigaste i mitt liv finns fortfarande kvar; familjen. Jag brukar alltid tänka på dem när jag är jättenervös. Inget av mina barn tänker mindre om mig om jag skulle misslyckas och ultramaken likaså. Sedan har jag ju aldrig behövt göra en omtenta under mina 5 års högskolestudier och kanske är det just för att jag alltid är förberedd som jag har dessa tankar.

Idag kan jag mycket om kost och näringslära. Det är knappast så att jag läst ett par artiklar och utifrån det inbillar mig att jag vet vad jag pratar om. Nu hoppas jag lära mig ännu mer, bli ännu bättre och kunna tillföra ännu mer till mina kunder. Träning har jag jobbat med i många år och hoppas kunna göra det många år till. Nej, jag börjar inte på noll och kommer heller aldrig vara fullärd. Detta är nästa steg i utvecklingen! Önska mig lycka till!

Låångpass

Idag var det dags för det riktigt långa passet: 2 timmar härlig löpning. Jag fick med mig Storeman som hoppade upp på cykeln då jag lovade springa hem till kusinen med honom. Efter ca en halvtimme kände jag hur det började skava i hålfoten igen. Mina ortopediska inlägg ger mig blåsor i hålfoten till och från och idag hade jag glömt att tejpa innan... Väl framme hos syrran var ingen hemma... Nu hade jag sprungit i en knapp timme och hade alltså en dryg timme kvar av mitt pass - med blåsor som sved. Storeman var heller inte imponerad av att tvingas cykla tillbaka hem. Vi hade dock tur för svågern och barnen dök upp. Han hade ett brett sortiment av plåster; Hello Kitty, Yoda, vanligt klipp-plåster, Compeed. Ja, Compeed hade varit det naturliga valet om svågern inte låtit dem dela påse med en öppen flaska djungelolja sedan fjällvandringen i somras.... Djungelolja i blåsorna? Nej tack! Det fick bli klipp-plåstret. Aaaah, nu ska det bli skönt att fortsätta passet, trodde jag. Vartenda steg sved och nedför var en plåga. Uppför gick ganska bra. Det var dock inte läge att kasta in handuken för två blåsfyllda hålfötter. Man måste vara hård, eller hur! Passet gick ändå bra. Lite blåsor är lugnt, det läker snabbt. Jag är glad att leder och annat gillade löpningen. En annan bonus är att jag nu hittat det vätskesystem jag kommer att använda på passen:

Handjagare från Nathans. Måste beställa från Runnersgear. Funkade riktigt bra! Ultramaken är en curlande löparcoach. Jag behöver knappt tänka själv då han redan testat allt flera gånger.

Igår köpte jag förresten nya mössor till småkidsen:

Visst är de de sötaste små gullungar du sett!

Heja mamma!

1h löpning med massa blåsor...

dsc00243 (MMS)

1h löpning med massa blåsor...


Core-lördag

Passet gick jättebra och deltagarna verkade nöjda. "Rekord i stånk och stön" var en kommentar jag fick av en glad men svettig tjej. Dessutom var ventilationen kaputt i hela gymmet. Det kändes som att hålla pass i ett växthus. Jag behövde inte oroa mig för att folk inte blev varma i alla fall.

Nu laddar jag för morgondagens 2-timmarslöpning. Det ska bli kul men lite trist att springa själv så länge... Ingen därute som vill hänga med en stund i alla fall? Kom igen!

Ikväll kommer syrran med familj på middag. Det blir lite grekiskt inspirerat. Det är dock fortfarande ingen som tipsat mig om bra sällen att bo på i Aten-trakten, vid kusten. Help!

Heja mamma!

Jogg-fredag

Idag joggade jag ner till gymmet för att kolla stereon i salen som jag ska hålla corepasset i. Jag tänkte egentligen bara glida in på imorgon då jag inte brukar ha problem med sådana apparater men efter en mardröm inatt bestämde jag mig för att kolla upp den. Jag drömde nämligen att jag skulle hålla i ett bodypump-pass och när jag skulle börja insåg jag att jag aldrig hållit i ett sådant pass och att det är en viss koreografi man ska följa. Dessutom var musiken fel... Ja, ja, i alla fall var det bra att jag kollade upp stereon för den var ganska avancerad. Jag ser fram emot morgondagens corepass. Hoppas alla gillar det!

Finns det någon därute som kan hjälpa mig med en hemsida. Jag behöver en enkel en för mitt och makens företag. Hör av dig!

Heja mamma!

Core!

Har precis kört igenom mitt nya corepass och det funkar bra. Mycket basic, inget krångel. Då hinner man känna sina muskler också.

Det har blivit mycket core-prat sista tiden. Jag pratade med en kvinna som fått barn för 6 veckor sedan om detta häromdagen och gav henne den komma-tillbaka, hitta-tillbaka kur jag använder: Gamla goda plankan varje dag plus sidoplankor. Det gör susen!

Idag står egentligen jogg+gym på schemat men ultramaken ska på en föreläsning i eftermiddag. Därför stuvar jag om och kör mitt corepass idag, joggar en sväng imorgon, corepasset jag håller i på lördag och 2 timmars långpass på söndag. Låter ju helt underbart, eller hur!

Heja mamma!

Lyx

När mamma och pappa hälsar på blir det mycket lyx. Då menar jag inte dyra väskor och skor utan sådant som jag som mamma och fru verkligen kan uppskatta. För min del blev det lyx i form av ett löppass tillsammans med ultramaken i fredags, ett biobesök i söndags där jag och ultramaken fick välja film helt själva och se en film som inte var tecknad eller dataanimerad. Vi fick välja godis själva och äta upp det själva. Jag har inte gått på bio annant än på barnfilmer sedan 2008. Då såg vi Bondfilmen Quantum of Solace tillsammans med Storeman. I söndags blev det The Adjustment Bureau. Den var ok, inte mer. Typiskt när man för en gång skull går men vi fick lite tid ihop i alla fall. I måndags kunde jag lämna Lilleman på dagis och sedan dra ut på ett 40 minuters distanspass. Superskönt att slippa vänta tills ultramaken kommer hem. Passet gick dessutom jättebra. Det kändes så lätt att springa. Planen var ju att springa Premiärmilen på söndag men det är tydligen fullt. Jag hade givetvis inte anmält mig då jag inte trodde att det skulle vara några problem...

Igår höll jag som vanligt i mitt spinningpass och det gick också bra men idag är jag trött. Vaknade på natten av Lilleman som ropade "HJÄLP! HJÄLP!". Jag sprang in till hans rum och det visade sig att han tappat tutten (nappen).  Sedan hade han svårt att somna.

Idag har jag filat på corepasset jag ska hålla i på lördag. Jag har varit på en del corepass men tycker att det ofta blir så komplicerade övningar att man lätt glömmer bort det allra viktigaste; att suga in magen hela tiden. Jag gör hellre enkla övningar så man kan koncentrera sig på det jag tycker är viktigt. Kanske är det bara jag som har svårt att hålla reda på allt.

Heja mamma!

Vilken helg!

Nu är också Lillan döpt och allt gick suveränt bra. Alla barnen skötte sig i kyrkan och Lilleman ville till och med tillbaks dit idag. Efteråt åt och fikade vi hemma hos oss och vi var ett gäng härliga människor som såg till att göra det till en minnesvärd dag. Tack alla ni!

Jag läste en vers i kyrkan och Lilleman tyckte jag skulle sjunga i mikrofonen istället. "Nu ska mamma sjunga" sa han. Jag kan tycka att det är lite jobbigt att stå och prata inför folk men just därför gör jag det, för att göra det mindre jobbigt. Jag låter sällan rädslor begränsa mig.

Imorgon är det bara 40 minuter distans på schemat men senare i veckan kommer hela 2 timmars löpning. Denna 4-veckorsperiods viktigaste pass.

Heja mamma!

Romantisk date

Ja, för mig och ultramaken kan det vara precis det när vi får möjlighet att ge oss ut tillsammans på en löprunda. 90 minuter långpass stod på schemat idag och i lugnt tempo hann vi 12,5 km. Det är jag nöjd med. Distansen spelar egentligen ingen roll, idag var det tiden som var det viktiga. Långpass ska ju dessutom gå i sakta mak. Det kändes bra hela tiden. Lite stel var jag efteråt men å andra sidan var det mycket länge sedan jag sprang i 90 minuter. En extra bonus är att jag känner att jag är grym uppför. Jag förstår egentligen inte varför då jag har svårt att tro att jag redan kunnat bygga sådana muskler men stark är jag. Den stora skillnaden nu mot tidigare när jag tränat är den enorma glädje jag känner vilket självklart också gör att jag presterar bättre. En annan faktor är hur otroligt skönt det är att ha en coach som gör mitt löparschema åt mig och jag behöver bara "hoppa på tåget" och göra som det står utan att själv analysera när/var/hur jag ska springa. Nu har ju jag turen att få det gratis men om jag inte hade det skulle jag absolut kunna tänka mig att betala för det. Vilken skillnad det gör. Hoppas mina kommande kunder känner det med mig som coach.

Imorgon är det dop och ingen träning av naturliga skäl.

Heja mamma!

90 minuters långpass!

img_0414 (MMS)

90 minuters långpass!


Nya glajjer!


Det är ju inte det lättaste att fotografera sig själv. Kanske är det därför jag ser skum ut men bara kanske... Det finns en del andra variabler som kan spela in. Det var hög tid med nya glasögon. Mina gamla ser ut som något man hittat på gatan, plockat upp, tappat igen, en lastbil kommer förbi och kör över dem och därefter har man satt på dem på sig själv. Du fattar.

Gårdagens spinningpass var superkul! Jättemycket folk som var taggade och fulla av energi. Jag hade tänkt springa med babyjoggern men tiden fanns inte. Jag hade ett ärende inne i stan idag och i eftermiddag har Storeman judo.

Imorgon står 90 minuter löpning på schemat men då är också mamma och pappa här. Mina räddare i nöden!

Heja mamma!

Äntligen!

Äntligen lyser solen och tvingar bort den här gråa sörjan vi kallar snö just nu. Jag är så less men nu ser jag ljuset. Om exakt två veckor börjar utbildningen till PT och det ska bli så roligt men jobbigt att vara borta från barnen så mycket. De kommer ha det bra med ultramaken, det är nog jag som lider mest.

Vilade som sagt igår och det känns bättre idag. Jag förundras varje dag som jag håller förkylningen borta. Känns helt otroligt att jag inte åkt dit ännu men jag tror på min kost-satsning. Jag är övertygad om att det är det som håller mig frisk eller någorlunda i alla fall.

Idag är det spinning igen och jag har verkligen fått en nytändning där. Det är bra med lite uppehåll ibland för att hitta ny inspiration och ny glöd. Jag hoppas det märks på passen också.

Heja mamma!

Lånad tid?

Nu har jag den där förkylningen bakom dörren igen. Det surrar i näsan och är lite grötigt i halsen. Det är som att den vill påminna mig om att den kan dyka upp närsomhelst. Hursomhelst så vilar jag idag. Jag hoppar över dagens 50 minuter distans och hoppas att förkylningen ger sig av utan att riktigt fastna. Jag kan dra ut med Lillan i babyjoggern på onsdag istället. Bättre att välja att vila en dag än tvingas till vila i en vecka, i värsta fall.

Ultramaken kommer ju springa Spartathlon i slutet av september och jag kom på att vi kanske ska försöka hänga med hela familjen. Svårigheten blir nu bara att hitta en lägenhet/hus att bo i. Jag tänker mig någonstans i närheten av Aten. Han går visserligen i mål i Sparta men det ligger ju inte vid kusten. Vet du kanske nåt om var man kan hitta boende till ok pris? Vid kusten, gärna med pool. Det är en djungel att hitta nåt som inte är ett ruckel men heller ingen lyxvilla. Hjälp önskas!

Heja mamma!

Vilsam söndag

Nej, rätt låt vann inte om du frågar mig. Alldeles för platt text men funkar för den betydligt yngre publiken. Det blir kvalet för Sverige nästa år också men men. Jag hade hoppats på Danny.

Sitter nu i soffan med Lilleman och myser. Ultramaken är ute och springer 4 mil, Lillan sover och Storeman är hos kusinen men kommer snart hem. Förberedelserna inför dopet av Lillan är i full gång. Jag har nu beställt maten och det är kul att många tackat ja. Visst fattas några man hoppats på men några kan inte och så... Mamma och pappa kommer i alla fall och det är alltid härligt att träffa dem. Där vet man att man får hjälp och stöd utan att ens behöva fråga. Det ska inte alltid behöva vara så komplicerat. Jag hoppas jag kan vara det stöd till mina barn/barnbarn även när de blir äldre. Av erfarenheter blir man visare och jag hörde visdomsord av en kvinna som fått Nobelpriset i litteratur för några år sedan, Toni Morrison. When you know better, you do better. Något jag försöker ta med mig.

Hon har också sagt en annan sak som jag lever efter: When people tell you who they are, believe them. Det finns saker som människor man känt har gjort som ger en fingervisning om vad de är för människor. Både positivt och negativt. Livet är alldeles för kort för att man ska behålla folk runtom sig som inte är goda. Du vet sådana där energitjuvar eller människor där man känner att man måste trippa runt på tå för att det verkar som om de bestämt sig för att missuppfatta en och man får spendera varje samtal med att förklara sig. Man går inte ihop med alla, det bara är så. Det är heller inte min uppgift att försöka förändra någon annan eller tro att jag kan det.

Igår när jag joggade ner till gymmet för lördagens gympass träffade jag en bekant. Vi pratade just om hur man blir tryggare med åldern. Man lär känna sig själv mer och mer och behovet av att bevisa sig minskar. Så himla skönt! Jag vet att det finns de som har svårt att ta att jag som kvinna gärna tar plats och inte drar mig för att uttrycka min åsikt men jag är ingen passiv åskådare av livet. Take it or leave it! Och till de som inte gillar det, ja som Toni sa...

Sicken filosofisk stund det blev. Har du några visdomssord som stärker dig i livet?

Heja mamma!

Bekvämt?

Tittade ut i morse och såg blåsten och det snöblandade regnet. Tänkte sedan på det 70 minuters löppass jag hade framför mig. Hmmm, vädret kunde vara bättre... Ultramaken kom in i köket tittade ut och muttrade något om de 3 mil han hade framför sig idag. Han ville dock ge sig ut först. Vi pratade under frukosten om hur sugen man blev på träningen när vi tittade ut. Sen vände jag. Som jag brukar när det gäller träning. Vi tränar väl ändå för att ta oss ur det bekväma. Om träningen vore bekväm skulle den inte ge mycket. Det är ju knappast nåt pass som känns som att sitta i soffan. Det är klart det ska vara obekvämt! Det är när det är bekvämt som vi borde fundera vad vi gör av tiden på gymmet, på löppasset m.m.

Jag menar inte att alla pass ska köras på max av vår kapacitet men nåt lullande runt i mysbyxor ska det ju inte vara. Nej, jag valde att bli glad av vädret och tänka på hur grym jag skulle känna min efteråt. Wooohoo! Värsta grymma tjejen, väjer inte för nåt sketet väder! När jag sedan gav mig ut efter lunch hade dock det grisiga vädret försvunnit och bytts ut mot sol och lite blåst... Oh well! Jag känner mig som värsta grymma tjejen i alla fall. 70 minuter långpass - check!

Å du, våga träna utomhus trots skitväder. Du blir en ännu grymmare människa av det - jag lovar!

Heja mamma!

Tung styrketräning?

Kan det räknas som tung styrketräning att åka och storhandla själv med en baby i bilstol? Som grädde på moset kom en avstämning när jag väl baxat den flera meter långa pråmen runt stormarknaden. Upp med varorna från de fint packade påsarna på bandet. Ner med varorna i påsarna, nu inte så fint packat längre men allt kom hem helt. Väl hemma ska jag baxa 3 jättepåsar och en bilbarnstol med en tung baby från parkeringen till lägenheten. Nu når mina armar ner till tårna utan att jag böjer mig.

Utöver detta blir det inte någon träning idag. Ja, självklart varjedagövningarna men imorgon blir det långpass eftersom ultramaken har kundmöte idag efter jobbet.

Heja mamma!

Tänkvärt


Fettis-tisdagen

...var det igår. Jo, jag vet att det heter Fetisdagen men min hemkunskapslärare (back in the days...) trodde att det hette Fettis-tisdagen. Jag tycker det låter så kul. Här blev det också en temla. Jag hoppades att mitt förra möte med en semla skulle ha gjort mig immun mot deras kraft, jag fick nämligen magsjuka en timme efter förra semlan, men igår kände jag ändock suget så jag köpte en varsin till mig och ultramaken. Storeman gillar inte semlor så han fick en choklad-donut. Det ficnns dock en liten kille här som gillar semlor:


Jag orkade bara en halv och Lilleman satte gladeligen i sig min halva men för att slippa bli så kladdig åt han den från bordet...

Måndagens löpning kändes i benen under spinningpasset men det var ett roligt pass i alla fall. När jag kom hem möttes jag av en riktigt sur Lillan. Alldeles rödgråten var hon, lilla hjärtat, men när hon såg mig började hon skratta och blev glad igen. Hon bråkar lite när jag lämnar henne med ultramaken. Tossiga lilla tös.

Idag blir det bara varjedagövningarna. Jag är lite sur över att armhävningarna på tå fortfarande är så tunga... Klarar bara 12 strikta.

Förresten läste jag en rolig grej i Jusek-tidningen:
"Fasen vad den här dagen gick fort! Råkade ta en insomningstablett istället för en Alvedon till lunch..." SVT-medarbetare på Facebook.

Heja mamma!

Mammamys

Idag spenderade jag en stor del av dagen tillsammans med fru PE. Vi hade bokat in oss på varsin ansiktsbehandling och pedikyr och fick ett par timmars njutning. Jag passade också på att färga fransar och bryn då min syrra är en expert på att hitta rätt färg. Jag blir snyggare i ett kick ;). Att klämma pormaskar är dock inte min grej. Jag är tydligen mycket känslig...

När ultramaken kom hem drog jag ut på 40 minuter distans. Grymt skönt pass och så härligt att det börjar töa. Jag är klar med snön nu. Helt klar!

Imorgon blir det spinning igen. Förhoppningsvis bättre uppslutning än förra veckan.

Heja mamma!

Första gången vi lagar musslor hemma. Hopp...

dsc00240 (MMS)

Första gången vi lagar musslor hemma. Hoppas jag inte blir magsjuk...


Längtar efter måndag

Ja, faktiskt. Anledningen är att jag och en kompis bokat spabehandlingar och ska lyxa till det lite för oss. Jag vet inte när jag fick en ansiktsbehandling sist. Det kan noga vara nästan ett år sedan. Med andra ord alldeles för länge sedan. Jag måste dock ta med mig Lillan men förhoppningsvis sover hon hela förmiddagen. Man kan ju hoppas. Hon brukar göra det.

Från och med imorgon går träningen in i en ny fas, en ny fyraveckorsperiod har löparcoachen fixat åt mig. Kommande vecka innebär 40 minuters distanspass, 70 minuters långpass och 20 minuters jogg utöver mina styrkepass och spinningpass. Kommade period fokuserar på långpassen vilket ska bli kul. Jag hoppas snön smälter bort nu så jag och Lillan kan använda babyjoggern. Då kommer jag kunna göra många pass dagtid istället för efter att ultramaken kommit hem.

Nån som har tips på bra vätskesystem för tjejer?

Heja mamma!

På jakt!

Jag gav mig ut på min löprunda efter frukost. Denna gång kom jag ihåg mina solglasögon. Jag har annars en förmåga att glömma dem och därför inte kunna njuta av solen på bästa sätt. Vilken dag! Helt underbart löparväder. Solen värmde så att till och med jag, Fru Frys, fick ta av mig handskarna efter halva passet. Det var så grymt skönt att jag önskade att mina 40 minuter skulle vara längre. Men jag var i alla fall hemma efter 42 minuter distans. Om du bor i Stockholmtrakten och också får njuta av detta väder så hoppas jag att du varit ute och sprungit annars ska du absolut ta dig en runda. Du hinner än.

Efter lunch började jakten. Jag är ute efter en Camelbakrygga. Måste inte vara av märket Camelbak men jag vill ha en rygga att ha vätska i på långpassen. Eftersom jag är såpass liten var det inte helt lätt. Jag hittade en Salomonväst på Löplabbet men den kostade 1000kr. Lite mycket för min smak... Jag ska leta vidare och hoppas på att jag inte måste gräva så djupt ner i fickorna. I och med Lillans dop och ultramakens födelsedag denna månad plus att jag köpt nya glasögon blir det alldeles för mycket pengar. Jag har testat vätskebälte men alla har en förmåga att åka upp och skvalpar då runt i midjan... Vet du någon bra tjejrygga?

Nu har jag precis avnjutit en äppelpaj jag bakat själv. Livet är alldeles för kort för att banta och kanske lever vi bara en gång. Bättre då att leva 90% hälsosamt men att aldrig förbjuda någon mat, eller vad säger du?

Heja mamma!

En blekfis njuter i vårsolen.

dsc00239 (MMS)

En blekfis njuter i vårsolen.


Det svider skönt

Jorå, hemmapasset känns i kroppen idag. Man ska icke förakta korta men naggande goda hemmapass. Ibland får man inte till mer än 15 minuter men det är 15 minuter mer än noll minuter. Tydligen hände något i min kropp då värken gör sig påmind. Ikväll kommer ultramaken hem så imorgon blir det 40 minuter distans.

Mina spinningkunder brukar titta lite förvirrat på mig när jag säger att jag ryser när det är som jobbigast under passet. Jag kanske är lite konstig men jag tycker ärligt att det är då jag känner att man lever. Det är då jag känner att jag flyttar mina gränser vilket ju är vad träningen går ut på. Flytta gränserna så blir jag bättre. Att sitta i en bekvämlighetszon ger inte så stor nytta mer än att man i bästa fall behäller den fysik man har men jag vill längre bort. Up, up and beyond!

Heja mamma!

Hemmaträning

Eftersom jag är gräsänka blev det hemmaträning idag. Jag valde att flytta styrkepasset från lördag till idag eftersom jag tycker det är betydligt enklare att styrketräna hemma än att springa 40 minuter distans inne i lägenheten ;)

Jag fick till ett kort men mycket intensivt pass:
Armhävningar på tå och knä
Utfall med hantel
Knäböj med hantel
Sidosteg med gummiband (en "ful" men effektiv benövning)
Armhävningar på tå
2 ländryggsövningar på boll
Planka
Sidoplanka
Stående rodd
Bicepscurl
Tricepsövning
Armhävningar

Inte så illa med en tvååring som springer runt en!

Heja mamma!

Några sekunder för mig själv

Småbarnen sover och Storeman sitter med sitt nya PS3. Några sekunder för mig själv alltså.

Gårdagens spinning var inte fullsatt om jag säger så. Inte många alls. Kanske beror det på att det är sportlov här i Stockholm just nu. Det blir ju alltid lite torrare med så lite folk men träning blir det i alla fall.

Idag kör jag bara mina varje-dagövningar. Imorgon blir det styrketräning hemma eftersom ultramaken åker till Mora för att jobba för sin sponsor i samband med Vasaloppet. Jag tvingades stuva om lite i schemat men det funkar det med.

Jag är glad att jag nu äntligen börjat med att plugga inför PT-utbildningen. Jag gissar att möjligheten till studier under utbildningen kommer att vara begränsat. Tur att jag har vana av 5 års högskolestudier...

Vad tränar du idag?

Heja mamma!


Inspiration

Jag behöver inspiration vad gäller min styrketräning. Jag har inga problem med att göra mina egna program men det vore skönt med någon annans input. Eftersom jag snart påbörjar utbildningen till PT har jag funderat på att även själv skrapa ihop pengar till en PT. Jag vill inte bara ha nya övningar, de kan jag trolla fram i tusental, jag vill ha någon med piska i hand. Nåväl, 2500 kr kan jag inte bara punga ut hur som helst. Jag får börja med att köpa en kettlebell så kan ultramaken lära mig hur jag ska använda den på bästa sätt. Jag hörde att Rusta hade billiga sådana.

Ikväll blir det spinning. Hoppas det är mycket folk!

Heja mamma!

RSS 2.0