Varför?

Jag kan, även i jantelagens Sverige, helt öppet säga att jag är stolt över mig själv och jag tycker att jag är riktigt bra. Ja, åtminstone när det gäller min träning. Övriga bitar kan jag behöva jobba på. Jag menar inte att jag är bättre än alla andra men utan att jämföra mig med andra tycker jag att jag gör ett grymt jobb vad gäller min träning. Jag ser till att träna det jag har planerat och låter inte soffan besegra mig (även om den lockar ibland...). Jag ger allt på mina pass (då menar jag inte att köra 100% av maxpuls men det förstår du nog) och har inga "driva-omkring-på-gymmet-och-rycka-i-några-maskiner-och-hantlar-pass-men-snackar-egentligen-mest-pass". Jag har 3 barn och en man men jag gör det ändå utan att hemmet och familjen förfaller. Sedan mitt nya träningsprogram satte igång i januari har jag bara missat ETT enda pass. I´m fierce!

Kanske finns det någon som undrar "Vem tror hon att hon är?" men det struntar jag i. Jag tror att framförallt vi tjejer måste våga brösta upp oss och vara stolta över oss själva. Nej, jag kommer nog aldrig vinna maran eller kanske inte ens något lopp överhuvudtaget men jag vinner varje dag när jag klarar av det s.k. livspusslet där jag ger även mig själv tid. Jag tror också att människor överlag kan bli bättre på att berätta för varandra hur bra vi tycker att någon är.

Jag tar därför tillfället i akt att berätta för er om en av mina kompisar som jag hjälper med träningen. Hon är en riktig fighter som jag vet ger allt när hon tränar. Där finns aldrig "Jag kan inte" eller "Jag vill inte". Säger jag en till så gör hon en till. Hon har också familj och dras med dagisbaciller och utöver att jobba läser hon nu till massör. Give it up for fru PE! Attans vad du är bra!

Jag har ju inte bara funderat på detta idag. Självklart har jag tränat. 40 minuter distans som gick jättebra. Sista 10 minutrarna gick brant uppför men jag reflekterade inte ens över det. Massa energi hade jag trots att jag när jag började såg ut som om jag sprang med halva kroppen förlamad. Träningsvärken var ännu värre idag och det kändes som om någon sköt mig de första 10 minutrarna.

Myshelg!

Idag har jag vilat från träningen och det behöver min kropp. Jag vaknade med en riktig go träningsvärk hela kroppen och riktigt känner hur jag blir starkare. Dagen har istället ägnats åt mys med ungarna för min del. Vi lekte doktor och då måste man ha sådana här glasögon:

Vi hann också med att bada:

Vad gillar du Tarzanbrallorna!

När vi kom hem gjorde vi pitepalt (mums!) och hemmagjord müsli efter en kollegas superrecept. Ultramaken har varit som besatt efter att jag fick en påse müsli av henne som tack för att jag hjälpt henne med träningen. Jag fick tillslut be om receptet och vi kan bara hoppas att vi lyckats lika bra som hon.

Ultramaken har också hunnit med 20 km löpning och Storeman hängde med på de sista 5.

Jag kan ibland tänka att jag skulle vilja bygga muskler mer än jag gör idag. Inte som en bodybuilder, det är INTE min stil. Men när jag funderar till lite hur det skulle gå till inser jag att det är så mycket viktigare för mig att prestera konditionsmässigt. Jag är en löpare och stora muskler och springa långt (ja, eller relativt...) går inte ihop. Vill man ha stora muskler kan man inte köra den typen av konditionsträning jag älskar. Musklerna bryts ned av konditionsträning och om man vill bygga muskler måste man träna hård styrketräning åtminstone 4-5 dagar i veckan. Annars bygger man inte muskler.

När jag jobbat som styrketräningsinstruktör har jag mycket ofta stött på kvinnor som är livrädda för att bygga muskler. Men det är helt omöjligt att bli stor av två-tre helkroppsprogram i veckan. Blir man stor är det då inte av muskler. Får man synliga muskler är det för att man minskar i fett och att musklerna då blir synligare men något muskelberg blir man inte.

Nej, jag är helst en löpare med stark kropp sen gör det inget att löpning ger ganska snygga ben och rumpa ;)

Heja mamma!

I am superwoman!

Jag kan inte vara annat än nöjd med veckans träning:

Måndag: 50 minuter löpning, distans.
Tisdag: Spinning
Onsdag: Vila
Torsdag: 70 minuter löpning
Fredag: Spinning
Lördag: 20 minuter jogg plus styrketräning

Give it up people! Imorgon har jag en välförtjänt vilodag, mina vänner.

Bara för att jag skriver det jag kommer att skriva kommer jag bli dödssjuk men jag chansar. Jag har sett ljuset. Jag har berättat om detta tidigare men jag börjar bli övertygad om att det hela handlar om återhämtningen. Du vet, att stänga fönstret snabbt efter träning. Håller man det öppet kan allt fanstyg ta sig in men om man gör rätt kan man åstadkomma underverk. Jag är noga nu med planerandet av maten innan träning; ett bra mellanmål med långsamma kolhydrater några timmar innan passet och snabbt efter passet fyller jag på med Recoverite. Numera äter jag Mito caps varje dag och två Mitt Val Sport. Utöver detta är jag mer nogrann med handhygienen på t.ex. gymmet. Jag petar mig aldrig i ansiktet på gymmet och direkt jag är klar tvättar jag händerna. Jag blev aldrig sjuk när alla andra var förkylda här hemma. Jag fick en känning som sedan försvann. Vanligtvis åker jag på varenda bacill eftersom jag aldrig kan hålla mig från att pussa å gosa med ungarna.

Nästa vecka är en vilovecka som innebär två 40 minuters distanspass och ett joggpass vad gäller löpningen. Sen är det ju styrka och spinning också såklart.

Heja mamma!

Fika?

dsc00238 (MMS)

Fika?


Cut the crap!

Jag satt och ögnade igenom senaste numret av Runners World häromdagen som vi köpte då den hade en helsidesannons med den sötaste modellen någonsin - ultramaken (sidan 9 om du råkar springa på tidningen). I alla fall hann jag läsa lite av chefredaktörens ord och det var så sant, så sant. Han skrev bland annat "om man nu är så smart att man faktiskt tar sig tid att träna regelbundet så kan jag garantera att du plötsligt får mer tid över för annat." Man blir piggare och mer strukturerad. Han menar att de som säger att tidsbristen hindrar dem från att träna de vill det inte tillräckligt mycket utan har hamnat i lathetens onda cirkel.

Ja, ibland handlar det om att träna sent eller gå upp tidigare för att träna men hur mår du egentligen om du inte tränar? Gör den där timmen extra sömn dig piggare, starkare och gladare? Knappast, va? No more bullshit. Var ärlig mot dig själv och ge dig en chans att be all you can be. Man måste inte elitsatsa men åtminstone två bra träningspass per vecka och ett par minuters dagliga övningar är du väl ändå skyldig dig själv?

Nu har jag ätit middag efter ett spinningpass. Det gick bra. Imorgon joggar jag ned till gymmet för ett styrkepass och joggar sedan hem igen.

Heja mamma!


Bra jobbat!

Det var lite tungt bitvis men igår klämde jag ur 70 minuter löpning ur kroppen. Det känns idag men lite spinning ska jag nog kunna åstadkomma i eftermiddag. Ska bli roligt!

Vad händer i helgen då? Här ska vi inte göra så mycket mer än att träna (såklart). Sen tänkte jag dra med Storeman till bokrean. Det är min och hans högtid. Båda älskar böcker! Jag hoppas det finns något bra i år. Förra året var lite av en besvikelse.

Heja mamma!

Den där sketna magen...

Vaknade i natt igen av mardrömssmärta i magen... Kan det vara magkatarr? Jag låg vaken i flera timmar och andades som om jag hade värkar. I morse när jag åt frukost gjorde det ont igen.

Hoppas jag är fit for fight till långpasset i eftermiddag. Idag ska jag dra lärdom av senaste passet i kyla; inga små stringtrosor - på med stora mammatrosor. I måndags trodde jag ett tag att skinkorna skulle lossna efter bara 10 minuter.

Nu kan det få bli varmare och tydligen blir det det redan till helgen. Imorgon hoppar jag in och vickar på ett spinningpass. Häng med du också!

Heja mamma!

Tvättade träningskläder. 4 sådana här höga...

dsc00237 (MMS)

Tvättade träningskläder. 4 sådana här högar per vecka.


Segare men glad

Mitt nya spinningpass blev superbra! Jag är grymt nöjd och fick höra av kunderna att de gillade det väldigt mycket. Det kan vara ett av de bästa passen jag gjort faktiskt. Jag ska erkänna att mina ben var lite trötta efter de där löppassen men det gick bra ändå. Nya toppen fungerade bra:

Det är mina yllesockar man kan skymta, inte några konstiga cykelskor.

Idag blir det välbehövlig vila från träningen och imorgon är det dags för det första långpasset. Bara 70 minuter men ändå... Hoppas det är lite mildare än -16 som vi har idag.

Börjar fundera på ny TV men den här platt-TVdjungeln har jag ingen karta till. Vad ska jag tänka på? Någon som vet?

Heja mamma!

Seg

Det känns verkligen att jag sprungit ganska långt (allt är relativt...) 2 dagar i rad. Gårdagens 50-minuters distanspass gick jättebra, inte alls som i söndags. Jag hade grundat mycket bättre med mellis ett par timmar innan bestående av mina goda, halvnyttiga frallor och äpple. Jag såg även till att dricka ordentligt under dagen. Det hjälpte nog till. Jag måste bli bättre på att förbereda mig inför träningen. Gör du det?

Ikväll är det spinning igen med nytt pass och ny träningstopp. En jättefin som jag fick från Newline förra veckan. Bild kommer.

Jag är en av dem som följer Solsidan. Det är lite hatkärlek eftersom jag blir fysiskt sjuk av Olle. När han står där i Jyskkön och när han sitter i bilen med Fredde.... Jag blir så himla arg!!! Men det är bara TV...

På tal om det; har du sett filmen Baby Mama? Jätterolig! Se den!

Heja mamma! 

Ibland är det jobbigt...

Hittills har jag varit förskonad från tunga pass. Jag har egentligen med lätthet joggat och sprungit mig igenom mina löppass som hittills varit korta. Igår var det dags för min första 50 minutare och glad i hågen gav jag mig ut i -9. Jätteskönt väder och strålande sol, borde tagit på mig mina solbrillor men glömde dem som jag alltid gör. Efter bara 20 minuter började det kännas jättetungt. Jag fick en tanke på att kanske vända hem men det kan man ju inte göra! Jag lunkade på i 42 minuter och fick ändå bassning när jag kom hem för att jag "fuskat". Suck!

Sedan jag började löpträna år 2000 har jag alltid burit med mig känslan av "tänk om jag inte orkar". De senaste åren har dock denna känsla försvunnit. Jag vet att jag orkar springa länge och även om jag var trött igår var jag aldrig orolig för att inte orka. Jag ser redan fram emot dagens 50 minutare som kommer gå bättre. På torsdag kommer det första långpasset. 70 minuter ska jag springa då - nice!

Nu sitter jag och bråkar med datorerna här hemma. Jag försöker fixa till mitt nya spinningpass men iTunes vill inte leka med mig... All vår elektronik börjar strula nu. Kanske är det dags att börja byta ut det?

Heja mamma!

Äntligen!

dsc00236 (MMS)

Äntligen!


Livet är för kort för att banta

Ett bra ordspråk jag läste idag. Samtidigt måste man ha i bakhuvudet att livet är (förhoppningsvis) för långt för att inte bry sig om vad man stoppar i sig. Jag försöker numera att inte vara så fördömande vad gäller dieter som ploppar upp även om jag själv inte riktigt anser det vara min melodi. Min melodi är att hitta balansen. Vi försöker äta bra mat där kolhydrater, fett och protein får samsas på tallriken. Det kroppen behöver med andra ord. Till helgen gottar vi dessutom lite mer. Livet är för kort för att banta. Utöver det gillar vi träning. Mmmmm, härliga träning... Imorgon blir det 50 minuter distans. Längtar!

Idag har jag hunnit baka bröd:


Häng med mig ut och spring imorgon vettja! Alltid kul med lite sällskap.

Heja mamma!

Tabletterna...

Jag har fått lite frågor om de där tabletterna som hjälper ens immunförsvar.

Om du klickar på bilden kan du läsa om dem. De är fyllda med antioxidanter bland annat. Vi beställer dem från Sebastian som säljer Hammerprodukter i Sverige. Jag har börjat ta en om dagen och hoppas på hjälp mot alla baciller som Lilleman drar hem från dagis. Utöver det tar jag Mitt val Sport varje dag.

Jag hoppas känna mig helt redo för ett löppass imorgon... Håll tummarna!

Heja mamma!

Ge mig sol och värme!

Visst, det är en fin vinterdag men nu vill jag ha vår och sommar. Jag skulle också kunna tänka mig en solresa. Det skulle vara ett ok alternativ. Jag tackar inte nej om jag erbjuds det om jag säger så. Har i alla fall bokat in spabehandlingar till mig och fru PE. Vi behöver båda en renovering så nu kör vi.

Jag känner mig inte tillräckligt ok för ett löppass idag. Det får bli imorgon istället. Jag vill inte att denna förkylning bryter ut så jag tar det lugnt idag också.

Heja mamma!

Bloggträff

dsc00233 (MMS)

Bloggträff


Förkyld?

Nu sitter den där igen, den där lilla förkylningen som flåsar mig i nacken. Den liksom surrar i näsan. Det positiva är att den har inte riktigt brutit ut och jag mår bättre idag än igår. Tydligen kan zink lindra och förkorta förkylningen så igår tog jag 2 vitaminer och fick därmed i mig 120 % av GDA. Ultramaken gav dessutom nåt piller från Hammer som ska vara bra för immunförsvaret. Kanske nåt man ska börja ta regelbundet förresten... Idag skulle jag egentligen kört ett 50 minuters distanspass men eftersom jag ändå flyttat det passet till imorgon p.g.a. en bloggträff jag ska på idag så hinner jag kanske tillfriskna. Annars tar jag det passet på lördag och gympasset på söndag.

Nu behöver jag verkligen boka in mig hos syrran för både det ena och det andra. Kanske får jag med mig fru PE om hon kan bestämma sig för vad hon vill ha för spabehandling? Annars går jag själv för nu börjar det krackelera både här och där.

Fler tips på spinninglåtar, hörni!

Heja mamma!

Tunga ben

...har jag efter gårdagens spinningpass. Jag körde ett lite tyngre pass igår och det känner jag av själv också. Det var dock himla roligt och ganska mycket folk. Idag har jag vila från träningen men har precis avslutat ett annat typ av träningspass: storstädning av hemmet... Jag börjar tro att vi har problem med skadetomtar som springer omkring här och skitar ned. Ringer man Anticimex då, eller?

Jag har en att-göra lista som bara tycks bli längre och längre. Jag måste göra ett nytt core-pass och ett nytt spinningpass. Sen har jag lite blanketter till Försäkringskassan som ska fyllas i och dessutom måste jag komma igång med pluggandet inför PT-utbildningen. Jag inser att många av dessa saker skjuter jag bara upp men innan dagen är slut ska en sak vara åtgårdad. Undrar vilken som går snabbast?

Är det någon som har förslag på bra spinninglåtar?

Heja mamma!

Det var på håret!

När ultramaken kom hemlöpandes kröp graderna allt längre och längre ned. När han väl studsade in genom dörren var det -12 och jag ska erkänna att jag var lite orolig för mina luftrör. Samtidigt hade jag verkligen ingen lust att springa mitt distanpass på löpbandet på gymmet. Löpband sucks - nature rocks! Jag betämde mig för att leva farligt och köra passet utomhus. Istället för ett 50 minuters valde jag torsdagens 30 minuterspass. Jag hoppas att det är varmare på torsdag och kör 50 minutaren då istället. Jag klädde på mig ungefär allt jag hade och gav mig ut men upptäckte att det var så himla härligt. Hoppas fler vågade sig ut för det var riktigt najs.

Väl hemma bjöd jag mina killar på en brakmiddag; potatisgratäng, rostbiff, salami, proiscutto (stavas det så...?), gravad lax, stenugnsbakat bröd, rökta räkor, aioli och vienetta till efterrätt. Jag kan äga att jag var en populär mamma sen... Vägen till mina killars hjärta går via magen och det ska helst innebära mycket kött....

Själv skämdes jag bort med ett par Hanky Pankysar och en Buff - just vad jag behövde!

Imorgon blir det spinning!

Heja mamma!

-12 och riktigt underbart löppass!

dsc00232 (MMS)

-12 och riktigt underbart löppass!


Om kärleken

Idag firar vi kärleken hemma hos oss. Jag kan inte berätta vad min överraskning till familjen blir men det kommer imorgon istället.

Jag kan bara åter konstatera att jag har den finaste maken i världen. Jag älskar dig, Andreas. Du är den vackraste människan i hela världen, både in- och utsida.

Jag har gift mig med min allra bästa vän och tillsammans har vi fått de allra finaste barnen.

Heja kärleken!

Trassel 3d med storeman!

dsc00231 (MMS)

Trassel 3d med storeman!


Står över

Idag skulle jag egentligen joggat ner till gymmet och kört veckans gympass men den där grejen i halsen, a.k.a. begynnande förkylningen, vill inte försvinna rinktigt ännu och därför skjuter jag på den träningen. Om det känns bra imorgon tar jag det då istället. Hoppas jag skrämmer bort den. Kanske kan något riktigt dåligt bidrag till Melodifestivalen, för det vet vi ju alla att det kommer något riktigt bottennapp, skrämma den ur huset.

Idag har vi firat en 2-åring som bjöd på kalas och riktigt god tårta. Nu blir det snart en smaskig pasta med hemmagravad lax och räkor. Jag sitter nu och väntar på ultramaken som skulle iväg och fixa något inför Alla hjärtans dag. Nyfiken.... Själv har jag också något på G men jag hoppar det där med rosor då det känns dumt att köpa dem när de är som allra dyrast. Självklart är den "högtiden" ett pr-jippo men hemma hos oss väljer vi att hitta på något romatiskt. Inte nödvändigtvis kort och rosor men något för att visa att vi tycker om varandra. Dagarna tickar på med alla vardagsbestyr och då kan det vara bra att det finns en dag som påminner om kärleken. Om man sen väljer andra dagar att fira den är väl skitsamma men vi gör det bland annat på denna dagen.

Vad gör du på Alla hjärtans dag?

Inga bekymmer!

Det var inte kallt alls. Det enda jobbiga var bara all snö att plumsa och glida runt i men det är träning för vristerna. No problemos amigos, bara att ge sig ut!

Å vill man inte ha snö i skorna finns det grejer för det med. Måste bara skaffa egna gaiters. Ultramakens är liiite stora.


Och en Buff behöver jag, och fler par varma handskar, och få hem favvomössan från Saivo som jag glömde där i julas.

Heja mamma!

Wow!

Sicket väder! Som jag hade laddat igår inför löppasset, jag till och med längtade efter att få ge mig ut men så började jag känna mig lite förkyld. Ultramaken rådde mig till att hålla på passet till igår för att känna efter om det blev nån förkylning så det gjorde jag. Märkligt nog blev jag besviken då jag sett fram emot att hoppa ut i snön men jag kände att det är bättre att vila så det inte blir nån förkylning. Idag känns det bättre, liiite snorigt men jag ska nog ge mig ut trots att detta väder är och touchar det extrema. Inga bussar går här i Stockholm nu men Icebugen går...

När ultramaken är klar med sitt 2 timmarspass är det jag som hoppar i mina varma kläder, lånar en Buff av ultramaken då jag insett att jag inte äger någon. Hur kan jag ha missat att köpa en Buff? Det bör åtgärdas!

1000 poäng till den som gör som jag och tränar utomhus idag! Vem är med?

Heja mamma!

Yrväder


Jag vet inte om det syns på bilden men här i Stockholm yr snön som attan. Jag vill verkligen ha vår nu men man får väl vänta lite till... Min första tanke var "Usch, vilket löparväder..." men men, alla väder är ju löparväder. När vinden ryter får man ryta tillbaka.

När de tråkiga tankarna poppar upp är det skönt att man lärt sin hjärna att ganska snabbt hoppa på rätt tankebanor. I mitt fall börjar jag tänka på hur jag kommer känna mig efteråt. Jag kliver innanför dörren och slår mig på bröstet "Å, vad jag är BRA!". Nu känns det bara kul att hoppa ut i snön och börja springa. Det skulle aldrig falla mig in att åka till gymmet och köra distanspasset på löpband så länge det inte är extremt väder. Idag är det bara väder som tränar hjärnan och skiljer agnarna från vetet, eller hur. Det är absolut inte så att jag ser ner på dem som väljer löpbandet, de väljer i alla fall att röra på sig men personligen tycker jag inte att löpband ger i närheten så mycket som att springa utomhus. Intervaller kör jag dock helst på löpband just för att helt kunna koncentrera mig på löpandet och inte fippla med klockan.

Ger du dig ut idag?

Heja mamma!

Vad vi behöver......är mer förvaring för våra skor. Jag rensade i klädkammaren idag och de ryms helt enkelt inte.

Gårdagens träning var spinning. Jag håller ju i pulsspinning och kunde inte förstå varför min puls inte gjorde som jag ville. Vanligtvis har jag nämligen mycket bra kontroll över min puls men igår lydde den inte alls. Den var alldeles för hög men jag kände mig inte alls så trött. Tillslut började jag känna efter om jag kanske var lite sjuk. Hmmm, ja kanske kände jag lite i halsen. Å nej, vad jobbigt tänkte jag. Näst sista låten inser jag att jag kollat på fel puls hela passet... Min riktiga puls var långt under den jag hade kollat på - suck! Det positiva är att jag inte är sjuk.

Heja mamma!

Insikt

Jag har egentligen vetat det tidigare men har ändå inte gjort något åt det. Det gäller maten kombinerat med träning. När man har 3 barn sätts ju givetvis deras behov först och följden av detta blir att efter ett träningspass dröjer det alldeles för länge innan jag hjälper kroppen att återhämta sig med hjälp av mat. Nu har jag börjat med att inte bara planera in träningen utan även maten i kombination med träningen. Nästan alltid tränar jag på eftermiddagen, innan middagen. Ultramaken kommer hem och då sticker jag. Nu försöker jag tänka till vad jag äter till lunchen, det måste finnas bra kolhydrater i maten, jag ser till att få i mig något mellanmål ett par timmar senare. Sen kör jag mitt pass och oftast, när jag är klar blandar jag till en dryck: Recoverite från Hammer som ultramaken köper HÄR. Visst, ännu så länge kör jag egentligen inte så hårda pass att jag behöver en återhämtningsdryck men jag blandar bara i en skopa och jag väljer att göra en dryck för att det går snabbt och jag hinner med både mig själv och barnen.

Man kan likna sin kropp lite som ett fönster när det kommer till träning och mat. När jag har kört ett pass och kroppen är trött är fönstret vidöppet och allt möjligt kan ta sig in i form av virus och bakterier. Men om jag har grundat med bra mat innan i form av långsamma kolhydrater minst 2 timmar innan träningen och fyller på med snabba kolhydrater inom 30 minuter efter passet som kroppen snabbt kan ta åt sig kan jag också stänga fönstret.
 
Jag har testat detta ett par veckor samtidigt som mina barn varit drängförkylda och har ännu inte känt mig ens lite sjuk. Ta i trä... Jag vet också hur jag känner mig efter pass när jag inte fått i mig något. Jag blir nästan liiite sjuk efteråt, en stund i alla fall. Jag tror benhårt på detta så se till att täta fönstret och stäng det snabbt efter ett härligt träningspass!

Heja mamma!

Fett losigt!

Skulle Storeman ha sagt om att jag blev besviken när det var Alpina VM på tv vilket gjorde att Hem till gården inte visades. Ja, jag är pinsam. Det finns inget mer att säga om det. Än värre är att jag t.o.m. spelar in det ibland när jag inte är hemma den tiden. Suck!

Idag var jag iväg och gjorde en grej. Det där jag var nervös för. Jag berättar om nån vecka. När jag var klar väntade ultramaken i bilen utanför och hade köpt en burk-cola till mig:

Finns det nåt godare. Jag dricker inte cola ofta. Det är väl därför det är så gott när jag väl dricker det, speciellt på burk. Det är kärlek!

Igår körde jag mitt distanspass igen, 40 minuter även denna gång. Det gick bra, inte lika himlastormande som sist men bra. När jag kom hem möttes jag av min goe Lilleman som ropar "Nuuu är mamma hemma!!". Han tyckte jag skulle gå och duscha direkt för jag var så kladdig (svettig). Jag hade dock mina varjedagövningar att göra och när det var 20 sekunder kvar av plankan kommer Lilleman och sätter sig på mig men jag klarade fram till slutet!

Sötnos!

Ikväll blir det spinning! Hoppas det kommer mycket folk.

Heja mamma!

Löparmåndag

Idag är det 40 minuter distans i träningsprogrammet. Just nu är jag dock ganska nervös för en grej som händer imorgon... Har lite svårt att fokusera på annat men då blir det bra med ett löppass så jag kan sortera lite i huvudet och förbereda mig. Nej, det är ingen bulle i ugnen. Det blir inga fler bullar. Det räcker med de bullar jag har.

Idag fick jag schemat till PT-utbildningen och det blir hårda dagar måste jag säga. 9-19 i två 6-dagarsperioder. Det blir tufft för både mig och min man men kul samtidigt. Jag kämpar dock med att få Lillan att ta flaskan vilket måste fungera tills dess. Sist kollade hon på mig med ett mycket sårat uttryck när jag tog fram flaskan. Det spelade ingen roll att det var bröstmjölk i flaskan...

Heja mamma!

Slappardag

En riktigt skön slappardag har jag idag. Var en sväng till syrran och fikade. Lilleman hoppades att hans favorit, syrrans man, skulle vara hemma men han hade hunnit åka på jobbresa till Indien. Lite besviken blev han allt men vi får nog se till att träffa honom snart igen. Senare idag ska jag på ett Me and I-party. Få se om man hittar något kul.

Jag och ultramaken pratade idag om hur vanligt det är att många som tränar har höga mål och för att nå dem tränar de alldeles för hårt och fel. Jag tror att många hårt tränande människor med lätthet skulle kunna träna mindre men rätt saker på rätt sätt och få bättre resultat. Frågan är dock hur lätt det är att släppa den där höga träningsdosen på alla plan. Man kan rent intellektuellt förstå att man kanske inte behöver träna så hårt men det sitter hårt åt i ryggmärgen att verkligen förstå det och vara lugn i sig själv med att man gör rätt. Det kan också vara svårt att ge en tränare det förtroendet att helt lita på att det program hon/han arbetat fram också kommer att ge resultat. Spinningen är ett praktexempel, som jag tidigare nämnt. Old school spinning är att köra så det ryker från början till slut men det ger dig aldrig det resultat du vill ha. Vågar man lita på instruktören som ber dig hålla igen?

Heja mamma! 

Värsta grymma tjejen!

Börjar koma ihop efter ett grymt pass med värsta bruden på gymmet. Det var ju dags att köra första passet på gymmet med min kund idag för att gå igenom hennes träningsprogram. Passet gick mycket bra och jag ska erkänna att jag är imponerad av hennes förmåga att bita ihop fastän jag mycket väl såg att det var ganska jobbigt ibland. Vilken kvinna! Hon kommer att se resultat snart kan jag lova. Efteråt njöt vi av den goa värmen i bastun innan det var dags att åka hem till ungarna och männen igen. Väl hemma blev det hemmagjorda hamburgare som passade likt handen i handsken efter ett hårt gympass. Smaskens!

Nu är det Melodifestivalen som gäller tillsammans med lite ostbågar som ultramaken och Storeman önskat.

Imorgon är det vila som gäller innan en ny fyraveckorsperiod av mitt eget träningsprogram tar sin början.

Heja mamma!

Mör men avslappnad

Igår var det ett 40-minuters distanspass som gällde. Äntligen lite längd, typ, på passet. 40 minuter är väl egentligen ingenting men för mig var det efterlängtat. Distans = max 75% av maxpuls kändes otrooligt skönt. jag vet att jag alltid höjer upp mina löppass till skyarna men jag är så glad att vara tillbaka på vägarna igen. Passet igår var som en dröm. Jag sprang lungt och avslappnat med fokus på bra löpteknik och det blev aldrig jobbigt, det vill säga precis enligt plan. Jag kom in i lägenheten och hade kunnat springa lika länge till. Det viktigaste av allt; det kändes bra efteråt och även idag. Det betyder att kroppen gillade det. Yes!

Idag var jag till bästa kiropraktorn Jenny. Hon sa att min kropp fungerade bra och hittade inga fel vilket jag inte brukar få höra. Det är alltid nåt som är för kort eller så. Jag har nog skött mig bättre än vanligt. Jag hävdar (som vanligt) att det är core-träningen. Det måste det vara. Det är ju det jag gjort annorlunda. Innan man blir stark i coremusklerna är det ganska "trist" träning eftersom det ofta inte ger en massa svett men när man blir duktigare och starkare och därmed inser hur viktigt det är blir det också roligare.

Jenny knäckte lite i ryggen och gav mig sen en hård massage. Inte riktigt som att vara på spa förutom lugnet, tystnaden och oljan. Märkligt att få en lugn stund för sig själv mitt på dagen. Det kändes lite som ett parallellt universum... Nu är jag helt avslappnad i ryggen och fick med mig en övning jag ska göra hemma som involverar en kavel.

Imorgon ska jag grilla fru PE på gymmet! Me like!

Heja mamma!

Vad händer?!?

Min mage, aka betongmagen, börjar krångla och känns känsligare än något väldigt känsligt. Den surade t.o.m. vid morgonkaffet. Vet inte vad jag ska jämföra den med. I natt vaknade jag och hade superont i magen, flera gånger. Skumt! Ultramaken sade lite försynt att det verkar som om din kropp försöker säga något. Han syftar på diverse småkrämpor som rent ut sagt jävlats med mig nu. Imorgon blir det i alla fall en session hos bästa kiropraktorn så får jag se vad hon kan åstadkomma.

Idag är det i alla fall 40 minuter distans som gäller och igår fick jag kika på den nya 4 veckorsperioden som min löparcoach fixat. Det ser bra ut! Nu kommer även långpassen göra entré. Imorgon är vila och på lördag ska jag grilla min PT-kund i gymmet. Mooohahahahaaaa! Nej, jag skojar bara, eller....?

Heja mamma!

Uppdatering 4

Ok, nu har det gått 2 månader sedan senaste uppdateringen när det gäller hur jag förbättrat fysiken sedan förlossningen. Så här såg det ut sist:


 Och så här ser det ut idag:Ännu lite fastare och väger nu 51 kg. Sakta men säkert tightar kroppen till sig. Kilona är jag inte speciellt brydd över. På fredag har jag bokat tid hos bästa kiropraktorn som ska få låsa upp kroppen lite. Kan behövas nu inför en intensiv träningsvår.

Idag är det vilodag, imorgon blir det 40 minuter distans. Äntligen lite längd på löpningen!

Heja mamma!

Helt slut

...var jag när ultramaken väckte mig i morse. Jag lade mig i soffan med Lilleman som inte ville att vi skulle ligga där och slöa. Han ville ha frukost. Säga vad man vill men som 3-barnsförälder blir man allt annat än slö och lat. Skulle man vara det bara en dag så känns det som att hemmet skulle förfalla och bli ett fall för Arga snickaren, Bygglov, Rent hus, Sofias änglar, Outsiders och you name it. Det var bara att släpa sig upp från den 30 sekunders vila jag fick i soffan och börja fixa frukost, städa undan och få Lilleman att bestämma sig för vilken sked, vilken tallrik och vilken mugg han ville ha denna morgon. Den lille mannen har en järnvilja...

Igår var det blogglunch med We R Family och Hanna Graaf var konferencier. Vi fick information från Seba Med, Granit, Martinas barnsjukhus. Det sistnämnda är ett ganska nyöppnat sjukhus för de som har pengar. De betalar och får en gräddfil till sjukvården för sina barn. För mig luktar det USA med bättre vård för de med pengar och sämre eller knappt någon alls för de utan pengar. Förhoppningsvis hamnar vi inte där men jag kan inte hjälpa att tänka så. Jag är helt för tanken att förbättra sjukvården; alla ska få en riktigt bra sjukvård oavsett plånbok och för barn ska den vara gratis, punkt slut! Med oss hem fick vi en goodiebag och ett presentkort på ett akutbesök på detta sjukhus värt 1900 kr...

Gårdagens träning var pulsspinningen. Riktigt roligt åter igen. Två nybörjare på pulsspinning var med och kom fram efteråt för att berätta hur kul de tyckte att det var. Jag tror att många är rädda för just puls-delen av det och kanske tror att det bara är för någon form av elit men så är det verkligen inte. Alla har nytta av att veta hur de faktiskt tränar och får därför också veta vilken nytta passet har. Vi hade himla kul igår. De nya cykelskorna från Newline funkade mycket bra.

Nu ska jag och Lillan åka till Hälsobadet, min systers jättefina spa där vi ska dra med min hårt arbetande syster på lunch. Om du ska på spa är det hit du ska, jag lovar.

Senare kommer en uppdatering på hur det går för mig, rent fysiskt, med min väg tillbaka efter förlossningen...

Heja mamma!

Övningar

Som jag lovade, här kommer övningarna jag pratade om igår.

Planka på boll:

Den kan man twista till genom att med hjälp av armarna röra bollen framåt för att skapa mer obalans = jobbigare.

Höftlyft

Denna är bra att köra med skor på, då får man bättre grepp på bollen.

När jag skulle ned i plogen fick jag lite hjälp:

Lilleman var lite in your face...

Tillslut ordnade det sig:

Denna yogaövning är mycket bra för ryggen. Try it! Man behöver inte nå ned med tårna de första gångerna.

Nu ska jag in till stan för en blogglunch med Loppi och ikväll blir det spinning! Tjohooo!

Heja mamma!

RSS 2.0