Lycka!

Storeman frågade mig häromveckan vilken typ av träning om jag tycker allra mest om. Svaret är kanske oväntat för den som inte känner mig och just den typen av träning har jag nog knappt skrivit om på bloggen. Anledningen är att det var alldeles för länge sedan jag hade möjligheten att träna det. Min favoritträning är: Dans! Då är det framförallt streetdance som får igång mig. Tidigare har jag dansat i några år och det är verkligen bland det bästa jag vet. Den lycka jag känner under och efter varje danspass är svårslagen. Tyvärr är det inte helt lätt att hitta danskurser här ute i förorten och att ta sig in till stan tar sådan tid men när jag börjar jobba igen ska jag försöka göra något åt det.

Nu är det dags för mitt corepass på gymmet. Kom du med!

Kram

Vilodag

Men min klocka sa träningsdag idag. Ursäkta, men jag tror att jag har ett annat schema. Den tyckte jag skulle köra 35 minuter hårt. Det gjorde jag ju under intervallerna igår. Nån måtta får det vara. Imorgon har jag core och på söndag blir det långpass - 2 timmar löpning igen. Hänger du med?

Idag blir det vårkonsert när Storeman och hans klass ska sjunga Diggilo diggiley med dans och allt. Jag tar med mig småttingarna och går dit. Det är ju så fint och de är så modiga. Snyft!

Har fått en PT-kund och hann också med att nätverka igår. Inte illa! Vi företagare måste hålla ihop och hjälpa varandra. Jag har en bra känsla...

Kram

Nu är den här!

dsc00266 (MMS)

Tänk vad kul det kan vara med lite prylar. Nu har min nya klocka kommit och jag bara längtar till jag får testa den på dagens intervallpass. Det blir samma typ av intervaller som sist. Intervaller är ju, som du vet, i princip det enda löppass jag kör på löpband. Det är bra att kunna se hastighet och kunna fokusera på löpandet och inte backar eller annat. Dessutom ger det mig en möjlighet att lägga mer fokus på tekniken vilket förbättrar mitt löpsteg. Annars är löpband inte min grej. Jag sticker hellre ut och springer oavsett väder. Du såg ju att jag var ute i snöstormarna i vintras och kände mig övergrym! Dags att ge sig iväg till Stinsen och slipa till de ortopedisska inläggen som ger mig fruktansvärda blåsor. Gillade inte att de hindrade mina intervaller under PT-utbildningen... Kram


Vill sätta tänderna i...

...min nya klocka. Hoppas den kommer med posten idag!

Annars är det spinning som gäller idag. Pulsspinning, såklart. Känner mig oförskämt pigg efter helgens löppass. Det måste ju vara ett bra tecken? Jag kämpar lite med demoner som vill göra mig osäker inför maran men den ska besegras. I vanliga fall hade jag inte varit osäker men då jag bara hunnit löpträna sedan januari i och med förlossningen gör det mig lite darrig.

Igår strukturerade jag upp ultramakens styrketräning. Det blir bra! Ska bli kul att se de kommande förbättringarna.

Kram

Fira!

Jag har nu lärt mig att man ska fira när man nått det mål man lagt upp. Om någon råkat missa det så är jag nu licensierad Personlig Tränare. Det är ett mål jag haft sedan länge men för knappt ett år sedan, när jag var gravid med Lillan, bestämde jag mig för att det äntligen skulle bli av under den kommande mammaledigheten. I onsdags fick jag veta att jag klarat både den praktiska och teoretiska examinationen och därför har licensen. Vi fick ju lära oss hur man coachar och att man självklart ska fira när man nått det mål man siktat mot. Nu får jag alltså fira:

Nu har jag beställt den här lilla godingen. Snygg, eller hur!

Även denna förmiddag har ägnats åt träning. Själv hade jag intervaller på schemat. 3x2 minuter med 3 minuters ståvila emellan. Intervallerna skulle köras i simulerad 10 km tävlingsfart. Kändes lite lökigt om jag ska vara ärlig men jag har lärt mig att inte ifrågasätta löparcoachen. Han har alltid rätt när det kommer till löpning. Vare sig man vill eller inte upptäcker man snart att man förbättrats rejält. Att han coachat fram Sverigeelit i ultralöpning talar för sig själv.

Nu ska jag ut i solen, vad gör du idag?

Kram

Effektivt ska det vara!

Idag har jag varit effektiv. Efter frukost hoppade jag i löparsskorna och stack ut på en kort jogg för att därefter styrketräna hemma. Aldrig fel med traditionella marklyft och frivändningar blandat med plankor och armhävningar. Maken var klar att dra när jag kom hem på sin 24 km runda. Han var hemma lagom till lunch. Därefter har vi hunnit med ärenden ssom följer med varmare väder; nya skor till Lilleman m.m.

Nu står en stek i ugnen och blir god (hoppas jag).

Imorgon är det äntligen intervaller på schemat och en ledig bonusdag med hela familjen - mycket uppskattat. hoppas vädret håller i sig så kan vi passa på att njuta lite mer av det.

Har förresten ett i-landsproblem... Jag följde den där serien Downton Abbey som gick för några veckor sedan. Problemet är att min box missade att spela in sista delen och det känns dumt att köpa boxen bara för det sista avsnittet. Jag måste ju veta hur det gick!

Nu har jag hittat klockan jag vill ha. Trodde att jag kunde köpa Suuntos M4 men den var tydligen inte kompatibel med de olika podarna jag vill använda så det får bli M5an. Den finns i guldfärg - grymt för en vinnare!

Kram

Lätt sadistiska drag?

Hoppade in och höll i ett spinningpass idag. Vanligtvis håller jag i pulsspinning och då lägger jag ofta upp passen så att man inte kör alltför hårt. Jag vill att man under huvuddelen av passet håller sig kring 80 % av maxpuls för att jobba med uthålligheten då den ofta får stryka på foten. Många har en tendens att köra så hårt varje gång att de bara jobbar mot max vilket gör att man tappar mycket av effekten. Idag var det dock inte pulsspinning och jag passade på att köra ett hårt påskpass. Det är lite härligt att se hur svetten fullkomligt sprutar på mina medspinnare och när de tror att de ska få sitta ned kommenderar jag dem att stå i 2 minuter till. Hihi, kul så länge man ser att de mår bra men "bara" är trötta. Efteråt fick jag många positiva reaktioner så jag antar att mina lätt sadistiska drag ändå är ganska trevliga.

Imorgon blir det jogg och styrketräning hemma. Måste också börja jobba med min stela bröstrygg...

Kram

Älskar solen!

Har precis kommit hem från två timmars löpning i solen. Det kändes himla bra! Hade lite för mycket kläder. På morgonen innan jag gav mig ut regnade det och jag kände inte för att frysa. Ganska snabbt letade sig solen fram och ganska snabbt blev det riktigt varmt... Oh well, det var skönt i alla fall. Hade varit kul att veta hur långt det blev. Jag har kommit på att min present till mig själv ska bli en ny Suunto-klocka. Det kan också hända att ultramakens fotpod mystiskt byter ägare... Funderar på en t3:a. Ska forska lite.

Med mig på passet hade jag Hammers Perpetuem. Coachen talar varmt om den drycken så det är bara att anamma. Ett problem med Hammers produkter är dock smaken. Varför kan det inte smaka som Pripps energy? Nej, man får nog acceptera att med alla naturliga ämnen i deras produkter kommer en smak av...vattenpöl. Har aldrig druckit det där bruna vattnet som samlas i vattenpölar men jag gissar att det kommer ganska nära. Man skulle också kunna likna smaken vid karameller som fanns när jag var liten. Du vet sådana där hårda, randiga med bleka färger. Smakade ganska dåligt men det var det mommo hittade i sin ficka bland näsdukar och annat. Aja, effekten är bra och det är naturliga ämnen så det är bara att vänja sig vid smaken pöl/gammal karamell men varför skriver de orange/vanilla på burken?

Annars grejar jag med vårt företags nya hemsida just nu. Den blir bra! Kommer snart.

Kram

På små lätta moln...

...flyger jag omkring. Igår kom licensen hem vilket betyder att jag även fixade den teoretiska examinationen - YES! Jag är nu lic. Personlig Tränare. Jag var så glad att jag inte visste vad jag skulle göra av mig själv. Denna utbildning är något jag velat göra i många år men först nu fick jag möjligheten att göra det. Jag tror inte det är många som vet riktigt hur stort det är för mig. Ultramaken vet och han firade mig en gång till igår med ett riktigt fint och gott Amaronevin. Jag skulle vilja köpa mig något riktigt fint. Ska fundera lite...

Min fartlek igår var dock inte på små lätta moln. Riktigt tungt var det... Jag tror att förra veckans benträning fortfarande sitter i lite grann. Men men, det måste vara tungt ibland för att man ska uppskatta alla de passen när man känner sig som en antilop. I embrace this too.

Igår filade jag på mina och ultramakens nya visitkort. De blir riktigt bra om jag får säga det själv.

Kram till dig!

Laddad

...för kvällens spinning men det verkar inte vara många anmälda. Kan bero på vädret. Hoppas alla tränar hemma istället och inte bara skippar träningen...

Jag insåg igår att detta är min sista tunga vecka innan maran. Läskigt! Jag blev lite nervös faktiskt men det ska bli sjukt kul.

Snart drar jag med mig småungarna ut i solen för lite lek i lekparken. D-vitaminboost!

Heja mamma!

Smälter

Jag smälter fortfarande två bra utbildningsveckor. Många härliga människor har man träffat som nu är ens PT-kollegor. Vad bra vi är! Igår möttes jag av många nerver på helspänn och jag ska erkänna att jag natten till igår hade svårt att sova då jag var så spänd inför examendagen. Tidigare lärdomar av all den coaching ultramaken fått samt mina egna lärdomar gällande coaching och mental träning under PT-utbildningen har dock lärt mig en viktig sak som jag numera använder mig av och som verkligen funkar; ord ger tillstånd och tillstånd ger beteenden. Alltså; när jag började stressa upp mig inför examen sa jag det som jag vill ska vara sant. "Jag är lugn", "Det här ska bli roligt", "Jag är kompetent". Jag gör detta till mina valda sanningar. På morgonen innan jag åkte till examen såg jag till att leka extra länge med Lillan och programerade in hennes lilla ansikte i mitt minne för att tänka på henne om jag blev orolig.

Till syvende och sist är det min familj som är det viktigaste. Man får sätta saker i perspektiv. Det gick ju som sagt ganska bra:


När jag kom hem stack jag omedelbart ut och joggade av mig stressen. Så skönt! Efteråt hade ultramaken planerat en överraskning för mig. En taxi kom och hämtade hela familjen till Edsbacka Wärdshus där jag firades med champagne och fin tvårätters middag. Han är så fin, min ultramake.

Veckans träning består av mitt spinningpass imorgon, fartlek på onsdag, tvåtimmars långpass på fredag och styrketräning plus jogg på söndag. Visst låter det härligt?

Heja mamma!

Back to life - back to reality

dsc00263 (MMS)

Back to life - back to reality


Lic. Personlig Tränare?

YESSSSS! Klarade praktiska tentan!! Med bravur om jag får säga det själv! Jag var kolugn och tog hand om bästaste Ida på bästa sätt. Oj, oj, oj vad nervös jag varit under veckan men nu är det avklarat.

Efter den praktiska delen var det dags för teoretisk tenta och den gick tyvärr inte lika bra... Jag vet ännu inte hur den gick (därav frågetecknet i rubriken) och får veta först om två veckor... Varför gick inte den bra då? Jag vet inte om någon varit lite på lyset när hon/han skrivit frågorna men jag fick inte ihop alla svarsalternativ med alla syftningsfel, fel i meningsbyggnad, felaktiga särskrivningar m.m. För mig blev det så tillskruvat att jag ibland inte ens kunde förstå vissa meningar. Kanske är det bara jag, det lär visa sig. Jag vet bara att jag inte kunde ha pluggat mer än jag gjort.

Aja, det är väl bara att skriva om. Praktiska tentan fixade jag klockrent!!! Yes, värsta grymma tjejen!

Å du, vill du ha en grym PT som ger dig resultaten du bara kunnat drömma om så har du henne här. Give us a call and I´ll hook you up!

Heja mamma!

Tjohoo!

Idag börjar en period med fart på schemat. Som jag längtat. Jag känner mig lite som en seriefigur du vet som stoppas upp mitt i farten av någon större som håller upp den men man fortsätter springa ändå. Fattar du? Å så lite Benny Hill musik på det, för er som är gamla nog att känna till Benny Hill... Idag ska jag i alla fall avverka 50 minuter fartlek. Fartlek är egentligen något som jag inte gett en chans då jag vill ha mer strukturerat och det känns som om det inte är det men nu står det på schemat och då ska jag ge det en ärlig chans. Löparcoachen brukar ha rätt så jag litar på det.

Annars blir det fortsatt plugg hela dagen. Imorgon sätter sista veckan igång på PT-utbildningen. Så himla roligt!!

Heja mamma!

Vad gör man en söndag då?

Efter en natt med rätt usel sömn fick jag även ta småungarna vid 5-tiden imorse. Ultramaken stapplade in och lade sig vid 4-tiden efter ett fenomenalt utfört TEC. 16.22 tog det för honom att springa de där 16 milen. Hans mål var att springa bättre än förra året, d.v.s. snabbare än 17.05. Det gick ganska bra, eller hur?

Jag stapplade upp vid 05.30 tiden efter att kort innan det matat Lillan. Nej, jag ska inte låtsas som om jag var pigg... Ultramaken låg dock och vred och vände sig i sängen, stönandes av smärta. Inte så bekvämt att springa 16 mil. Det sätter sina spår.

Jag gjorde i ordning min träningsgarderob och passade på att vika in de Newline-kläder jag fick för någon vecka sedan:

Som om jag inte längtade efter att träna innan och nu, med nya, snygga, fräscha kläder får man verkligen lust att kasta sig ut.

Jag har lite svårt att kasta kläder. Jag tänker alltid att jag säkert kan ha användning för dem men idag, när träningsgarderoben såg ut såhär:

...efter att jag städat kände jag att det var ok att slänga mina två första par löpartights. Jag köpte dem år 2000 och båda är faktiskt Newline. Jag känner att det gör mig inte till en slit-o-släng-person när jag nu valde att slänga dem. Det ena paret hade ett stort hål i arslet efter ett fall med cykeln på ett träningspass i skogen för 10 år sedan. Ja, jag är en snål brutta... Nu har jag nya, fina Newlinetights att ersätta dessa med.

Nu sitter vi och jäser i soffan efter att ha mumsat i oss chokladtårtan som ultramaken önskade sig efter sitt lopp.

Imorgon ska jag äntligen träna igen. Min kroppp skriker efter det nu!

Heja mamma!

Vi bakar ultramakens favorit: chokladtårta!

dsc00257 (MMS)

Vi bakar ultramakens favorit: chokladtårta!


Ibland stöter man på patrull

Ultramakens mage har bråkat en stund. Han har varit illamående och haft ont vilket givetvis har påverkat hans framfart. Det jobbiga är att benen är pigga men magen stretar emot. Efter att ha "pudrat näsan" (eller vad man nu säger att killar gör) och lite ingefära-tabletter hoppas han på att snart må bättre vilket vi självklart håller tummarna för! Nu har han dessutom pacers uppraddade. För närvarande har han hjälp av Fredrik Elinder och lite senare sluter hans gamle vapendragare Tero upp för att hjälpa till. Det borde göra susen, eller vad säger du?

Heja Andreas!!

Uppdatering

The Masterplan


The Fort


The Cheerleader


The Man


The Killer Face


The Cute Butt


Ultramaken krigar på och mår löjligt bra. Han är, som alltid, glad som en lärka och njuter av varje sekund på banan. Jag har precis kommit hem med Lilleman och Lillan och när vi var där drog han ifrån mer och mer till tvåan. Ultramaken kör sitt eget race och har alltid en plan som han följer men litar också på sin egen magkänsla. Det tar honom till toppen, varje gång. Vädret är ganska bra och till och med solen tittar fram då och då. Snart har halva banan gjort, sen är det nedförsbacke.

Heja Andreas!

Det går bra nu!

Det går bra nu!


Leder och ser grymt bra ut!

dsc00252 (MMS)

Leder och ser grymt bra ut!


Nu hejar vi på Ultramaken!!!

Nu har han precis startat TEC och ska springa 100 miles (16mil). Jag kommer försöka komma med längre uppdateringar då och då. Bland annat ska jag åka dit efter lunch med hela barnaskaran och heja och pumpa honom full med positiv energi. Om du vill hälsa honom något kan du bara kommentera inläggen så tar jag med mig all positiv stöttning till honom. Jag vet att han är förberedd och taggad till tänderna. Fighting spirit är det gott om.

Med sig har han min svåger som är hans ständige följeslagare vid TEC:en. Mange fixar biffen och ser till att inget saknas. Det vet jag skapar trygghet hos Ultramaken.

Själv ska jag försöka plugga idag. Ska ge mig på Skador och Rehab och repetera det andra.

Heja Andreas!!!


Gulle...

Sitter med Storeman och tittar på Postkodmiljonären varpå han säger att han tycker att jag skulle söka dit. "Varför då" undrar jag. "Men mamma, du kan ju alltid svaren på nästan alla frågor". Gullunge, kul att någon tycker man är lite allmänbildad i alla fall.

Nu börjar det kännas i kroppen att den längtar efter träning. Börjar få ont lite här och var i avsaknad av den livsviktiga träningen. Hur gör folk som inte tränar? Tänk om de visste hur bra de kunde må? Jag längtar tills jag få chansen att sätta tänderna i några omotiverade själar och öppna de gyllene dörrarna till träningens värld. Jag spenderar delar av dagarna med att fundera över fortsatta mål efter maran i slutet på maj... Skulle vilja köra lite tung styrketräning... Vi får se, sa den blinde.

Heja mamma!

Prestationsångest

...sitter som en riktigt jobbig fästing på min axel. Jag har gått igenom hur den teoretiska men framförallt praktiska examinationen skulle kunna gå till, om och om och om igen i mitt huvud. Jag har coachat mig själv och hittat tillståndet jag vill vara i när jag genomför examinationerna vilket lugnar mig i några minuter men sedan börjar tankarna snurra igen. Jag vill genomföra det, jag ser framför mig att jag behåller lugnet (vilket jag vet att jag gör när jag väl är där), jag kommer på bra övningar för "kunden" men ändå... Tänk om jag blir helt ställd, tänk om jag gör bort mig och svarar nåt helt galet... Ja, du hör ju hur det låter.

När jag blir så här brukar jag tänka; vad är det värsta som kan hända? Att jag inte får licensen. Är livet slut då? Nej, inte det minsta. Är jag rädd för vad andra skulle tycka då? Egentligen inte. Det kanske vore pinsamt initialt men egentligen inte. Jag är nog i ett medvetet kompetent tillstånd, som det så fint heter. Jag vet att jag kan men jag måste tänka på vad jag gör hela tiden.

Fortfarande ingen träning. Jag är fortfarande förkyld så det får vänta ett par dagar till. Hoppas jag kan ta mig till gymmet på söndag och köra lite för att lugna ned mig.

Kom igen, ge mig lite styrka! (Just ja, jag ska inte använda ordet lite. Shit nu gjorde jag det igen...)

Heja mamma!

Adenosintrifosfat...

...med mera, med mera... Kroppen är en komplicerad sak och idag grottar jag in mig i energigivande processer. Ju mer jag läser desto svårare har jag att förstå varför människor frivilligt utsätter sina kroppar för ketos vilket bl.a. LCHF:are gör. Det känns som en desperat handling där man kanske skulle önska att det forskades mer om innan man utsatte sig för det. Långsiktiga konsekvenser vet man idag inget om. Men, men vem är jag att säga att man inte ska få live on the edge.

Idag verkar det som att min förkylning nått sin topp så jag bara hoppas att det vänder nu. Jag längtar till att få träna och nästa vecka blir det tydligen mer fystester på utbildningen med bland annat Jari Ketola - spännande!

Nu ska jag och Lillan snart strutta ned till BVC för en 6-månaderskontroll.

Heja mamma!

Inspiration

För ett tag sedan efterlyste jag inspiration till min styrketräning och efter att notan på en (tyvärr) nödvändig bilreparation landat på en närmast astronomisk summa är en egen PT inte att tala om på ett tag... Däremot blev jag inspirerad under helgens styrketest att helt enkelt gå back to basics. Efter utbildningen kommer jag att göra om mitt styrketräningsprogram och köra bland annat räckhäv, marklyft (traditionella) och knäböj.Det är inte jag som utför övningarna på bilderna ovan...

I helgen klarade jag bara 15 räckhäv men det kan bara bli bättre, eller hur!

Nu väntar jag på att förkylningen ska blåsa förbi så jag kan börja träna igen. Längtar!

Heja mamma!

Dags att grotta in sig!


Ja, dagens understatement är nog att jag har lite att plugga in. Visst har jag mycket sedan tidigare. Hela pärmen är ju inte ny information för mig men det gäller att allt sitter innan söndagen den 17 april. Det är dagen jag har både teoretisk och praktisk examination... Idag var sista dagen för första blocket och nu har jag en vecka "ledigt" innan nästa block. Bara att grotta ned sig, alltså.

Idag körde vi lite styrketester och avslutade med en typ av Coopertest men istället för att springa så långt som möjligt på 12 minuter sprang vi 2 km så snabbt som möjligt. Jag sprang på 10.15... Jag är ändå ganska nöjd. Jag var ouppvärmd och förkyld. Nej, jag borde alltså egentligen inte sprungit. Tävlingsdjävulen tog dock över.

Heja mamma!

Pust!

Ja, det är intensiva dagar just nu. Därav det dåliga bloggandet... Jag läser 9-18 eller 19 tisdag-söndag så huvudet känns just nu dubbelt så stort. Det är otroligt intressant och roligt. Idag har vi till exempel övat på stabiliseringsövningar och gjort rörlighetstester. Min latissimus dorsi är till exempel lite för spänd.

Här hemma sköter ultramaken allt exemplariskt. Varje dag när jag kommer hem väntar en färdig måltid och igår var det storstädat. Luxury!

Idag väntade en glad överraskning. Ett paket från Newline med kläder bara till mig!!

Heja mamma!

RSS 2.0