Museibesök och paltkoma

Sicken kombo! Idag åkte familjen till Tekniska museet och strosade därefter lite på NK. Yep - Lillans kommande dopklänning fanns kvar och kostar fortfarande 1229 kr... Burberrykläder till barn är ju för söta. Hittade en del från Armani också... Lite billigare var baby-Mexx. Vad sägs om de här små söta skorna:

Supa-cute!

Vi hann med lite kändisspotting också; Amanda Widell (Alex Schulmans fru) och dottern Charlie, Musse Hasselvall och Paul Haukka.

Väl hemma satte ultramaken igång och fixade pitepalt samtidigt som jag gjorde det jag brukar - ammade. Det är en hungrig liten tjej vi har. Hon växer den lilla prinsessan. Lagom till att jag var klar var även ultramaken klar med alla förberedelser och när palten kokade var han ute och sprang.

Imorgon börjar en ny vecka och med den mer fokuserade promenader. Det handlar om att utöka längden på en av veckans promenader i det första läget. Nästa steg blir att utöka intensiteten i två av veckans promenader men det kommer senare. Fokus och att hitta syftet med varje träningspass - det är, som jag tjatar om, nyckeln till framgång.

Heja mamma!

Promenad igen

Idag kände jag mig mycket piggare så jag och ultramaken tog med oss småbarnen ut på en promenad. Värmen verkar vara i Stockholm på en snabbvisit så det var ganska varmt ute. Vi hann också förbi en lekpark på vägen hem. Lilleman är verkligen inte rädd och kastar sig gladeligen nerför rutschbanorna både framlänges och baklänges. Jag konstaterade att ultramaken får offra sig i framtida vattenland och nöjesparker för vår Lilleman kommer inte banga för något - det gör däremot jag.

Ultramaken påpekade något som jag faktiskt tänkt på i veckan; jag kan visserligen inte löpträna ännu på ett tag men promenaderna kan genomföras på olika sätt och med olika syften. Hmm, undra vem som ska få hjälpa mig att utforma ett promenad-träningsprogram...? ;) Jobbigt när man lever med en expert - not!

Jag börjar skapa mentala planer för min utbildning till PT och vad som ska hända därefter. Gissa om jag ser fram emot det! Jag tänker ofta på hur de flesta människor skulle få ut så mycket mer av sin träning om man genomförde varje pass med ett tydligt syfte och ett fokus. När jag går på gymmet ser jag 9 av 10 som egentligen bara "drar runt" på gymmet i en timme. De blir visserligen trötta och svettiga men tänk så mycket mer resultat de skulle nå om de fick hjälp att bena ut vad de egentligen vill och hur de sedan ska nå dit. Tänk så många som köper ett träningskort men slutar gå för det händer ju inte så mycket och det är inte alltid så lätt att själv se vad man ska göra. Det är där jag kommer in och förhoppningsvis kommer jag vara till just Din hjälp. Vad säger du?

Heja mamma! 

Ny kamera, tack!

Jag vill ha en ny kamera. Vi har en ok kamera när det gäller att ta bilder utomhus i dagsljus men vill man ta närbilder eller när det är sämre ljus så blir det inte lika bra. Jag vill ha en systemkamera som hjälper mig att ta bra bilder men jag har ingen aning om vad man ska kolla efter. Jag vet inte vad jag behöver, helt enkelt. Jag ska ju inte bli fotograf men jag vill kunna ta bra bilder.



Idag testade vi ett nytt recept som jag verkligen kan rekommendera. HÄR hittar du det om du är sugen. Vi åt det med parmaskinka till. Ljuvligt!

Jag undvek promenad idag också men ska ut imorgon. Hoppas bara att vädret är lika härligt som det varit idag, inte för att dåligt väder stoppar mig.

Heja mamma!


Det är mycket nu...;)

Jag har inte bara hämtat ut ett paket idag, jag har också varit på BVC för en kontroll med Lillan. Ibland är det skönt med dagar som inte kräver allt för mycket av en.

Eftersom min förkylning förvärrades igår kväll undviker jag promenaden idag. Jag gör allt jag kan för att inte åka på en rejäl långdragen förkylning. Jag har dock gjort mina plankor i morse och kommer göra dem ikväll igen. Från och med nästa vecka kommer jag göra den vanliga plankan på tå eftersom plankan på knä inte är speciellt jobbig. Jag gör den i en minut. Sidoplankan är dock jobbigare så den fortsätter jag med på knä en vecka till. När jag gör plankan ser jag till att inte svanka och spänner magen hela tiden genom att dra in naveln mot ryggraden. Knipövningar gör jag varje gång jag ammar. Den första tiden efter förlossningen måste man köra dessa knipövningar intensivt och som kvinna kan man aldrig sluta med dem men man måste ju inte gå till gymmet för dem...





Det börjar bli dags att boka tid för efterkontroll hos barnmorskan snart. Då hoppas jag att hon ger mig klartecken att köra igång med hårdare träning.

Heja mamma!

Ute på turné

Idag har jag och Lillan varit på turné. Först åkte vi till mitt jobb och lunchade med H och sen promenerade vi till ultramakens jobb där vi visade upp Lillan. Jag tycker det är skönt att komma iväg lite och få lite social stimulans. Jag antar att tiden som man är i den välkända bubblan efter förlossningen blir kortare ju fler barn man får. Man inser att det är ganska mysigt att umgås med sin baby även utanför hemmets väggar. Innan vi åkte hann jag till och med storstäda här hemma. Lillan sover ju hela förmiddagarna och vaknar inte av dammsugaren så det är bara att köra.

Dagens träning har bestått av knipövningar, mina plankor och en promenad - klockrent med andra ord!

Nu har jag en liten tjej som vill äta igen.

Heja mamma!

Anmäld!

Ingen återvändo - nu är jag anmäld till Stockholm marathon den 28 maj 2011! Wohoo! Det ska bli så himla kul att springa med ultramaken. I januari sätter löpträningen igång på allvar och jag längtar så mycket. Den stora skillnaden från löpträningen innan graviditeten blir såklart de obligatoriska och regelbundna långpassen. 42 härliga kilometer väntar på mig och jag hoppas på bra väder; lagom varmt och gärna mycket folk som hejar. Det är alltid så bra stämning på maran. Denna gång satsar jag inte på nån jättebra tid då jag inser att tiden jag hinner löpträna inte är optimal. Jag är bara ute efter ett jättehärligt lopp och ett romatisk sätt att spendera dagen med ultramaken ;)

Heja mamma!

Paket till mig!

Idag kom paketet! Ultramaken sponsras ju av Newline och ibland har jag turen att få ta del av deras produkter. Denna gång fick jag Iconic Warmtack Jacket, LS Warm Shirt och Perform Thermal Pants:



Med andra ord perfekt för höstens promenader eller vinterns löppass. Så smarta lösningar som gör det smidigt att ge sig ut och träna. De har verkligen bra produkter för alla väders träning. Jag gillar Newline och det är inte bara för att jag har turen att få kläder gratis ibland. De är bara himla bra helt enkelt. Förhoppningsvis kan jag testa de nya kläderna redan imorgon! Jag säger förhoppningsvis eftersom Lilleman fick feber på dagis idag igen! Han som äter penicillin sedan i fredags... Han måste åkt på nåt virus utöver allt annat elände. Stackars lille plutten. Jag återkommer i alla fall med hur kläderna funkade, inte för att jag är orolig.

Idag har jag gjort mina plankor och knipövningar. Jag sköter mig och förväntar mig resultat därefter.

Heja mamma!

VIP-kalas

Igår tog sig hela familjen till Loppi.se:s 1-års kalas på Café Opera. Jag hade fått en inbjudan och drog med mig hela familjen. Där fanns en hel del aktiviteter för barnen; minidisco, ansiktsmålning å massor med cupcakes... Ganska hysteriskt var det där inne och enligt mitt tycke för hög musik för barnen men ändå ett kul initiativ. Pernilla Wahlgren upträdde och vi kunde spana in bl.a. Peter Jihde, Ann Söderlund, Hanna Widell, Alexandra Pascalidou som också var inbjudna att mingla runt. Med sig hem fick man en goodiebag med lite smått och gott till framförallt barnen. Lilleman stortrivdes med musiken och strosade runt och dansade.

Nu på morgonen har jag och Lilleman bakat en tårta som beställts av mig. Jag gör en ganska grym chokladtårta, om jag får säga det själv, och min systerson beställde den till sitt kalas som vi ska på senare idag.

Som alla barn gillar han att slicka skålen, syns det?

Utöver kalas blir det självklart min vanliga träning idag; magövning och knipträning. Jag kommer dock byta ut min bollövning mot en statisk sidoplanka istället för att jobba med de sneda magmusklerna.

Heja mamma!

Sjukstugan del 2

Lillemans förkylning fick ny fart och nu åkte han på en penicillinkur. Även om penicillin inte är att önska får jag hoppas att min lille kille nu en gång för alla får bli frisk och att flera veckors förkylning nu får sitt slut. Storeman har en liknande förkylning men ett besök på barnakuten idag visade att det inte handlade om en bakteriell infektion. Drängförkylda är vad de är i alla fall. Själv börjar jag få en irriterande känsla i min hals. Kan det vara så att mitt immunförsvar nu mött sin överman? Nej, imorgon när jag vaknar är jag frisk!

Jag har kört mina magövningar idag och är fortfarande förvånad över hur mycket styrsel jag har i mina magmuskler. Mitt minne kanske spelar mig ett spratt men jag har för mig att jag efter tidigare förlossningar haft svårare att hitta knipteknink och kontroll över magmuskler. Jag tror att mitt relativt nyfunna intresse för coreträning verkligen visat sig vara ett vinnande koncept. Jag tycker också att min mage ser relativt platt ut... Bilder på utvecklingen kommer om två veckor. Planen är att uppdatera med foto en gång i månaden. Summa sumarum; om du inte hittat till coreträningen ännu - gör det!! Det kanske inte alltid känns som ett jättejobbigt träningspass men oj vilket resultat!

Har du testat core?

Heja mamma!

Ett steg närmare...

...normal träning. Idag gick jag vidare i mitt träningsprogram som nu utökats med två statiska magövningar som jag kommer att köra morgon och kväll; planka på knä och en magövning där jag sitter på pilatesbollen och lyfter en fot i taget. Självklart spänner jag coremusklerna samtidigt. Kändes skönt att jag utan problem klarade 60 sekunder i planka redan första gången. Bra jobbat! Detta kommer jag nu köra tre veckor tillsammans med promenader och knipövningar. Så himla bra att jag redan börjar få ordning på magmusklerna. Det är de tillsammans med övriga coremuskler som ska möjliggöra min start i Stockholm marathon i juni. De måste vara på plats och hittat sin styrka för att jag ska kunna börja löpträna i januari. På tal om maran börjar det bli hög tid att anmäla sig innan platserna tar slut. O, vad jag längtar. Vilken fest det kommer att bli!

Så här kan det bli om man inte tar hand om magmusklerna... Det vill vi inte...



En annan sak jag längtar efter är ett litet paket från ett klädmärke som har de absolut bästa löpkläderna - kan du gissa vilket?

Heja mamma!

Husmor?

Jag lär mig nya saker!

Mina föräldrar är och hälsar på och det jag längtat allra mest efter under graviditeten har varit gravad lax. Helst ska det vara pappas gravade lax och därför bad jag pappa fixa det åt mig när de kom hit. Pappa tyckte dock att jag skulle lära mig och det var inte alls svårt! Nu återstår bara att invänta resultatet. Man kanske måste ha the magic touch och det är inte så säkert att jag har det men på fredag eftermiddag får jag avnjuta resultatet. Tänk om det funkar, då kommer här gravas lax i vänstervarv...

Det ser ganska proffsigt ut, va?

Idag har det inte blivit annan träning än knip- och andningsövningar. Imorgon sätter jag dock igång med magövningarna. Kul!

Heja mamma!

Svettigt!

Morgonens promenad var den svettigaste hittills. Jag lät självklart inte oktoberregnet stoppa mig från att komma ut och förbättra min hälsa, man är väl inte gjord av socker. Jag tog en rask promenad i det härliga regnet och var väl ute i ca. 50 minuter. Det blev en kuperad slinga som jag och Lillan tog men hur härligt är det inte att vara ute i skogen. Jag saknar dock vår gamla vagn. Den nya är bra på många sätt men som jag sagt tidigare är den inte alls lika terränggående som vår gamla Kronanvagn och den är säkerligen inte lika bekväm att åka i när det blir grusigt. Väl hemma hade jag hunnit bli ganska svettig och trött och duschen kändes extra bra.

Ute på promenaden mötte jag en mamma till en tidigare klasskompis till Storeman. Det är så typiskt, varje gång jag träffar henne ser jag så ofräsch ut. Hon lyckas alltid dyka upp när jag är osminkad och har skitigt hår och trista kläder. Inte för att jag fixar mig för hennes skull men hon är en sådan person som alltid ser så fräsch ut. Sminkad eller osminkad, i alla kläder. Dessutom är hon alltid så trevlig. Man önskar att man hade hennes utstrålning. Själv skrämmer jag folk när jag är osminkad. Du tror att jag skämtar men när jag går ut osminkad får jag oftast frågan om jag är sjuk...jag lovar.

Snart ska jag och Lillan hoppa i bilen och köra till Arlanda för att hämta upp mamma och pappa som äntligen kommer hit. Dem har vi verkligen längtat efter.

Heja mamma!


Déjá vu?

En känsla som morgonens promenad genomsyrades av... Vänta nu, gjorde jag inte nyligen det här? Klev upp på morgonen, åt frukost, vinkade av familjen, ammade, ut på promenad...? Jo, det stämmer. Det var inte länge sedan som jag satt här med Lilleman och vi betade av många mil med barnvagnen. Nu är det jag och Lillan som nöter asfalt. I morse blev det drygt 40 minuters promenad. Jag gick inte så länge eftersom jag visste att hemma väntade storstädning och nattens sömn har inte varit vad den borde. Lillan tyckte att vi skulle vara vakna hela natten, typ. Varje gång jag ammat och släckt lampan lät hon mig veta att "njaaa mamma, jag kan nog ta lite till ändå...". Vid 5-tiden gav jag henne tutten (nappen, alltså) för första gången i hennes liv men hon ville mycket hellre ha bröstet... Vi får öva på det där med tutten.

Idag fick jag en god nyhet; jag får tillbaka mitt pulsspinningpass till våren! Det ska bli så himla kul att instruera igen, jag längtar verkligen. Förhoppningsvis kommer några av stammisarna finnas där, vi har haft många roliga pass ihop.



Dagen fortsätter med mys med Lillan, andnings- och knipövningar.

Heja mamma!

Bullmamma?

I morse bakade jag bullar direkt efter frukost. Jag vet inte om jag börjar bli gammal men för någon vecka sedan lånade jag syrrans köksassistent och bakade frallor och idag blev det alltså bullar. Jag ska erkänna att jag varit ganska vek vad gäller fikabröd sedan förlossningen men nu ska jag tillbaks till gamla vanor. Det innebär att onyttigheter får ätas på helgen och som regel inte under veckorna. Varför gör jag så? Jo, jag gillar ju inte att förbjuda saker i matväg samtidigt är det viktigt att hålla det onyttiga på en bra nivå för att inte må dåligt. Jag har upptäckt att det fungerar bra för mig att äta sådant på helgen; dels för att inte äta det så ofta och dels för att när jag inte äter det så ofta minskar suget.

Idag lade vi dagens promenad i Bromma Blocks, ett nytt köpcentrum. Jag tror jag gillar det faktiskt. Många små affärer och inte bara de gamla vanliga kedjorna. Typiskt bara att jag idag hittade de där skorna jag hade på bloggen för ett par veckor sedan men som jag aldrig lyckades hitta och därför köpte jag ju ett par andra skor. Inte för att jag ångrar det skoköpet men de där skorna var himla fina... Nåväl.

Imorgon är jag hemma själv för första gången då ultramaken ska tillbaks till jobbet och Lilleman ska till dagis. Då blir det en ordentlig promenad och på torsdag går jag vidare i mitt träningsprogram. Gissa om jag längtar efter "ordentliga" träningspass... Ett riktigt svettigt och jävligt sådant!

Heja mamma!

Härliga höst!

Imorse var det -2 när vi klev upp. Idag klev vi faktiskt upp först vid 8. Inte så konstigt med tanke på att vi spenderat en dryg timme på barnakuten med Lillan. Hon har åkt på en hemsk, slemmig hosta och jag tar hellre det säkra före det osäkra. Hon är så liten och man vet ju aldrig med det där RS-viruset... Usch, när det gäller mina barn är jag så svag. Oron för deras välbefinnande kan få mig att störtböla på två röda vilket jag också gjorde många gånger innan den fina läkaren lugnade oss och förklarade hur det fungerar och vad vi ska vara uppmärksamma på. Han bedömde inte att hon drabbats av RS-virus utan att det satt i övre luftvägarna. Det är dock inte kul att se och höra en så liten kropp hosta våldsamt...

Under förmiddagen har vi hunnit ut på en promenad och ett besök i en lekpark. Vädret gjorde att Lilleman fick testa sina nya vinterskor idag. Om ni vill hitta bra vinterskor är det bara Kuoma som gäller. Superlätta och varma. Med andra ord idealiska för småbarn och även större barn. Det var först förra året som Storeman gick över på andra skor. Alla gånger bättre är Ecco och Viking, jag lovar. Promenaden var underbar och vi fick t.o.m. med oss Storeman. Sånt friskt väder att man bara måste ut. Tänk om man hade kunnat sticka ut och springa idag. Om du kan - gör det!

Heja mamma!

Dagens outfit

Lillan vill ju visa upp sina presenter såklart. Idag visar hon vad hon fick av sin farmor; body och kofta.



Cute! Tightsen är från familjen PE.

Idag har jag hunnit börja kolla in julklappar. Det är redan oktober och jag har ännu inte köpt nån men snart ska det sättas igång. Jag vet i alla fall vad alla ska få, alltid nåt.

När Lilleman vaknar blir det till att ge sig ut på promenad i det kyliga höstvädret. Min kropp känns befriad; så lätt och stark, vilken skillnad från den sista månaden innan Lillan kom till världen.

Från nästa vecka gäller följande träning för mig (hämtat från Olga Rönnbergs blogg):

Börja med lättare statiska magövningar. Välj 2 övningar och gå genom 2 gånger per dag, morgon och kväll. Jag kommer att börja med planka på knä och en magövning där jag sitter på pilatesbollen (mycket försiktiga övningar men tids nog lär jag få mitt så jag klarar mig).

Barnvagnspromenader

Knipövningar

Heja mamma!


Det är sååå skönt att ha rätt!

Nu har det gått två veckor sedan Lillan kom via ett kejsarsnitt. Inte speciellt lång tid, alltså. Jag följer rekomendationerna angående träning och aktivitet och kör mina knipövningar, andningsövningar och promenader. Igår var hela familjen iväg på en promenad på ca. en timme. Jag tänkte att jag skulle ta det lugnt och inte promenera för långt. Efter promenaden slogs jag av hur lätt och pigg jag känner mig i kroppen. Jag hade lätt kunnat gå en timme till. Visst känns det lite i snittet när jag går men det kommer det ju göra ett tag framöver. Vad gäller muskler och kondition är det nästan som om jag är tillbaka, åtminstone vad gäller promenader. Visst är det härligt!

Det är så himla skönt att få ett kvitto på hur bra det är med träning och att hålla sin kropp hälsosam och vältränad. Det finns inget som heter grundkondition och det går inte att luta sig tillbaka på gamla meriter eftersom en god fysik är en färskvara som ruttnar om du inte upprätthåller den. Däremot kan man ha bra förutsättningar vad gäller teknik baserat på gamla meriter. Jag tror till exempel att jag är bra på att återuppliva mina coremuskler som, precis som namnet antyder, är kärnan i ens kropp. Jag vet hur jag ska knipa rotlåset och spänna i magen för att hitta dem och stärka dem. Så snart jag kan ska jag jobba med höftstabiliserande övningar för jag vet att min höft behöver bli mycket starkare för att jag ska klara av löpträningen.

Idag har Lillan fått följa med till jobbet. Jag hade lite oavslutade saker att ta hand om eftersom Lillan bara ändrade sina planer hela tiden innan hon tillslut lessnade och ville ut. Mina fina kollegor hade redan hunnit köpa henne en present - härliga rosa kläder. Ännu mer fina kläder fick hon av familjen PE.  Häromdagen kom ett paket från hennes farmor som bl.a. stickat en ljuvlig liten kofta till henne. Hon börjar bli bortskämd den lilla prinsessan. Snart kan hon nog använda den och då kommer en bild.

Även idag ska vi dra ut på en promenad men innan dess kommer syrran med sina barn och hälsar på. Det bli kul då vi har saknat dem.

Heja mamma!

Puh!

Vi var på ultraljud av Lillans höfter idag eftersom hon låg i säte i magen den sista tiden. Ortopeden berättade dock efter undersökningen att även hennes höfter var perfekta! Skönt! Nu har vi inget inbokat besök på Danderyds sjukhus längre. Jag började bli ganska less på att åka skytteltrafik dit...

Idag ska vi ut på promenad. Vi behöver alla få oss lite frisk luft och motion. Ute är det en frisk härlig höstdag, soligt men ganska kallt. Kanske dags att inviga lånkalsongerna för hösten?

Heja mamma!

Jag avslöjade mig själv...

Du vet hur jag alltid tjatar om att man ska träna ändå, även om man inte har lust eller ork. Alldeles för en liten stund sedan satt jag och åt mellanmål med ultramaken och Lilleman och suckade över hur trött jag var. Trött var och är jag verkligen. Förra natten kantades av kräksanering så det är klart att energin får ta stryk. Tidigare idag hade jag bestämt mig för att ta mig ut på en liten promenad när ultramaken kom hem från sin föreläsning men nu satt jag alltså där och lystnade på rösterna som sa att jag kan ta det imorgon istället. MEN då aktiverades den gamla ryggmärgen som varit vilande under den senaste delen av graviditeten. Den rösten sa istället "App, app, app, vad tänkte du nu? Bara därför MÅSTE du ta dig ut en sväng din lata gamla tant!". Den rösten är inte att leka med hemma hos mig så sagt och gjort, ut på promenad bar det. Inte en speciellt lång en men ändå: Jag vann igen! Jag fick frisk luft och fick använda kroppen. Jag tar det fortfarande försiktigt men tillbaka ska jag.

Heja mamma!

Hej från sjukstugan...

Ja, vad säger man. Lilleman betar av alla dagisets baciller... Från att ha varit dunderförkyld med en hemsk hosta har han nu magsjuka. Ibland är det bra med en Ikea-soffa där det bara är att slänga soffkuddarnas överdrag i tvättmaskinen. Tvättmaskinen går varm här hemma nu. Lillan är ganska snorig men glad ändå

Jag bara hoppas att hon slipper magsjukan... då vet jag inte vad jag gör. Storeman är hemma för andra dagen i rad med en riktig praktförkylning, han med. Själv väntar jag bara på att drabbas men ännu så länge går handspriten varm.

Planen för dagen var annars en promenad men det får nog läggas på is. Ultramaken ska iväg och hålla en föreläsning och jag håller Lilleman inne idag. Hoppas du får vara frisk, vi hoppas ha fyllt vår kvot här nu...

Heja mamma!

Vad sägs?

Är ingen hejare på det tekniska men denna lyckades jag få till med mycket hjälp från snyggareblogg.se. Jag skulle dock vilja veta hur man kan lägga in egna foton högst upp så där som många har. Nån som vill berätta hur man gör?

Heja mamma!

Underbara barn...

...hette mässan vi var på i helgen hela familjen. Jättemycket roligt att titta på och hade man haft lite cash hade det varit ännu roligare. Det fanns så mycket fina barnkläder att köpa, märken man inte ser i vanliga affärer. Gratis grejer är ju också roligt och vi fick ta del av en del. Mässan är väl roligast för mammor och barn upp till kanske 5 års ålder. Storeman, som är 10 år, tyckte inte det var så roligt men han är en kille som väldigt sällan gnäller. Så inte heller igår på mässan.

Underbara barn är alla mina tre barn. Så himla mysiga. Lilleman är mycket intresserad av sin lillasyster:




Igår fick jag också ett kvitto på att min ork är på väg tillbaka. Det blev en hel del promenerande på mässan och till affären men det pallade kroppen bra. Lite extra kändes det i magen men inte farligt. Jag kan med andra ord följa det träningsprogram jag delade med mig av igår; Andningsövningar, knipövningar och promenader.

Idag var vi in till en galleria där min underbare ultramake skämde bort mig igen med ett par nya skor:

Cute! Man vill ju hänga med och nu är det ju lite MC-inspirerade boots som gäller. Nån gång måste man ju vara inne...

Heja mamma!

Vägen tillbaka har börjat

Nu har det gått en dryg vecka sedan förlossningen (29/9). Nu gäller det alltså att sakta men säkert hitta den gamla kroppen och skapa nya muskler igen. Nu ser jag ut såhär:


Vikten gissade jag helt fel på häromdagen. Jag trodde ju 57 kg men jag väger nu 53.3. Ett kilo mer än innan jag blev gravid... Hmm, det har med andra ord runnit av mig. Lite läskigt fort så jag får ha koll så det inte fortsätter rinna av mig ohälsosamt mycket. Men som jag sa häromdagen, det viktiga är inte vad vågen säger utan hur jag mår och känner mig. Mycket har hänt med musklerna i magen och träningen nu ser ut så här:


Vecka 1- 3

Andningsövningar för att börja få kontakt med magmusklerna. För att få rutin på det – gör dessa då du ammar, de blir ungefär var 3-4 timme. Andningen är mycket lik Pilatesandning.


1. Andas in djupt

2. På utandning dra naveln mot ryggraden. Håll naveln mott ryggraden i 20 sekunder, räkna högt, medan du andas, utan att buken poppar ut. Naveln indragen hela tiden.

3. Slappna inte av. Nu drar vi in naveln ytterligare 5 gånger, varje gång på en utandning, så långt bakåt det går. Kom ihåg att andas in genom näsan ut genom munnen, indragningarna på utandning.

Upprepa 5 gånger.


Barnvagnspromenader

Knipövningar. Även dessa kan du göra under amningen/matningen. Här är programmet från Karolinska institutet.

Bäckenbottenmuskelträning
I början är det lättast att knipa när du ligger ned. Då slappnar du lättare av i övriga kroppen och bukorganen tynger inte ned mot underlivet. Du kan prova med raka eller böjda ben och med en kudde som stöd under knäna, välj den bekvämaste ställningen. Ligg eventuellt på sida eller mage om det känns bättre. Känn gärna på skinkor och mage så att du inte kniper där. Koncentrera dig på att knipa med rätt muskler. Ta inte i så mycket i början, då blir knipet lätt fel. Tänk dig att du ska knipa ihop öppningarna: ändtarm, slida, urinrör och spänn musklerna i underlivet så att det känns som att det lyfts uppåt.

”Kom-igång-knip”
Knip ett par sekunder, slappna av ett par sekunder, knip igen, slappna av och så vidare. Gör dessa knip 3 ggr/dag, 10-12 stycken varje gång. Det tar bara cirka 1 minut! Det här knipet är början på bäckenbottenträningen efter en förlossning när musklerna är svåra att ”hitta” och inte hänger med så bra.


När du känner att kom-igång-knipet fungerar, fortsätt då med Styrke- och uthållighetsknip:

·     Styrka
Knip ihop kraftigt och dra in så hårt du kan, 5 sek. Slappna av 5 sek. Upprepa detta knip 5-10 ggr per träningstillfälle.

·     Uthållighet
Gör på samma sätt som ovan, men håll nu kvar så länge du orkar! Slappna av lika länge. Upprepa detta knip 1-3 ggr per tillfälle. Allt detta tar bara några minuter. Träna ovanstående övningar 2-3 ggr dagligen.


Hur länge behöver du knipträna?
Träna intensivt i 2 månader, trappa därefter ner träningen, men sluta aldrig! Barnmorskan ska kontrollera din muskelfunktion i bäckenbotten vid återbesöket på Mödravårdscentralen. Alla kvinnor bör i förebyggande syfte träna sin bäckenbottenmuskel.

Använd nu din upptränade knipförmåga i de situationer där bäckenbotten påfrestas, till exempel vid hosta, nysning, skratt, hopp, lyft och bukmuskelövningar.


Källan till dessa övningar hittar du HÄR.

Superviktigt att börja med den inre magmuskulaturen för att minska risken för att magmusklerna inte hittar tillbaks till varandra, s.k. magmuskeldelning. Sen är det ju så att vägen till en platt mage börjar inifrån, men det vet du ju vid det här laget.

Heja mamma!


Premiärdopp!

Lillan fick sitt första bad igår och var inte helt missnöjd:


Lilleman tyckte att det var himla spännande men konstigt att lillasyster nu skulle ligga i hans badbalja... Vi hann precis stoppa honom innan han trängde sig ner brevid henne med kläder och allt. Självklart fick han bada efter henne men det var ju förstås inte lika kul...

Lillan är redan en vecka gammal. Det har gått så himla fort sedan...

Nykläckt med mamma på uppvaket! Tänk att jag dessutom hade jobbat samma dag och hunnit storhandla på ICA.
Lilleman är superförkyld nu och har åkt på en himla jobbig hosta. Han fick gå till doktorn och fick med sig Bricanyl hem. Hoppas det hjälper.

Själv fortsätter jag ta det lugnt, äter min penicillin och funderar på att dra med familjen till Underbara Barn-mässan i Älvsjö imorgon. Kunde vara kul med lite folk. Man blir lätt isolerad här hemma. Just nu klurar vi här hemma på hur vi på bästa sätt kan lösa ultramakens träning nu när det är helg, inget dagis och han såklart har en del träningspass som ska upplevas och avnjutas. Problemet är ju min oförmåga att lyfta Lilleman och att Lilleman behöver extra mycket närhet och omtanke när han är sjuk... Man måste hjälpas åt för att träningen ska kunna genomföras även när det ser omöjligt ut, eller hur!

Heja mamma!

Snart...

...börjar den riktiga vägen tillbaka till min "vanliga" kropp. Efter en förlossning är det ingen idé att stressa tillbaka, speciellt inte om man också genomgått ett kejsarsnitt. Sånt brukar bita en i röven ändå. Jag är ingen Heidi Klum som ska gå en Victorias Secret modevisning så varför stressa? Mitt mål just nu är att klara Stockholm marathon i juni. Perfekt sätt att fira min och ultramakens 6:e bröllopsdag, eller hur? OK, kanske inte så vanligt men hemma hos oss är det helt normalt. Vem vet, vi kanske lyxar till det med en hotellnatt för oss själva i samband med detta. Ja, alltså först krävs att någon vill/kan vara barnvakt åt alla våra barn.

I alla fall är planen härnäst att fotografera mig och ta en aktuell vikt som startskott för vägen tillbaka. Jag kommer till och med att lägga upp det på bloggen för att själv kunna följa framgången för framgång lär det bli! Jag tror att jag väger ca 57 kg idag - 5 kg mer än innan graviditeten men vi får se... Vikten är i och för sig ganska ointressant. För mig handlar det om hur jag mår och hur kroppen känns.

Förresten, om du är ute efter något billigt men mycket romatiskt å vill mysa med din älskling kan jag rekommendera Torpa pensionat. Där firade jag och ultramaken bröllopsnatten och senaste bröllopsdagen. God mat, så himla romantiskt och riktigt bra priser. Man kan också kombinera detta med spa om man vill.

Heja mamma!

Glöm inte...

RENSA FÖR LIVET 2010 – en kampanj för familjen och planeten på Loppi.se


Martin Stenmarck, ”Idol-Andreas”, Carina Berg och Pernilla Wahlgren är några av de kändisar som medverkar i årets Rensa för Livet-kampanj på Loppi.se. Förra året gick kampanjen av stapeln för första gången. Och vi hoppas på lika stort gensvar i år.


Med Rensa för Livet-kampanjen hoppas vi inspirera flera att rensa bland prylar man inte använder, göra en insats för miljön och inte minst stödja World Childhood Foundation som arbetar för barns rätt att vara barn”, säger Katarina Bergegård, VD på Loppi.se – Sveriges köp och sälj-sajt för barnfamiljen.


Köp kändisarnas barnprylar
Ett antal kända mammor och pappor har engagerat sig i insamlingen och rensat på hemmafronten bland barnprylarna. På Loppi.se kommer man att kunna köpa till exempel familjen Martin Stenmarcks rutschkana, Carina Bergs skötväska, Hannah Graafs sons cykel, Pernilla Wahlgrens sons lådbil, Andreas Jonssons bilbarnstol och Sanna Lundells åkpåse i guld.

Du kan också hjälpa till genom att köpa prylarna!

Heja mamma!


Drömnatt!

Du som har barn vet att man inte alltid får sova precis så mycket som man kanske själv skulle ha velat. Speciellt efter födseln har barnen en förmåga att köra sitt eget race som man brukar säga. I natt valde dock Lillan att ta hand om mamma. Jag fick sova 2x3 timmar och därefter drygt en timme till - helt otroligt! Nu ligger hon och sover igen den lilla sötnosen och har på sig en klänning för första gången:

Mammas lilla prinsessa!
Jag måste erkänna att det är lite kul med rosa, även om jag inte tycker att man bara måste klä tjejer i rosa men har man två killar sedan tidigare är man lite svältfödd...

Snart är det dags att ta sig ut för promenader igen men jag tar det lite lugnt än så länge.

Heja mamma!


Detta kan jag vänja mig vid...

Att gå runt och mysa hemma med barnen och ultramaken.

Det är häftigt att betala skatt när man inser vilken sjukvård alla vi i Sverige får ta del av. Tänk att man på 5 minuter kan dra ihop ett helt operationslag när ett barn ska förlösas med kejsarsnitt. Tänk att familjen får 10 dagar tillsammans i form av "pappadagarna" och att vi som föräldrar sen kan vara hemma länge med våra barn. Då inser jag att det inte är så dumt med våra höga skatter i Sverige.

Jag fortsätter med min lätta träning hemma; att komma igång och röra på mig efter snittet och förlossningen och knipa regelbundet. Sakta men säkert kommer jag tillbaka.

Heja mamma!


Träningen har börjat!

Men kanske inte riktigt som du tror. Det är ju inte så att jag varit ute och sprungit, kört magövningar och armhävningar. Njae, det handlar om något så osexigt som knipövningar. Ack så viktigt och något man kan och bör starta med direkt efter förlossningen. Det är just nu det jag klarar av i träningsväg. I och för sig är det träning för mig att bara sätta mig upp. Tydligen tar ens kondition extra mycket stryk av ett kejsarsnitt och det märks. Idag var första gången jag tagit min mycket bleka nuna utanför lägenhetsdörren sedan vi kom hem från BB. Jag såg mig i spegeln i morse och blev rädd. Jag är verkligen kritvit. Inte så konstigt kanske men inte så kul heller. Det kommer det inga bilder på. Jag vill ju att du ska kunna somna ikväll... Nu är jag ju sällan den som får komplimanger för min solbränna men ändå. Jag hinner dock komma igen.

Här kommer en bild på Lillan:


Å en av hennes storebröder:

En kille som blivit riktigt stor och är så duktig på att hjälpa till hemma nu. Precis som Storeman; en sån klippa. Vilka ungar jag har!

Heja mamma!

Välkommen hem, Lillan!

Ibland går det fort - riktigt fort!

I tisdags var vi på en vanlig kontroll hos barnmorskan. Hon kunde snart konstatera att babyn vänt sig och låg med rumpan nedåt. Redan gumman mot strömmen alltså... Barnmorskan bokade därför in oss för att åka och vända babyn på fredag, alltså igår. På onsdag åkte jag och jobbade min vanliga halvdag, åkte hem, vilade. Resten av familjen kom hem och ultramaken lagade middag som vi åt vid 5-tiden. Under middagen började jag känna hur det spände i magen, lite mer än vanligt. Sedan insåg jag att det spände ganska regelbundet. Typ 5 gånger på 20 minuter... Ok, sammandragningar har jag haft ganska länge så det är väl inget...eller?

Ultramaken skulle åka med Storeman till judoträningen och vi bestämde att han fick ta med sig Lilleman också men först ville jag bara ringa förlossningen. De tyckte att jag skulle komma in för nu gjorde det ganska ont i magen, ganska ofta...

Syrran kom förbi och hämtade barnen, jag hade ganska ont och tänkte att vi kommer väl hem lite senare ändå.

Vi ringde på dörren på förlossningen - jag hade en värk - vi fick komma in - nästa värk - vi började gå i korridoren - nästa värk - längre fram i korridoren - nästa värk - inne i förlossningsrummet - nästa värk... De kom med andra ord ganska tätt... Jag trodde fortfarande att vi snart skulle skickas hem...

Barnmorskan kom in, undersökte, såg lite fundersam ut, hämtade läkaren som också undersökte och tillsammans konstaterade de att jag var helt öppen, redo att förlösas typ nu! Eftersom jag inte ville föda babyn med rumpan först (dubbelvikt kändes som överkurs...) insisterade ultramaken, som känner mig myckt väl, på kejsarsnitt. Läkaren fick riktigt bråttom och 5 minuter senare låg jag på operationsbordet, utan att överdriva. Jag fick spinalbedövning söm för övrigt är riktigt läskigt. Man känner att man har en kropp nedanför bröstet men man har ingen kontroll över den. Jag såg att de lyfte på mina ben och tvättade min mage men jag kände det inte... Sen lade de för ett skynke och det började kännas som att man låg på något som rörde sig väldigt mycket. 19.47 var Lillan ute! 3460g, 50 cm och alldeles, alldeles underbar. Bilder kommer snart.

Sådana här stunder känns det extra bra att ha en fenomenal storasyster och svåger som utan att tveka löser situationen för resten av familjen och vänner som är redo att hoppa in och hjälpa till. Ni är så himla fina människor! Stora kramar!

Heja mamma!


RSS 2.0