Tack!

Tack alla ni för lyckönskningar jag fått! Det är en härlig känsla att vara gravid även om graviditeten ibland har sina baksidor. Jag försöker ignorera eventuella krämpor i hopp om att de ska försvinna. Jag tror att jag mår allra bäst av att jobba på som vanligt, se till att röra på mig. Det gör nog att lilla gumman i magen också mår bra!

Just nu fantiserar jag om alla klänningar jag ska köpa till henne. Dock blir det inte bara rosa, det finns så många andra färger för en liten tösabit, eller hur?

Imorgon vankas det sista spinningpasset för terminen, det ska bli roligt! Hejamamma!

Grattis mamma!

Idag är det mors dag och jag måste se till att ringa min fina mamma. Denna söndag har varit lika skön som söndagar brukar vara. Inte för mycket planerat, har fixat och donat lite hemma och i eftermiddag kommer en gammal vän med sin familj på besök.

Vi har också hunnit göra lite ärenden. Hittade ett par byxor på HM till ultramaken som vi provade idag och de satt som en smäck. Passar fin med finbyxor i linne nu till sommaren.


Hejamamma!

Barracuda

Utanför vårt hus står en Plymouth Barracuda parkerad.

Ni som känner mig vet att detta inte är min typ av bil men tänk om man kunde säga att man har en Barracuda. Shit, vad coolt! Jag skulle vilja ha en bara för att kunna slänga ur mig att "Jag tar Barracudan och kommer förbi..." lite så där nonchalant.... Och så måste man säga det på ett speciellt sätt, som i den där låten "Barracuuudaaaa". Det här är egentligen mer min typ av bil:


Cadillac Escalade... Inte så dumt att slänga ur sig att man kommer förbi i sin Escalade... Tyvärr inte så eco-friendly men eftersom jag ändå aldrig har en halv miljon över så kan jag ju få drömma, eller hur?

På tal om nåt helt annat var jag på gymmet i morse, i ottan enligt någon ;). Själv hade jag varit vaken ett tag men jag var hemma från gymmet strax efter 9. Det blev 30 minuter kondition och sedan styrka. Jag fokuserar på rygg och ben just nu med tanke på mitt tillstånd men det betyder inte att man kan strunta i resten. Då blir det felbalanserat. Och blir det riktigt fel så kan det bli som för många unga killar som vill få snygg överkropp men glömmer att det faktiskt hänger ett par ben under naveln. Hur kul är inte det med värsta överkroppen och spagettiben. Det ser ut som en karaktär från det där sällskapsspelet Mix Max. Nej, tacka vet jag ultramaken. Där har vi en man med de snyggaste benen i stan...

Hejamamma!

Äntligen fredag!

Å vad är bättre än att komma hem till en helt nystädad lägenhet? Sååå skönt! Vilken bonus. Jag hade förberett mig på att sätta igång att städa men det hade ultramaken redan fixat. Nu väntar en lugn helg; imorgon ska vi beställa en ny barnvagn. I oktober har vi två barn som ska åka vagn så då blir det en syskonvagn och efter mycket letande tror vi att vi hittat en smidig en som också ryms i bilen:

Tyvärr lär den väl inte vara så terränggående som vår nuvarande men ibland måste man ge avkall på sådant. Jag tror det blir bra. Den verkar vara smidig i alla fall. Vi är också ute efter ett vitt skötbord och en babykorg för "Bullan" att sova i när hon kommer ut. Om ni har nåt eller hör nåt om nån som vill bli av med detta så får ni gärna hojta till.

På tal om mina härliga barn har lilleman lärt sig ett ord som han gärna säger ofta och högt: "Pippa!"... Det är inget ord vi använder här hemma och jag har inte hört någon använda det ordet men jag har ingen aning om vad han menar. Han kanske menar pippi...? Ultramakens chef ville få honom att säga "Jägare" men lilleman svarade bara "Pippa!" idag när de tränade ihop. Ja, ja, han slutar väl snart.

Imorgon ska jag försöka få till lite träning på gymmet. Ja, eller vaddå försöka, det är ju bara att genomföra, eller hur? Hejamamma!

Hemma igen!

Hela gårdagen spenderades på sjukhus... Vi åkte in på morgonen och besökte kirurgen, gynakuten, röntgen, gynakuten, kirurgen, gynakuten och tillslut lades jag in över natten för observation. Jag gillar inte att sova på sjukhus och har bara gjort det en natt förutom när jag fått mina fina barn. Jag gnällde mig till permission över natten eftersom inget ändå händer över natten. Vi åkte tillbaks imorse och tog nya prover och träffade läkare och fick åka hem med beskedet att det kanske var gallan som spökade igen. Jaha, så länge inget är fel med bullan i magen så är jag nöjd. Jag har inte lika ont längre och är nu bara trött. Hoppas det försvinner nu och inte kommer tillbaka. Det är liksom en bit kvar av graviditeten och jag vet att andra krämpor jag alltid får när jag är gravid väntar. De räcker faktiskt till, jag behöver inte fler.

Tack till er som varit så gulliga och önskat mig väl! Ni är fina människor och det vet ni.

Nu ska jag inte gnälla om det där längre. Imorgon väntar spinningen på mig och jag ser ingen anledning att hoppa över det. Träning behövs, även när vi har det lite jobbigt. Annars får vi det bara ännu jobbigare - eller hur? Hejamamma!

Varning - självömkan nedan...

Jag tycker synd om mig nu... Jag tror jag fått gallsten igen, det känns som det. Det började igår och är värre idag. Fick det förra graviditeten också men då var det bara den sista månaden. Nu har jag en bit kvar, typ drygt 4 månader.

Jag tycker synd om ultramaken som fick ta hand om allt när jag mådde dåligt i början av graviditeten och nu när jag äntligen mår bättre kommer det här. Crap, crap, double-crap!


Som om inte alla redan visste...

Jepp! Det är alltså en bulle som gräddas i ugnen igen. Ibland styr ödet och det är bara att tacka och ta emot. Idag var det dags för ultraljud och allt såg bra ut. Det verkar som om det är en liten tjej som växer och gör kullerbyttor inne i min mage.

Detta är således anledningen till att min träning minskat i kvantitet och intensitet. I början mådde jag helt enkelt så fruktansvärt dåligt. Det var som om jag hade magsjuka och hög feber i flera veckor... Inte så trevligt men jag släpade mig till jobbet i alla fall. Vi har ju förunnats med moderna toaletter även på den statliga myndighet som jag jobbar på...

Ja, som ni ser är jag redan ganska stor...Sköterskan som skötte ultraljudet trodde att det var två därinne innan hon genomförde ultraljudet. Jag är ganska glad att det bara är en.

Självklart fortsätter jag träna! Flera har antagit att jag nu slutar träna innnan förlossningen men det vore ju rent ut sagt korkat av mig. Det är ju nu om nån gång man måste vara i form, eller hur? Hejamamma!


Imorgon blir det spännande...

...jag är lite pirrig och mycket nyfiken.

I veckan har jag hunnit med spinning i tisdags och core igår. Båda passen gick bra och nu är det bara ett endaste corepass kvar. Snart ska jag bege mig ner till gymmet för ett instruktörsmöte. Det blir skönt med en promenad i det härliga vädret. Det är så man blir förvirrad när man kommer ut. Var är jag? Var är vintern som jag aldrig trodde skulle försvinna?

Kanske berättar jag imorgon om vad jag gjort på förmiddagen... Om nån vill veta, det kanske bara är jag som är pirrig. Hejamamma!

Sköna söndag

Vad skönt det är att få vakna av sig själv, ligga och dra sig i sängen och kliva upp innan barnen. Det låter som en dröm men det har varit sanning i 2 dagar nu. Helt otroligt! Nu vaknar jag ju i och för sig innan 7 men så länge man är utsövd så funkar det. Det har varit alldeles för många nätter med för lite sömn under en alldeles för lång tid men nu har jag fått mig lite återhämtning och ultramaken också. Jag kom på två små trix för att lilleman skulle sova bättre; vi smörjer in honom varje kväll och hänger för en filt för fönstret på kvällen. Jag vet inte om det är det som gör susen men något har i alla fall fått honom att sova bättre.

Igår var det drömväder här i Stockholm. 20 grader i skuggan! Jag och lilleman gick på en promenad för att avsluta en härlig dag och i Edsvikens vatten fanns t.o.m. föräldrar som lät sina barn bada (!). Lite väl häftigt om du frågar mig men det kanske funkar för dem... Idag verkar det vara molnigare men redan nu är det nästan 13 grader trots avsaknad av sol.

Klänningen jag hittade igår... I like it! Upptäckte dessutom en nätbutik som verkar ha mycket fina kläder när jag letade bild på klänningen: www.sidandsally.com. Har aldrig beställt därifrån så det kan jag inte säga nåt om men fina kläder har de i alla fall.

Känner verkligen av gårdagens pass i gymmet idag. Vilken härlig träningsvärk! Mycket skönt att toppa dagen med en långpromenad i solen i går eftermiddag. Idag blir det inte någon träning mer än en promenad såklart. Hejamamma!

Big mama is back!

Precis hemkommen från gymmet och ett dunderhärligt träningspass!! Varför har jag haft ett så långt uppehåll från mina helggymträningar??! Ok, det finns några anledningar men nu finns de inte kvar längre så nu kör jag på. Vädret på morgonen var underbart, kl. 9 är det inte mycket folk på gymmet och Ipoden var laddad med härlig musik. Visst får ni lust att träna som jag går på? Det blev 30 minuter på EFX:en:


Sen följde styrketräningsövningar på både maskiner, med fria vikter, med boll och med stepbräda. Aaaaah! Vad bra jag är! Klockan 10 var jag hemma igen OCH hade kört ett effektivt, kvalitativt pass - sug på den du!

Vad ska du göra för att göra dig själv lycklig idag? Berätta!
Igår testade jag ett nytt recept jag fått av en kompis. Min store kille var lite avvaktande märkte jag men även han älskade maten; parmalindad kycklingfilé i balsamsås med ris. Ni ska få receptet.

Hejamamma!


Lugnare tempo

Ja, det får det bli vare sig man vill eller inte ibland. Idag blir "träningen" en promenad. Jag skriver träning inom citationstecken för att det inte riktigt är vad jag normalt kallar träning men vad gör man... Lyssna på kroppen måste jag göra och säger den att jag ska lugna mig så gör jag det. Åtminstone ett tag framöver.

Idag har vi spenderat lite tid i en galleria här i närheten och jag hittade en jääättefin klänning, Men den kostar 600 kronor och det känns lite mycket för en sommarklänning... Jag orkade i alla fall inte prova den och om jag gör det så får jag väl hoppas att den inte passar. Det vore i och för sig fin med en snygg sommarklänning... Ja, drömma kan man ju.

Jag tycker det är lite tråkigt att jag aldrig får några kommentarer längre på bloggen. Kanske beror det på att jag varit för dålig på att blogga sedan jag började jobba. Får nog skylla mig själv där, va?

Imorgon blir det träning på gymmet. Det var alldeles för längre sedan jag var där för min förut sedvanliga helgträning på gymmet men imorgon bär det av efter frukost. Bäst jag laddar Ipoden... Hejamamma!

Det händer grejer!

...men det är inget emot nästa vecka. Mer info kommer om det.

Denna vecka har jag i alla fall hunnit med en blogg- och presslunch i tisdags med en kompis. Vi var VIP-gäster på en lunch anordnad av We R Family. Där presenterade sig Polarn o pyret, Bugaboo, Plan och Vi föräldrar med diverse nyheter de hade att bjuda på. Man fick dessutom en god lunch och, inte att förglömma, en goodiebag som innehöll lite roliga saker. Vi gjorde också lite kändisspotting; Linda Bengtzing, Hanna Hedlund, Lotta Gray, en hovreporter, Magdalena Graaf m.m. Det var trevligt och gripande att höra om Plans arbete. Man kan vara glad att man bor i Sverige med sina barn. Ibland måste man vara tacksam för det "lilla" som egentligen är väldigt stort.

I tisdags var det dessutom spinning som vanligt. Passet gick himla bra och efteråt fick jag sådan beröm att jag nästan blev generad. Igår höll jag i core för kollegorna som bara blir bättre å bättre. Synd att det bara är två gånger kvar... Det känns som om det varit uppskattat i alla fall och även om inte alla förstår hur otroligt nyttigt core är för både otränade och mycket vältränade så gör mina deltagare det i alla fall. Det är nog ganska lätt för en person som är van att träna mycket hårt att tro att ett corepass inte ger något men det kräver mycket teknik och skyddar kroppen genom att man tränar de små, små musklerna som ofta glöms bort. Det är ju dessa muskler som skyddar de allra känsligaste i ens kropp som t.ex. ryggraden. Det kan vara kul att slippa ryggproblem kanke, inte vet jag ;).

När jag får frågan från folk vad de ska göra åt sin onda rygg, knäbesvär m.m. svarar jag ofta "Core och stretching!". Inte alltid gör de som man föreslår men när de satsar ordentligt på det ett tag får jag oftast höra hur mycket bättre de blivit...I told you so!

Nu är lilleman magsjuk - igen. Stackars liten... Det som håller modet uppe nu är vår inbokade Mallorcaresa på midsommarafton! Yep, vi gjorde det och det ska bli sååå skönt om askmolnet håller sig djävligt långt borta!

Hejamamma!

Burr! Missade jag sommaren, eller?

Idag tyckte jag det var dags att börja få ordning på balkongen. Tyvärr var det riktigt skitväder! Grått, urrigt och lite regn. Smart av mig att se platta mitt burriga hår innan jag begav mig ut...eller inte. Det tar ett tag att få ordning på håret så jag gör det inte speciellt ofta och vad händer när en krullhårig som plattat håret ger sig ut i fukten? Det burrar upp sig igen... Det var just snyggt! Fick i alla fall med mig plantor hem att plantera i blomlådorna. Man kan tycka att resan till blomaffären hade kunnat få vänta till en dag med finare väder men jag har inte det tålamodet. Om jag bestämt mig för att göra en sak då gör jag det. Det var kallt ute på balkongen... jag hade dessutom inte slängt jorden från förra året...och sopsäckarna var slut. Jag har som sagt inget tålamod så jag använde alltför små påsar att slänga den gamla jorden från 4 blomlådor...suck... Min ultramake känner mig alltför väl så han hjälpte mig trots en något tveksam plan. Han förstår dessutom att det inte är en bra idé att försöka övertyga mig om att det inte ä en bra idé.

Min bäste ultramake har dessutom landat ett riktigt bra uppdrag med sitt företag. En föreläsning på ett mycket bra ställe. Han är för bra den där mannen!

Trött men stolt!

Idag har jag varit igång hela dagen. Supportade ultramaken som imponerade stort på Lidingö ultra, 50 km. Han tog en hedrande 3e plats på en distans som egentligen är för kort för honom och efter 3 veckors sjukdom. Vilken superman!! Jag har varit utomhus hela dagen och gått å gått å gått runt på Lidingö. Nu är jag trött, kanske gick även jag 50 km?

När jag väl kom hem såg jag till att få lite övertidsarbete gjort. Inte illa men nu är jag färdig för soffan och suktar efter de där ostbågarna som ultramaken handlade hem... Lilleman såg förresten till att testa lite klädsim idag. Jag hann inte klä av honom innan han hoppade i badbaljan... Ojdå!

Imorgon blir det välgörande funktionell träning hemma. Det är bäst man tar hand om sig, eller hur? Hejamamma!

Ge mig sol!

Jag har blivit helt besatt av att komma iväg på en solresa. Jag tänker på det hela tiden, plågar mig själv med att surfa på nätet efter solresor, kollar hotell, priser m.m. Tyvärr tillåter inte budgeten en solresa i år... Vi har annat vi kommer vara tvungen att lägga pengar på här framöver men ändå fortsätter jag surfa och fantisera. Tänk vad härligt pojkarna skulle ha det under en vecka utomlands med sol och bad. Kanske skulle jag få tid att ligga en stund om dagen på en solstol med en bok i handen; min version av paradiset! Mys med familjen och ligga och läsa på stranden, det kan inte bli bättre. Jag antar att jag får hoppas på att det blir en fin sommar i Sverige och på vår snabbvisit till Köpenhamn i augusti...

Hejamamma!


Kalasdags!

Idag firar vi min store kille som fyller hela 10 år på tisdag!. Har spenderat morgonen bakandes och städandes inför det stundande kalaset. När man har kalas hos oss får man välja vad man vill ha för fikabröd (och det blir alltid min chokladtårta...) och vad man vill ha till middag. Sigurd valde att vi skulle baka pizza idag så det blir det.

Säg det barn som inte gillar kaksmet...

I fredags överraskade vi honom med en kort tripp till Örebro för hotellövernattning med den å så viktiga frukostbuffén och ett besök på upplevelsebadet Gustavsvik. Det skar så i mitt hjärta när vi först fick ställa in resan till London p.g.a. den där vulkanen och till helgen skulle vi åkt till barnens farmor som Sigurd längtat så efter men så ställdes även det in... Snabbt fick vi hitta på något annat och det blev Örebro. Kanske inte det mest spännande men för en nästan 10-åring var det ett bra plåster på såren.

Igår kom en mycket god nyhet för ultramaken. Han fick veta att han är en av endast två svenskar som bjudits in till det välrenommerade 72-timmars loppet Across the years i Arizona över nyår. Dit får inte vem som helst komma men är man en av eliten inom svensk ultralöpning så har man i alla fall en chans. Självklart skulle ultramaken vara en av dem!

Veckans träning har bestått av spinning, core och styrketräning igår. Idag kommer jag nog tyvärr inte hinna träna så mycket mer än stabiliseringsträning för höften men imorgon blir det en promenad. Hejamamma!


RSS 2.0