Señor Raoul Vargas ska räddas!

När det är lite sisådär väder och man har många lata dagar bakom sig är det lätt att börja vilja vara lite nyttig igen. Det är då jag börjar rensa.

Idag hade turen kommit till Storemans rum. Det var dags att rensa upp bland diverse leksaker och slänga skräp. Många påsar med skräp blev det och långt där inne, i en låda under sängen, låg han. Storemans ständige följeslagare utöver Classe och Bosse; señor Raoul Vargas. En ärrad liten katt som Storeman haft nästa sedan han föddes. Han har varit med om mycket och det syntes på honom. Han både såg ut och luktade som en gammal rännstenskatt. Frågan var: Hur räddar man en liten katt som i det närmaste kan beskrivas som toxic waste? Man måste ju i alla fall göra ett försök när man som mamma ser in i sin förstföddes stora, blå ögon som tåras vid tanken på att señor Raoul Vargas närmar sig de sälla jaktmarkerna. I bakgrunden hör jag nu tvättmaskinen låta och där inne, bland Yes, Vanish Oxy Action och tvättmedel, snurrar en gammal katt som kanske, kanske inte gjort slut på alla sina nio liv. (Jag kanske ska tillägga att den lille katten inte är riktig utan köpt på POP för tio år sedan...)

Imorgon ska jag ta mig till gymmet igen. Det var så härligt och välgörande sist att jag kör ännu ett gympass denna vecka. Denna gång är också batteriet laddat i Ipoden... Hejamamma!


Samma visa

Det blir inte så stora nyheter när det gäller min egna träning. Same old, same old. Igår var det yoga och spikmatta, idag blir det styrketräning. Däremellan blir det korta promenader. För att hålla humöret uppe lägger jag planer för kommande träning, det vill säga vad som kommer efter förlossningen. En idé jag har är att följa upp min träning med bilder på bloggen för att hålla motivationen uppe. Man kan ju, som sagt, inte köra på i 180 dagen efter förlossningen. Det blir stillsam core, promenader och yoga för att så sakteliga komma på banan igen. Tanken är att jag ska följa mina framgångar (för framgångar vet vi ju att det blir, eller hur?) genom bilder, månad för månad. Då ser jag lättare vad som händer med kroppen och motiveras till att fortsätta trots stillsam aktivitet.

Jag kommer att göra både tränings- och kostschema men det blir absolut inga dieter. Hellre långsam, hälsosam viktnedgång än snabb och dålig. Min "diet" heter varierad kost med bra råvaror. Kanske inte så spännande men betydligt roligare än att sitta och trycka diverse pulvershakes. När jag var till barnmorskan häromdagen hade jag gått upp 6 kg. Känns lagom för mig. Mer lär väl komma men det är som det ska. Jag och Bullan mår bra, det är huvudsaken.

Häromdagen fick jag förresten mina kläder från Lovely mama. Fina kläder men det tog dem över en vecka att skicka paketet så det var ju minus. Å andra sidan var kläderna sjukt billiga. Här är jag med mina fina killar och en av de nya tröjorna:


Ut å träna med dig! Att det kanske regnar är en piss-ursäkt å det vet du ju, eller hur! Hejamamma!

Å regnet det bara öser ned...

Jag får se om jag stöter på solen nåt mer under semestern. Det är inte hela världen om det inte sker. Vi har varmt i alla fall och jag är ledig. Man får vara glad för det lilla.

Igår hann jag starta upp en surdeg. Det är första gången så det blir spännande att se vad det blir av det. Den ska ju stå fram till söndag innan det kan bli bröd av det. Idag bakade jag frallor på råg- och vetemjöl. Det ska egentligen vara grahamsmjöl i degen men när jag öppnade paketet hade små baggar flyttat in... Yuk! Så gammal hann den väl inte bli...? Det känns bättre och bättre att baka sitt eget bröd. Det känns som om köpebröd har en massa jox i sig. Visserligen var det mest vetemjöl i frallorna men jag tror alla gånger att det är bättre än det mesta köpebröd. Jag fick dessutom hjälp av lilleman i bakandet. Han producerade inte så många frallor men såg till att mjölet spreds ut jämt över hela köket... Visst, det tar längre tid att låta barnen "hjälpa till" men de gillar det och hur ska de annars lära sig?

Idag står yoga på schemat. Det tar jag tag i efter bloggandet. Jag ska även mysa med spikmattan en stund.

Förresten har jag en plan... Under 2011 ska jag läsa till personlig tränare. Nu har jag tjatat länge nog om att det ska ske nån gång och jag känner att nån gång börjar närma sig. Nu vet du vem du inom en snar framtid kan anlita. Jag måste bara fundera ut vilken utbildning jag ska gå... Hejamamma!

Hej kära gym!

Igår beslöt jag mig för att testa träna på gymmet igen efter en tids frånvaro. I morse gick jag dit efter en kontroll hos barnmorskan (som för övrigt gick bra; alla värden är på topp men jag tackade åter nej till sjukskrivning. Jag måste ju åtminstone testa jobba heltid först när det blir dags om 3 veckor...). Min träning på gymmet är ju, minst sagt, inte så intensiv som när allt är "som vanligt" men allt går att anpassa. Någon konditionsträning blir det inte att tala om just nu men jag värmde upp på EFX:en i 10 minuter och körde sedan rygg, axel, bröst, ben och stabiliseringsövningar för höften. Kan vara bra att fortsätta med dessa även nu för att min gamla höft inte ska spöka igen efter förlossningen. Nu kör jag dessa höftlyft liggandes på rygg med båda fötterna i golvet och inte den tyngre varianten med en fot i golvet och ett ben upp. Denna är olämplig när fogarna är mjuka under graviditeten. Jag tog det lugnt, blev inte ens svettig men såg till att bli lite trött i musklerna. Det känns bra och jag ska se till att komma igång med gymträningen igen regelbundet. Jag satsar nu på en gång i veckan. Övrig tid kör jag hemma. Sammanlagt blir det ett pass om dagen; varannan dag styrketräning och varannan dag yoga. Promenader blir det självklart också. Jag önskar verkligen att jag, som vissa klarar, kunde fortsätta med spinningen fram till förlossningen men det är som det är.

Imorgon blir det yoga igen. Hejamamma!

Yogatime!

Idag är det yoga på schemat igen. Jag fortsätter med den träning jag klarar av och det känns bra. Igår gosade jag med spikmattan och ännu har jag väl inte kännt någon förändring men jag får nog ge det några gånger. Det vore löjligt att bara testa två gånger och sedan ge upp. Yoga är en träningsform som jag tyvärr ger alldeles för lite uppmärksamhet. Anledningen är nog att jag är en sådan person som vill vara riktigt svettig och slut efteråt vilket jag sällan blir av yoga. Ändå vet jag att fördelarna är så många; förutom att det är bra för musklerna är det också bra för insidan av kroppen då det masserar även ens organ. Yoga gör inte bara musklerna större, det gör dig smidigare och förebygger skador. Hur många är vi inte med för korta hamstrings och höftböjare till exempel? Tänk så många onda ryggar det finns p.g.a. detta! Det skönaste med yoga, för mig som är lite nybörjare, är dock att det kräver hela min koncentration och det är så befriande att verkligen fokusera på något och lämna resten därhän. A och O efter förlossningen kommer för mig vara core och yoga. Det tror jag kommer ge en superstart för min väg tillbaka till stark, snabb och snygg =). Tyvärr kan man inte börja springa och köra spinning direkt...

Hejamamma!

Skansen

Idag tog vi oss ut till Djurgården och Skansen. Det blev mycket promenerande vilket verkligen känns i kroppen just nu och därför känns det bra att bara jäsa i soffan. Det känns som jag aktiverat mig tillräckligt för en dag. Visst, det kanske inte är det bästa att ge sig ut på låångpromenader när man mår som jag gör men samtidigt vill jag varken begränsa mig själv eller resten av familjen så Skansen blev det. Lilleman och Storeman gillade det. Lilleman fick klappa en get. Har du sett Belgiska jättekaniner nån gång? Jag fick se dem idag och de såg verkligen så himla konstiga ut. Som om de hörde hemma i Alice i underlandet, eller nåt. Jättestora!

Hejamamma!

Äntligen!!

Som jag har letat efter en beautybox! Ingen väskaffär har gått mig till mötes förrän idag - Tack Täby centrum!Butiksbiträdet hade, mot chefens order, tagit in ett par olika boxar och det var där jag hittade min pärla. Visst är hon fin! Det är min ultramake som skämmer bort mig. Det finns även resväskor i samma märke... Jag är väskoman, bara så du vet. Vi hade vägarna förbi Täby centrum eftersom vi fick för oss att åka på loppisen där men det var inte många säljare där denna mulna dag så vi gick därifrån tomhänta.

Innan utflykten till Täby hann jag med min styrketräning och om en stund väntar yogan. Tyvärr har jag inte legat på spikmattan mer än en gång hittills så det blir det också lite senare. Jag är nöjd med mig själv. Jag kör mina korta pass precis som det är planerat. Det är viktigt att man kör de pass som ska ta en närmare målet. Om man av någon anledning inte kan genomföra det passet som var tänkt denna dag måste man köra passet en annan dag samma vecka. Självklart är det bättre att köra något pass hellre än inget alls men veckans nyckelpass ska alltid hinnas med annars når du inte målet. Möjligheterna finns där, du ska bara hitta dem, eller hur! Hejamamma!

Motivation

Tänk vad mycket man kan ha av den varan när man inte kan träna som man helst vill. Nu är det ju i och för sig väldigt sällan som min motivation är i botten även när jag tränar "som vanligt". Dels har jag en egen mental coach i ultramaken. Han är så otroligt vis och har fått hjälp av den bästa med detta; Susanne Pettersson. Ultramaken har hjälpt mig att stoppa de vanliga tankar som kan uppkomma inför och kring träning; man kanske hellre vill göra något annat, tycker att man inte har tid, det är dåligt väder m.m. Jag låter sällan mina tankar vandra i de banorna. Ju mer du berättar för dig själv hur tråkigt det är att träna desto mer sant blir det för dig.

Jag började från början och funderade på vad som är viktigt för mig som individ. Jag är ju självklart mamma i första hand och mina barn är det viktigaste och bästa som finns men jag är ingen utan mig själv och vad är då viktigt för mig, för att jag ska må bra och således bli en bra mamma? Jag måste ju må bra och där är min träning en viktig nyckel. Jag måste alltså prioritera mig själv för att räcka till åt andra. Sedan bestämde jag mig för vad jag vill ha ut av träningen och jag vill känna mig stark, frisk, snabb och slank. Alltså lägger jag upp ett träningsprogram som tar mig dit. Löpningen är för mig en viktig bit och även där har jag turen att vara gift med en expert vars råd tog mig närmare mina mål snabbare än jag någonsin trodde var möjligt. Om du vill ha hjälp med din löpning är det honom du ska anlita!

Slutligen ska du vara överens med din familj för att de ska bli ett stöd och inte ett hinder. Jag och ultramaken ser till att prioritera den andres träning och för våra barn är det den naturligaste saken i världen att mamma och pappa tränar. Jag tror faktiskt att också jag kan hjälpa ultramaken ibland. Häromveckan hade han en dip i motivationen och istället för att stryka honom medhårs sa jag "Tänk så mycket skönare det ska kännas och hur nöjd du ska vara med dig själv när du ändå genomför passet som det var planerat". Det är något jag själv ofta tänker på. För mig är det viktigt att passet har ett syfte och att jag t.ex. inte bara lyfter tungt och blir svettig.

Vad gör du för att hålla motivationen uppe? Hejamamma!

Förresten...

Nu börjar det bli dags att fixa inför kommande lilla Bulla. Är det någon som har ett vitt skötbord, en babykorg/mindre babysäng och/eller en resesäng över?

Jobbar på

Idag står knäböj och yoga på schemat och dagen ska avslutas på spikmattan. Nu när jag gör knäböj gör jag en mindre rörelse, går inte ner till 90 grader. Detta för att minska belastningen på framförallt fogarna kring bäckenet. Jag gör heller inga direkta magövningar. Magen får dock ändå träning indirekt genom att den kopplas in vid andra övningar. Det är bara att använda coretekniken. I och med att magmusklerna delat på sig under graviditeten är det viktigt att inte lägga för mycket tryck på buken. Efter förlossningen kommer jag direkt köra igång med coreträning. Sakta men säkert ska de gamla magmusklerna tillbaks.

Hejamamma!

Back on track?

Idag körde jag igång med styrketräningen igen. Jag började försiktigt med några ryggövningar och körde armhävningar, övningar med gummiband några andra övningar med kroppen som belastning och marklyft. Kroppen kändes trött idag och det har börjat stråla ut smärta mot skinkorna den senaste tiden så jag tog det lugnt. Som jag alltid tjatar om så tror jag verkligen inte att jag bara därför ska lägga mig och vila. Istället tar jag det lilla lugna för att hitta tillbaka till styrkan i kroppen.

Det är läskigt hur fort det går med ens fysiska status. Nu är ju mina förutsättningar förändrade i och med att jag blir tyngre men ändå, det är skrämmande hur snabbt man blir svagare. Jag hör ofta hur folk säger att de tränade mycket när de var yngre och att de därför skulle ha någon form av grundkondition, grundfysik. Det är ju rent skitsnack! Det är en färskvara och inget annat. I bästa fall har kroppen minnet av kroppskontroll och därför kan man ha lättare för det rent tekniska om man återupptar sin träning efter längre frånvaro men att muskler och kondition skulle sitta kvar trots att man inte gjort något för att behålla det säger ju sig självt. Det är klart det inte funkar så.

Idag har jag också hunnit med en båttur. Familjen blev inbjudna av syrran och hennes familj i deras fina båt:


Vi åkte en liten tur, några badade och sedan avslutade vi med lunch och fika i båten. Trots att solen inte tittade fram så mycket hade vi det varmt och skönt. Mot slutet av turen kom det några regndroppar men det var inte så farligt.
En härlig dag, helt enkelt!

Det är så härligt med långsemester där man kan vara med familjen hela dagarna och umgås med nära och kära. Man behöver inte stressa igenom en massa aktiviteter utan kan bara vara och ta dagen som den kommer. Nu önskar jag bara att min mamma och pappa har möjlighet att ta sig ner till oss en sväng så vi får träffa dem lite mer.

Vad har du gjort/ska du göra på din semester? Vad är det bästa du vet med semestern?

Hejamamma!

Ut på böljan den blå!

Idag har syrran å familj bjudit med oss på en tur i deras nya båt. Det ska bli roligt. Nu håller vi på att greja och packa o.s.v. Det tar ett tag, mat å kläder å allt möjligt ska med bara för en dagstur. Jag återkommer om hur det gick och foton.

Igår hann jag testa spikmattan men började bara med en kortare stund med ett linne på. Det kändes helt ok och jag ska utöka ikväll tänkte jag.

Redan bättre

Ni vet när man kommer hem från en resa så finns det alltid en massa att göra; packa upp, tvätta, plocka, greja m.m. Det tillsammans med andra aktiviteter verkar fungera för min rygg! Jag har inte ens hunnit testa spikmattan ännu, ska göra det senare, och redan känns det bättre! Tack förresten Ida för att du berättade att det var ok med spikmattan. Nu känns det lugnt att testa. Igår kväll däckade jag framför Morden i Midsummer så det var ingen idé att lägga sig på spikmattan efter det men ikväll ska det testas.

Idag har jag hunnit med yoga på morgonen och därefter åkte vi och shoppade lite kläder som Lilleman och Storeman behövde. Jag fyndade på POP åt Lilleman, alltid lika roligt med fynd. T-shirts för 35 kr styck och ett par byxor. Eftersom det är bra kvalitet vet jag att även Bullan kommer kunna använda det sen. Bullan fick också sin första body. Så himla söt. Hon har redan en tröja som en av stålkvinnorna i Saivomuotka gett henne. Så himla söt den med. Nu ska jag ta hand om min rygg genom lite styrketräning. Vad ska du träna idag?

Hejamamma!

Äntligen hemma!

Borta bra men hemma bäst! Det kan inte sägas nog många gånger. Vi har haft det himla bra hos mamma och pappa den gågna veckan med lugn och ro, god mat m.m. men som sagts tidigare - det är alltid skönt att komma hem. Ännu skönare är det om man kommer hem efter en tvådagars bilresa á 125 mil där 90 % varit en plåga för ryggen...

Min rygg mår inge bra nu kan jag säga. Jag ska nog testa ultramakens spikmatta. Jag trodde inte man fick använda den när man var gravid men det ska tydligen inte vara någon fara, eller? Är det nån som vet? Utöver den yoga jag nu duktigt utför varje dag ska jag även börja styrketräna ryggen bättre. Det har varit lite off under resan men nu är jag tillbaka och har tillgång till de vikter jag behöver för att komma åt ländryggen. Det finns med andra ord ingen anledning att avstå.

Här hemma var inte mina blommor glada att se mig. Det var idel sura miner... Som du vet har det varit mycket varmt här i Stockholm under veckan och uteblommorna har därför inte fått så mycket vatten. Får se vilka jag kan rädda. Inomhus var det två fredskallor som såg lite hängiga ut. Eller hängiga och hängiga, jag tror de har kastat in handuken. Oooops...

Jag hoppas på fint väder imorgon då jag kan tänka mig att vår badsjö är ganska varm nu. Hejamamma!

Tävling?

I helgen var det firande av idrottsklubben i byn som fyllde 60 år. Vi gick tipsrunda, barnen hade olika aktiviteter, vi grillade.


På eftermiddagen höll ultramaken en föreläsning om sin otroliga prestation förra året under Trans Europe Footrace:

Det var första gången jag fick chansen att lyssna på när han föreläser och han var riktigt bra om jag får säga det själv. Han fick en fundera över prioriteringar och sätt att tänka samtidigt som det var underhållande. Därefter bjöds vi på god mat och de som ville hade sedan möjlligheten att delta i dans till orkester. Vi gick hem med lilleman som behövde sova.

Idag var det dags för löpartävlingen där ultramaken överlägset tog hem segern i den längsta klassen på 11.5 km. Jag, lilleman och min store kille deltog i 2.5 km-klassen där min duktige, store kille sprang hem en fjärdeplats. Jag och lilleman tog det betydligt lugnare men jag slogs ändå av hur tävlingsdjävulen i mig alltid väcks när det är dags för tävling. Trots att jag visste att jag inte kommer att prestera börjar jag tänka i tävlingsbanor och gick naturligtvis alldeles för fort med tanke på hur jag mår...suck.

Det var ett bra arrangerat firande men jag slogs av en sak: Vid tillställningar av idrottsklubben i byn är det bara männen som onämns och tilltalas. Kvinnorna får liten, om ens någon, plats. Ändå är det en handfull kvinnor som i årtionden gjort grovjobbet vid klubbens aktiviteter. De står i köket och fixar och donar, vänder ut och in på sig själva och gör ett toppenjobb varje tävling och arrangemang men jag har nog aldrig hört dem officiellt tackas.  Istället är det männen och deras jobb som alltid omnämns. Inte för att de inte gör något, de gör mycket, men enligt mig personligen skulle det aldrig bli något utan byns ryggrad: kvinnorna.

Nu ska jag yoga innan det är dags att gå och lägga sig. Tiden går onaturligt fort här hemma hos mamma och pappa och det är så skönt att bara vara och göra vad som faller en in. Får se vad jag hittar på imorgon... Hejamamma!


Gör om, gör rätt, gör aldrig fel igen!

Idag har jag skött mig och min kropp bättre. Efter frukost drog jag med mig ultramaken, lilleman, syrran, syrrans dotter och min andra syrras son på en längre promenad. I min, och barnens, takt tog det lång tid men vi tog oss inte så jättelångt. Bara runt elljusspåret i byn men det räckte. Ingen gnällde och barnen skötte sig ypperligt! Nu har jag yogan kvar och det ska jag strax ta itu med. Jag tror att det kommer att hjälpa och vet att det inte barar räcker att testa en gång för att se om det fungerar så jag kör på ett tag här så får vi se.

Jag har också hunnit med att laga pitepalt till min mommo och kommer precis därifrån. Man gör lite mysiga saker om dagarna och har helt enkelt semester. Ganska skönt att det inte finns så mycket att göra. Lilleman har upptäckt tjusningen med att åka fyrhjuling:

Här sitter han med kusinerna och ultramaken.

Jag har också hunnit beställa fina, billiga mammakläder från en ny hemsida jag hittade: Lovely mama. Jag törs inte rekommendera den ännu eftersom jag inte fått kläderna men vid första anblicken verkar det bra. Jag återkommer om betyg. Hejamamma!

Det är svettigt i Norrland...

Idag har jag t.o.m. städat bilen invändigt. Det behövdes... Sen har jag inte gjort så mycket mer men man får vara glad för det lilla. Bra jobbat, mamman! Ingen annan säger ju det till mig.

Alldelesförkorta promenader har det tyvärr blivit. Mellan åskskurarna har luften fyllts av mygg och knott och då är det inte så trevligt att ge sig ut på nån längre promenad. För att klara sig från dem måste man gå så fort att det egentlligen kallas för att springa väldigt fort och det klarar jag inte. Jag undrar om jag drabbats av foglossning. Men låt oss inte börja gnälla. Det är det så många andra som gör. Jag kan ju faktiskt göra mina yogaövningar idag och det gör ju saker bättre. Hejamamma!

Norrland II

Ja, det vore dumt av mig att säga att jag har fullt upp hela dagarna...


Det vore,i ärlighetens namn, en lögn.


Det blir mycket liggandes med magen i vädretoch funderande på vad man skulle kunna hitta på härnäst. Det blir oftast inte så allvarliga saker; ta med lilleman för att titta på min farmors höns, fika, promenera, fika, göra lite yogaövningar och äta glass förstås:

 
 Min store kille ser jag inte så mycket av. Hans kusin och tremänning är här och de umgås mycket hellre med varandra änmed ocoola mamma... Häromdagen fick jag t.o.m. höra att jag skämmer ut honom. Det enda jag gjorde var att härma dialekten de pratar i Hudiksvall...när vi var i Hudiksvall i en affär. Det var tydligen pinsamt men jag fortsatte i alla fall. Ultramaken tyckte att jag var jätterolig. Vad gäller fikat är det stora beslut som tas varje dag; var ska vi fika nästa gång? Hos mommo, fammo eller hos min mamma? Det är svåra problem att brottas med. Ganska skönt när det är ens enda bekymmer.

Vad gäller träning ser jag till att komma ut och promenera och har gjort de där yogaövningarna jag pratade om. Jag känner, när jag gör dem, att mina muskler blivit korta så jag tror benhårt på att fortsätta med dem. Det känns som att de lättar på spänningarna i ryggen. Man måste testa sig fram för att hitta något som passar, eller hur? Lilleman har tyvärr helt plötsligt blivit väldigt mammig å pappig och vill att jag bär på honom ganska mycket vilket inte förbättrar ryggen direkt. Det blir väl bättre snart. Det är ju inte så konstigt när det är så mycket nya människor han träffar hela tiden. Det är klart man reagerar närman inte är stor nog att känna igen dem.

Nu ska jag slåss lite till med myggen. Hejamamma!


Jag vet inte varför jag gillar Norrland...

...kanske för att man får vara sig själv för en stund. Skoja bara =)

Nu är jag uppe och slåss med myggen men fördelen är att man också får träffa släkten samtidigt. Det gör jag alldeles för sällan men denna gång hade jag tur för det är flera som samlats här i lilla byn. Min rygg gillade inte riktigt en tvådagars bilresa såjag gör vad jag kan för att återställa den. Aktiverar mig lite i taget och hittade lite gravidyoga-övningar i en tidning jag ska testa för att se om det kan hjälpa mig. Vilket gissel man kan drabbas av bara för att man är gravid. Och detta trots att jag var i ganska bra form, om jag får säga det själv, när jag blev gravid. Ja, ja, det är bara att acceptera och anpassa sig. Jag är dock övertygad om att det bästa inte är att lägga sig och tro att man kan vila bort värken. Nej, aktivera sig är nästan alltid svaret på alla krämpor. Det är min sanna övertygelse!

Snart drar jag längre ut i skogen för en stund; till mammas å pappas lilla stuga i skogen utan vatten och el. Barar för ett par timmar men ändå. Det ären mysig plats på jorden men jag ska tydligen inte sova över där trots att det var min plan med familjen. Ultramaken håller mig i ett järngrepp som vore jag en liten och skör blomma. Jag kan väl, rent objektivt, förstå honom. Jag har en förmåga att dra iväg i 180... Hejamamma!

Packar igen

Men nu börjar jag få rutin. Nu packar familjen för lite semester uppe i Norrland. Det ska bli roligt trots alla mygg som utlovas... Träningen där uppe kommer vara precis som vanligt; promenader och styrkeövningar beroende på hur mycket kroppen pallar med. Den är ju lite känslig, tyvärr... Mindre mojsiga åkommor som nu uppkommit tvingar mig att begränsa mig men min barnmorska säger att det inte är så konstigt nu när det är det tredje barnet.  Jaha, det är väl bara att acceptera.

Förresten, du glömmer väl inte bort att det är val den 19 september! Det är din uppgift, skyldighet och ansvar att sätta dig in i politiken för att kunna rösta. Kom inte och säg att du inte bryr dig för när det kommer till kritan gör alla det. Det trevliga med Sverige är att du får rösta på vilket parti du vill utan repressalier.

Jag bara hoppas att du är smart nog att hålla dig så långt borta som möjligt från avarter som Sverigedemokraterna. Det kan låta rumsrent när man läser partiprogrammet men glöm inte bort att det är ett främlingsfientligt parti där det sitter en hel del nationalsocialister. Dessa verkar heller inte ha koll på hur man styr ett land när de ställs till svars utan mållåser på hur de vill utestänga invandrare och hur invandrare är orsaken till både det ena och det andra.

Är det inte märkligt hur ignoranta människor alltid ska hitta syndabockar istället för att ta ansvar och vara en aktiv del av samhället? Personligen anser jag att det är självklart att ett land som Sverige ska hjälpa människor som har det svårt både inom landet, utomlands och hjälpa dem som anser att de inte kan stanna kvar i sina hemländer. Märkligt att bara se på vad det kostar och inte se på vad det tillför och att låta de fåtal som förstör utgöra ett riktmärke för hur en kultur är. Som om det inte finns skitstövlar inom alla kulturer.

Ja, det är märkligt...

Nej, min blogg är framförallt en blogg om träning och hälsa och kommer fortsätta vara det men nu inför valet kommer det dyka upp lite tankar om det viktiga val du och jag har framför oss i september. Ska var och en sköta sitt eller ska vi ta hand om varandra? Hejamamma!

Promenad idag

...och det gick bra. Jag blev inte riktigt så trött som jag nuförtiden brukar bli i benen och ryggen. Promenaden tog oss till och från vår närmaste badsjö för ett litet dopp och lite fika. Lilleman skrek "Dika! Dika!" (dyka, dyka) så fort han såg vattnet och doppade sig snabbast som vanligt. Det var i och för sig varmt i vattnet men jag tror inte det spelar någon roll för honom. Jag orkade också gå hem vilket är en fördel...

Vi har även hunnit ta oss till Iittala-outlet i Gustavsberg idag där vi kompletterat vår servis och köpt nya glas eftersom ultramaken lyckats ha sönder de flesta dricksglasen vi fått i bröllopspresent...

15 år efter alla andra har jag insett att jag vill ha en beautybox:

Det är bra när man reser men inte flyger, har jag insett. Vi får se vad som händer på den fronten. Hur går det för dig förresten med din träning? Kom igen, berätta hur du tränar under semestern! Hejamamma!

Hur göra?

Inhandlade häromdagen Kents nya skiva: En plats i solen. Den var som vanligt bra men inte precis som Du och jag döden. De kommer dessutom köra en spelning i Långholmsparken den 22a juli... Gissa om jag vill gå! Min rationelle ultramake tycker dock att jag inte orkar det i mitt tillstånd - hur kul är det?!

Jag fantiserar fortfarande om den träning som kommer efter förlossningen... Jag kan ju såklart inte börja träna direkt mer än knipövningar och så sakteliga stabiliseringsövningar (ja, jag återkommer till dessa och tjatar men that is tha shit!). Grundar man bra så förbättras ens förutsättningar och jag ska ju vara fit for Stockholm maraton i juni 2011. Då gäller det att förbereda allt man kan innan det går att börja springa. Jag berääknar kunna börja springa efter årsskiftet så maran bör gå att fixa. Det ska bli extra kul eftersom jag ska springa med ultramaken!

Nu ska vi iväg för 18 månaderskontrill med lilleman. Hejamamma!


Drängförkyld...

Mindre roligt specielllt som det sammanfaller med värme och graviditet... Jag ska erkänna att det känns segt och dagarna spenderas nu tänkandes på nässpray - my drug of choice. Var dock till läkaren imorse som var tydlig med att det ska man max ta en gång per dag för att undvika att det blir bihåleinflammation av det... Jag längtar till läggdags då jag får spraya in det härliga i min näsa och sedan kommer befrielsen...

Graviditetskrämpor har tillkommit vilket minskar mina möjligheter att komma ut och promenera. Undvik att lyfta, belasta benen m.m. Vad ska man då göra? Man kan ju inte sluta röra på sig. Det känns om en ännu sämre idé. Måste grunna lite på det där. Gissa om jag längtar tills jag kan träna på allvar igen och Stockholm maraton 2011 ska genomföras. Himla kul, det där. Jag får drömma ännu så länge om den träning min kropp behöver och vill ha. Hejamamma!

Mallorca II

Jag har lärt mig en sak, säkert fler, av denna semesterresa. Även om jag tyckte att den var bra har jag insett att det jag och min familj är ute efter är inte längre familjehotell mitt i den mest exploaterade delen av en semesterort. Alcudia har ju en helt makalöst härlig strand men när det kommer till utbudet av restauranger blir det värre... Det finns hur mycket restauranger som helst men det verkar som att det är samma ställe allihop med samma menyer och ganska lite kärlek i maten. Som gravid är jag väldigt försiktig med fisk vilket jag annars gärna hade testat men jag vet inte vad för typ av fisk jag kan äta runt medelhavet så därför låter jag bli. Jag åker nog hellre till ett mindre ställe som kanske inte har lika många restauranger men mer känsla i maten samtidigt som jag inte vill välja bort fina stränder och poolliv.

Min äldste son är helst vid poolen och lilleman är helst vid vatten, vilket som. Vi trodde att han skulle lugna sig när vi tog honom till stranden och saltvattnet men även om han reagerade på att få saltvatten i munnen så lät han inte det stoppa honom. Han dök mer än gärna i det också... Vi skaffade honom därför en liten båt att flyta runt i för att inte bära med oss allt vatten till hotellet sen, lagrat i lilleman.

Här kommer lite bilder på mina pojkar:

I vår familj är det jag som fotograferar och därför blir det mycket sällan bilder tagna på mig. Min käre ultramake lyckades dock hala fram kameran nån gång i början innan jag blev så där härligt pepparkaksbrun.

Ni som känner mig vet att detta aldrig händer, inte heller denna gång... Lite brunare än såhär blev jag men inte mycket.

Så mycket träning utöver alla promenader blev det inte i och med att jag blev förkyld. Jag fick ligga och sukta när jag såg folk ta sig en löptur på strandpromenaden. Det såg härligt ut även om det var varmt såklart. Det får bli en annan gång. Det var ultramaken som stod för träningen i vår familj. Han körde på som vanligt.

Så snart jag blir frisk ska jag ta mig till gymmet igen. Jag riktigt längtar! Hejamamma!

Mallorca

Hemma igen och det är så himla skönt att komma hem. Det tycker jag alltid men det kändes ännu bättre denna gång då båda pojkarna fick en släng av feber. Även jag blev ordentligt förkyld och är det fortfarande... Det är extra tufft när det är så himla varmt. Jag nästan önskade att det skulle regna när vi kom hem till Stockholm men det var riktigt varmt här också och lägenheten var så varm att jag tror att min hjärna kokade... Jag fick slänga på en tvättmaskin eftersom lillemans gose (även kallad snutte men denna är så gosig att den blev en gose...) var en toxic hazard  efter en vecka i sanden, på marken, ja ni vet... I normala fall tillåter vi inte att han får springa runt med tutte å gose i tid och otid men med en semester kantad av sjukdom och värme och annat ovant gjorde vi ett avsteg från vår vanligtvis fasta regel att dessa har man bara när man ska sova. Därav äckligheten och tvånget att kasta den i tvätten.

Jag måste säga att jag själv påverkades otroligt mycket av värmen nu som gravid. Lyckligtvis har jag gift mig med den mest fantastiske mannen i hela världen. Ultramaken tvingade mig att ta det superlugnt och tog hand om allt. Och detta med ett leende på läpparna hela tiden. Fatta vilken superman han är!! Jag fick dock och har fortfarande dåligt samvete över detta.

Bilder från resan kommer. Just nu orkar jag inte lyfta mitt feta arsle från fåtöljen... Hejamamma!

RSS 2.0