Sakta men säkert...

...tar jag mig ur snorträsket. Är förtfarande förkyld men det bli bättre så det är väl alltid nåt. Tyvärr kan jag inte berätta om härliga träningspass jag haft men det kommer, är fortfarande för hängig för att längta dit men det kommer det med. Kanke kommer jag hålla i lite coreträning för kollegorna på jobbet, det verkar som om det fanns ett intresse.

Hemma har jag en febrig liten lilleman. Han fick feber idag. Jag och ultramaken märkte det först när han nöjde sig med att sitta stilla i famnen och titta på TV. Det gör han aldrig annars. Nästan samtidigt konstaterade vi att något måste vara fel.

OS har ju varit riktigt roligt på sina håll. Vilka längdskidåkare vi har i Sverige! Måste säga att jag stör mig på Northug, eller hur man nu stavar det. Det är en sak att vara stor i truten men att bara kläcka ur sig spydiga grodor när det går bra och vägra svara på frågor när det går dåligt är ju rent av löjligt och omoget. Då kan han gott ha att det gått förhållandevis dåligt för honom i OS. Ett minus med OS är dock att Mma Ramotswe får vänta. Jag gillar verkligen Damernas detektivbyrå som går på söndagar men det har jag ju inte fått se nu på ett par veckor. Nästa vecka börjar ju i och för sig Desperate Housewives vilket också är en favorit. Undrar vem som dog i det lilla huset... Någon gissning?

Sjukstugan

Fy vad trist det är att vara förkyld! Jag tror inte ens det är tillåtet att bli förkyld redan en vecka efter att man tillfrisknat från den föregående förkylningen? Det har aldrig hänt mig förut i alla fall och det får inte hända igen. Lyckligtvis är jag ledig på måndagar så jag har fått slöa hela dagen idag. Riktigt surt dock att jag inte kan hålla i spinningpasset imorgon...eller träna överhuvudtaget för den delen. Här hemma är det jag och småkillarna som snorar. Det var också vi som snorade för bara en vecka sedan. Helt otroligt! Ultramaken hävdar att jag inte får gå och pussa på dem och att det är därför vi blev sjuka allihopa nu men vad gör man om man har så söta barn?

Snälla skicka mig lite energi så jag kan mota bort den här eländiga förkylningen! Hejamamma!

Snorkallt!

Idag har jag suttit inne hela dagen och ibland sneglat ut och sett hur snön yr där ute. Jag är glad att jag slapp ge mig ut idag. Aldrig har väl en planerad vilodag känts bättre. Annat var det för ultramaken som tävlade idag. Han sprang en 5-timmars tävling i Solna och vann! Ingen slår min kärve man i det här vädret, det kan jag lova.

Jag har som sagt har en dag som präglats av vila. Det jobbigaste jag gjort var att mangla sängkläder och handdukar. Folk tror väl man är galen när de ser en använda mangeln i tvättstugan. De flesta vet väl inte ens vad det är. Jag älskar dock manglade sängkläder. De känns liksom renare även fast jag vet att de inte är det. Sen tar de ju mindre plats i skåpet.


Imorgon måste jag dock trotsa vädrets makter och ta mig ner till gymmet för veckans gympass. Eller ja, jag får trotsa vädrets makter för att ta mig ut till bilen och köra ner till gymmet... Så kärv är jag... Hejamamma!

TGIF!!

Äntligen fredag! Denna vecka har känts lång och äntligen är det helg och gos med mina killar. Lilleman har blivit förkyld igen men än så länge är det bara snor, håll tummarna för att det stannar där.

Idag har jag hunnit med lite after work med ett par gamla kollegor. Kollegorna är inte gamla som i många år utan gamla som i att jag har jobbat med dem tidigare. Alltid kul att träffa dem. Vi åt grekisk, supergod mat på Kamarina på Söder. Jag är fortfarande jättemätt. Hemma väntade en smaskig donut. Hela familjens stora last... Ja, ja nu är det helg och fredagsmys är tillåtet.

Dagens träning blev intervaller på jobbets löpband. Det funkade det också, även om de där banden har en hel del år på nacken. Imorgon blir det vila igen eftersom ultramaken ska tävla och hans tävlingar är ju väldigt sällan korta och snabba... Hejamamma!

Igång igen!

Tisdagens pulsspinning gick ok. Själva passet gick bra men det var en hel del fixande och trixande innan och det är ju aldrig kul att komma igång för sent... Väl igång var det roligt att se hur kunderna lyssnade uppmärksamt och försökte reglera pulsen därefter. Allt för att få just det resultat man vill ha. Det är ju just det pulsspinningen är till för; kvalitetspass, träna det du avsåg träna. Många tror dock fortfarande att man ska hålla sig på 65-75% av max för den bästa fettförbränningen men så är det ju inte riktigt. Andelen fett du förbränner kanske är större i det intervallet men i reella termer förbränner du både mer fett och kolhydrater vid intensivare träning. Därtill tillkommer den efterförbränning som sker vid hårdare träning. Dessutom ger hårdare träning dig bättre kondition och en kropp i bättre kondition förbränner mer fett överlag. Du ska givetvis inte alltid träna stenhårt då bryter man tillslut ner kroppen istället.

Igår var jag på ett bra FTC-pass (funktionell träning cirkel). Hårda övningar som känns idag, precis som sig bör. Därför var det skönt att det var vila som gällde idag. Imorgon blir det dock intervaller som jag kör på löpbandet på gymmet. Den friskvårdstimme vi får utnyttja varje vecka går aldrig till spillo för mig. Jag kan faktiskt inte förstå dem som menar att de har för mycket att göra för att använda sin friskvårdstimme. Träningen skapar mer tid. Mår jag bättre jobbar jag bättre. Det är speciellt skönt att rensa skallen när man har mycket på jobbet. Inte konstigt folk mår dåligt om de stressar, jobbar mycket och inte tränar. Imorgon ska jag dessutom på after work med trevliga vänner jag inte sett på länge - kul! Hejamamma!

Lite fräschare bild...

...på tatueringen:

Idag har jag smaskat i mig en riktigt god semla! Dock visade den sig innehålla ful-mandelmassa... d.v.s. gjord på aprikoskärnor. Typiskt, den dagen man njuter av en semla! Oh well, den var god i alla fall. Gissa om jag längtar efter träningen ikväll! Hoppas bara tekniken är med mig så det funkar med pulsspinningen. Hejamamma!


Vi drog till fjällen!

Som sagt, hemma efter en härlig helg i fjällen!

Lilleman med kusin V.

Förkylningen lämnade jag någonstans mellan Stockholm och Orsa så nu är jag tillbaka igen. Det känns otroligt bra! Imorgon är det spinning igen och mitt första pulsspinningpass. Lite pirrigt men det ska nog går bra. Jag känner mig ganska påläst vad gäller puls och träning. Jag får återkomma med rapport. En annan rolig nyhet är att det kan vara så att mitt favoritträningsklädesmärke, Newline, kommer vara supersnälla mot mig igen! Håll tummarna!

På onsdag ska jag banne mig ta mig till passet med funktionell träning!! Sanna mina ord! Hejamamma!


Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en långweekend i Orsa-Grönklitt! Det har varit en härlig skidhelg där jag åkt både utför och längd. Helgen avslutades med ett pass i 6 km-spåret. Superfina längdspår och vi har verkligen haft tur med vädret. Strålande sol de dagar vi åkte utför. En annan härlig sak med helgen är att jag fått riktig kvalitetstid med äldste sonen då det är han och jag som är utförsåkarna i familjen - än så länge! Vi spenderade helgen med syrran och hennes familj i en fin stuga med bastu. Tråkigt bara att jag inte kunde basta i och med att tatueringen ännu inte är helt läkt... Imorgon kommer det bilder! Hejamamma!

Låt mig kunna träna imorgon!

Det är lite som en drog för mig, träningen alltså. Abstinensen kommer som ett brev på posten när jag varit utan ett tag. Jag blir rastlös, lite stingslig och riktigt, riktigt träningssugen. I'm a workout junkie! Man behöver svettas ordentligt då och då för att må bra. Man behöver komma upp i puls och känna hur man pressar sig. Tröskeln för smärta och obehag blir högre och högre och man klarar mer. Tränar du regelbundet är du friskare och starkare. Jag hoppas jag kan vara med på Funktionella träningen på gymmet imorgon.

Jag har fått mycket positiva reaktioner på min tatuering. Visst är den fin? Den är väl ganska stor för en första tatuering men det är som jag brukar säga: Go big or go home! ;)

Håll nu tummarna för att jag ska kunna träna imorgon! Hejamamma!

Nytatuerad!

Äntligen var dagen kommen. I åratal har jag velat tatuera mig men jag ville ju såklart inte tatuera in vadsomhelst. Det var viktigt att det inte "bara blev något fint" utan något jag verkligen ville ha inpräntat i min hud resten av mitt liv. Jag skojade lite på bloggen för ett tag sedan och skrev att det skulle bli en jättedödskalle med diverse attiraljer runtomkring. Självklart var det aldrig tanken - det fattade du väl? Här kommer resultatet:

Jag ska lägga upp den igen när den läkt. Nu är den ju väldigt röd, grisig och täckt av plast men där står Sigurd och Charlie. Mina fina barn som alltid kommer vara en del av mitt liv. Jag ska erkänna att det gjorde ondare än jag trott. Det tog ungefär en timme och ca. en kvart av timmen var rätt kärv... Jag fick gå tillbaks mentalt till förlossningssmärtan och andas geeenom smärtan för att få tillräckligt med syre.

Jag kunde trösta mig med att det fanns någon i studion som hade det värre... En ung tjej, glad i hågen och spänd skulle tatuera sig samtidigt. Jag tyckte hon såg väldigt ung ut och fick det bekräftat när hon berättade för tatueraren att hon minsann fyllde 18 år idag. Då kan man ju anta att detta var hennes första gång eftersom de seriösa tatuerarna inte tillåter att man är under 18. Jag trodde då, i min enfald, att hon skulle tatuera in något litet, fint... Tatueraren slänger upp ett bord hon får lägga sig på och flickan ska då tatuera sig på sidan, typ på revbenen. Det ställe som de flesta tatuerare är överens om är det mest smärtsamma stället. De sätter igång och flickan rycker till gång på gång av smärta. Tatueraren suckar och ber henne försöka vara still "Blir det fel finns de för alltid kvar". Han får upprepa detta gång på gång. När jag börjar bli klar hör jag honom säga att nu är det bara 2 timmar kvar... Jag kliver upp och ser motivet... En stor j**la drake!! Grattis gumman...

Jag kan fortfarande inte träna p.g.a. min förkylning. Snyft! Till morgondagens spinning har jag tvingats skaffa vikarie. Men fr.o.m. nästa tisdag är det jag som håller i pulsspinning. Du hänger väl med på nåt pass? Hejamamma!


Filbunken &Vindaloo

Efter drygt ett år som 2-barnsmamma har jag insett hur olika ens egna barn faktiskt kan vara. De har samma föräldrar som förmodligen tagit hand om dem på ungefär samma sätt men ändå blir de helt olika varandra till sättet. Min äldste son har alltid varit mycket försiktig, eftertänksam, lyssnar och gör som man säger. Vi har adrig behövt flytta på saker för att han inte ska röra dem. Lilleman är inte riktigt sådan; har är vild, högljudd, river ner saker, sätter allt i munnen och när man säger "nej" tittar han på en, ler och gör det ändå... Om jag skulle likna mina pojkar vid mat skulle det vara Filbunken och Vindaloo (den där starka indiska kryddningen). Det enda som de har gemensamt är att de är världens finaste, gladaste barn som jag älskar mer än allt annat!

Imorgon ska jag äntligen tatuera mig!!! Jag ska erkänna att jag är lite spänd men det ska nog gå bra. På grund av förkylningen blir det ingen träning idag heller... Detta börjar bli ganska tråkigt. Du får se till att träna för mig och berätta gärna vad du tränat! Hejamamma!

Pulsspinning

...har jag nu lärt mig. Det var inte Activio-systemet utan Suuntos system. Ganska lätt och riktigt intressant. Har man eget pulsband kan man få hem ett mail efter varje pass som visar hur man tränat. Något att rekommendera om man verkligen tar sin träning på allvar. Förmodligen kommer jag börja köra detta på mina pass, jag belv lite sugen tror jag. Måste fundera på det lite men troligtvis...

Är fortfarande dunderförkyld... Urk, jag glömmer alltid bort hur hemskt det är att vara sjuk. Det är då man inser vilket aktivt liv man lever och hur beroende man är av en välfungerande kropp. Sen blev väl förkylningen inte direkt bättre av att jag tvingades storstäda när jag kom hem igår...

Imorgon ska jag berätta om Filbunken och Vindaloo. Hejamamma!

Jag tvingades kapitulera...

...för den bubblande förkylningen som tillslut vann över mig. Natten efter spinningpasset i tisdags, som för övrigt gick mycket bra, vaknade jag och var dunderförkyld. Med andra ord har det inte blivit någon träning denna vecka. Riktigt trist men jag blir nog frisk snart. Jag har testat Kan Jang de senaste förkylningarna och tror att det faktiskt kan fungera. Kanske inbillar jag mig men det känns som att mina förkylningar inte är lika långdragna längre. Jag mår redan bättre. Ja, ja nog med snor-snack.

Imorgon ska jag göra något kul! Jag ska lära mig hålla i pulsspinning. Det ska verkligen bli roligt. Jag gick utbildningen till spinninginstruktör tillsammans med de två killar som uppfann Activo (eller vad det nu hette) som är pulsspinningen. Kanske har det kommit nya varianter sedan dess, det var ju ändå ett bra tag sen, men det är ändå lite kul att man fick vara bland de första att testa det.

Jag har ju börjat jobba i måndags efter ett drygt års föräldraledighet. Det var roligt att börja jobba igen men det svåra är ju att sakna barnen hela dagen. När man väl kommer hem hinner man knappt stänga dörren så är det dags att gå och lägga sig igen. Nåväl, inte riktigt men nästan. Idag fick jag mig lite lunch-gos då ultramaken kom in till stan och lunchade med mig och med sig hade han förstås lilleman.

Det blir inte så mycket träning imorgon heller men snart blir jag frisk och då ska här tränas!! Hejamamma!

Buhuuu

Ännu en vilodag! Kände mig inte ok i morse och bestämde mig för ännu en vilodag. Nu mår jag bättre och det verkar som att jag kan köra spinningen imorgon. Jag längtar efter träning!

Nu är mammaledigheten till ända. Ja, förutom att jag kommer vara hemma på måndagar ända till och med augusti vilket känns som en lämplig mjukstart. Syrran hjälpte mig att ordna så jag inte skrämmer folk på jobbet. Jag hoppas det går vägen :). Har konstigt nog ingen ångest alls. Inte ens sån där vanlig "söndagsångest" som brukar infinna sig efter helgen. Det kanske kommer imorgon efter att det börjar gå upp för mig vad det är jag ska göra och att mina dagar inte kommer bestå av barnen.

Idag har jag hjälpt syrran med att hämta hennes dotter från dagis vilket gjorde lilleman glad. Lilleman har även kommit på att han gillar oliver. I alla fall de gröna... Märklig unge det där.

Imorgon blir det som sagt spinning. Roligt som vanligt med andra ord. Vad ska du träna imorgon? Eller vad har du tränat idag? Hejamamma!

RSS 2.0