Kylan biter sig fast

Även idag är det -30 grader. Jag passar på att skriva ett kort inlägg när båda småbarnen sover samtidigt. Det är inte många sekunder jag har över om dagarna nu när jag är gräsänka. Jag kan vara glad om jag kan gå på toaletten själv på dagarna och nätterna ska vi inte ens tala om. De väcker varandra och mig i omgångar. Ja, jag gnäller men livet är inte rosenrött just nu. Det är tufft att helt sakna egentid och dessutom vara förkyld och lida av sömnbrist.

Så det får räcka för idag.


Sitter och hoppas...

...på att förkylningen ska ge sig iväg oh på varmare väder än -32 som det är just nu. Du vet att jag tjatat länge och väl om att börja springa igen och nu har jag något som ökat min motivation ytterligare:Mina nya, rosa Icebug skor som jag fick i julklapp av ultramaken. Dem halkar man inte med ens när världen är klädd i vinterskrud. Piggarna på undersidan fixar biffen.

Ultramaken är nu framme i Phoenix och vore redo för tävling om det nu inte vore så att hans bagage med all hans packning inte hade riktigt samma tur... Fortsättning följer...

Heja mamma!


Vad bidde det då?

Imorgon hoppas jag få några sekunder över till att blogga om julen. Är nu gräsänka då ultramaken börjat sin långa resa till Phoenix och tävlingen Across the Years. Snön verkar yra över hela världen så jag hoppas han kommer fram. Gräsänka innebär också 3 barn att ta handom själv...det vill säga inte mycket tid att till exempel blogga...

Heja mamma!


God Jul & Gott Nytt År!

Idag blir det en träningsfri dag. Idag ligger mitt fokus och min prioritering på julen; att ha en fin julafton med dem som betyder allra mest för mig. Julbastun är avklarad, barnen har badat och nu förbereder vi maten. Jag hoppas barnens finkläder håller sig fina en stund men gör de inte det så gör det inte så mycket. Det är ju bara kläder.

Julafton handlar för mig om underbar mat, släkten är samlad och man får till och med träffa fina mostrar och kusiner. Alkoholen finns inte med i min jul, det hör bara inte till. Här flödar istället julmusten, det passar som allra bäst till julmaten.

Se till att njuta av dagen och så tränar vi imorgon igen!

Många kramar till er.

Heja mamma!

Mysigt mör...

...blir man efter längdskidåkning. Nu har syrrans familj också anlänt till Lappland så jag och ultramaken brydde oss inte en om att försöka få med Storeman ut i skidspåret. Han försvann iväg med kusinen så snart de kommit in genom dörren. Det innebar dock ett härligt pass med ultramaken. Två varv runt elljusspåret blev det. Det börjar kännas i armar och axlar efter skidåkning tre dagar i rad. Min varma träningsjacka från Newline är nog bland det bästa som gjorts:


Jag är toknöjd! Håller till och med en frusen själ som mig varm. Jag har aldrig haft träningskläder som sitter så bra och är så funktionella som de från Newline.

Jag är en lyckligt lottad kvinna på många sätt. Eftersom jag är gift med en suverän löparcoach har jag mitt på det torra inför maran. Ja, eller i alla fall de bästa förutsättningarna. Igår fick jag ta del av mitt träningsprogram (löpningsdelen) som han knåpat ihop åt mig. Snart ska jag dela med mig av det. Själv förbereder han sig inför tävlingen Across the Years, ett 72 timmars ultramarathon i Phoenix som går nu över nyår. Han ska springa så långt som möjligt på 72 timmar. Vill ni följa en av Sveriges bästa ultralöpare på hans resa gör ni det HÄR.

Heja mamma!

På G i värmen

Det har varit varmt idag också, kring -10 grader är man inte bortskämd med här uppe i juletider. Självklart klädde vi på oss allihopa och gick ut efter frukost. Lite fika hos min mormor.

Efter lunch och en tur till Finland gav vi oss ut i vad vi trodde skulle vara ett färskt och väl uppkört skidspår. Tyvärr hade man bara kört ett varv med sladden och inte alls med spårmaskinen så nysnön fanns kvar... Typiskt men vi fick oss ändå ett ganska härligt skidpass. Jag hade gärna åkt lite till men ville inte utnyttja mamma och pappa alltför länge till då de redan varit barnvakt när jag och ultramaken var till Finland.

Att träna ute på vintern är så otroligt härligt. Visst, det är tyngre att t.ex. springa på snö jämfört med på asfalt men man får se det som bonus, eller hur? Sen kan man känna sig lite hårdare då man inte begränsar sig genom att bara springa på löpband under den kallare årstiden. Man är helt enkelt liiite bättre ;).

Heja mamma!

    

Värmebölja!

Oj, oj, oj, nu gäller det att passa på när värmeböljan är här! Idag har vi haft ca - 13 grader och då skyndade vi oss ut med barnen. Man vet aldrig när graderna dyker igen. Vi bäddade ner Lillan och pälsade på Lilleman för att kunna vara ute en stund. Man blir galen av att bara sitta inomhus. Sedan tog mamma och pappa hand om småttingarna och jag drog iväg ut i längdskidspåret med Ultramaken och Storeman.


Betydligt varmare än igår:


Nej, jag har inte blivit plötsligt vithårig. Det har bara frusit...

Nu har jag precis kommit ut från bastun. Lilleman älskar att basta och skulle nog helst sitta kvar där än men tillslut lyckades vi övertala honom att komma ut.

De dagliga övningarna följde med oss hit upp till Lappland såklart. Varför skulle jag sluta med mina så viktiga träningsrutiner bara för att man åker iväg? De blir dessutom ännu viktigare när julen är här med allt gott den för med sig. Vi har ju semester allihopa och våra barn har valt att sova riktigt bra de senaste nätterna. I morse klev jag upp halv 9...värsta sovmorgonen!

Har du träningsuppehåll nu under julen?

Heja mamma!

Sista passet innan resan

Eftersom vårt plan gick ganska sent hann vi med ett träningspass hemma. Jag cyklade på gamla Bettan innan jag körde mina styrkeövningar. Här är min utsikt från Bettan:


Höftlyft ska rädda min höft! Jättevanligt att man är svag i höften.
Man får inte ligga på latsidan.

Nu är vi framme i Saivo och har hunnit med en kort promenad i kylan (-24).

Heja mamma!

Äntligen lite motion!

Det är frustrerande att vara så förkyld att man inte ens kan gå ut på promenad men idag kände jag mig så mycket bättre att det var dags att ge sig ut igen. Jag och Storeman gav oss ut på en vinterpromenad och det var riktigt skönt!

Imorgon åker vi upp till mamma och pappa och firar den traditionsenliga julen i Norrland. Jag kan inte tänka mig att fira jul någon annanstans. Barnen får också möjlighet att skämmas bort med extra mycket kärlek och omtanke av sin mommo och moffa och stormommo och stormoffa. Det känns så bra att de har en sån fin relation med mina barn. Det kommer jag också se till att ha den dagen jag blir farmor eller mormor.

Jag hoppas bara att det inte blir alldeles för kallt så att vi inte kan vara ute så mycket som vi vill. Jag ser fram emot mycket skidåkning och även löpning - yay!

Heja mamma!

Ute på promenad med min store kille!

dsc00203 (MMS)

Ute på promenad med min store kille!


Insnöad

Känns som om jag är det... Imorgon får jag ta mig ut på en promenad på egen hand eftersom barnvagnen inte är överens med väglaget som jag tjatat om så många gånger. Är fortfarande förkyld så jag undviker att träna på för hårt även om promenaden hem från dagis igår i oplogad uppförbacke mycket väl kan likställas med backträning. Ok, nästan i alla fall. Löjligt svettig blev jag i alla fall.

Nu, innan läggdags ska jag i alla fall ge mig på de dagliga övningarna. Det är verkligen klockrent att ha övningar man gör dagligen utöver sin vanliga träning. Något jag rekommenderar till alla som har övningar man borde göra, som man vet är bra men som kanske inte passar ihop med degans övriga träning eller om du inte hunnit träna under dagen så har du i alla fall gjort det. Det gäller speciellt om du har prehabövningar eller rehabövningar för problemområden. Undrar förresten hur vanligt det är att folk som går till naprapat eller sjukgymnast som får övningar de ska göra varje dag men som inte gör övningarna och sen blir förvånade över att resultaten uteblir? "Det hjälpte inte att gå till sjukgymnasten..." Undrar om det är lika vanligt att man inte startar en penicillinkur vid t.ex. halsfluss...? I´m just sayin'...

Heja mamma!

Tråkig innegrej?

Jag läste en blogg här på morgonen som handlade om hur man får ihop livspusslet. Hur ska man hinna med allt? Ja, kanske är det det som är meningen med livet, att lyckas rodda allt det där som händer. Bloggaren menade att hon själv gett upp det där med egentid och träning för det hinns inte med. Livsfarligt, tycker jag. Vem är man om man inte tar med sig själv på prioriteringslistan? Jag säger absolut inte att alla måste göra som jag, prioritera som jag men jag tycker verkligen inte att man endast ska vara en mamma efter att man blivit mamma. Nu menade nog inte bloggaren detta men det har blivit som en innegrej att utbrista att man bara lever för att andra ska må bra, att man aldrig har tid för sig själv. Men skaffa då tid för dig själv. För mig, med 3 barn är utrymmet litet men det finns och jag tänker fortsätta hitta de där små hålen för att göra saker som får mig att må bra och som kanske inte har med familjen att göra. Som ett spinningpass till exempel. Det är ganska lagom länge att vara borta från familjen i 2 timmar. Då hinner jag börja sakna dem ordentligt och jag får den där, för mig, livsnödvändiga endorfinkicken!

För mig är lösningen stenhårda prioriteringar. Jag sitter aldrig på jobbet och jobbar över flera timmar. Det är ju aldrig så att jobbet "tar slut", man kan alltid jobba lite till men det gör faktiskt inte mig till en bättre medarbetare. Jag jobbar stenhårt de 8 timmar jag är på jobbet men sen går jag hem och glömmer jobbet. Familjen och jag själv är alltid viktigare än jobbet. Jag vet att det sticker i ögonen på några men det struntar jag i eftersom jag också vet att mina resultat på jobbet är bland de bästa. I get the job done! Jag tror att detta synsätt också gör att jag stressar betydligt mindre än många som jobbar upp en massa flextid. Ja, lite "osvenskt" (hatar egentligen det uttrycket) men man måste ju heja på sig själv och det betyder inte att jag tycker någon annan är dålig. Detta funkar för mig.

Heja mamma!

Delete!

Ibland ska man bara ignorera att barnen kört skrikstafett hela natten och se framåt! Delete!

Kanske är förkylningen lite bättre idag. Jag väljer att tycka det - så, nu blir jag bara friskare. Idag kommer jag sätta igång med att packa in julklapparna. Undrar hur många paket som är hela när vi väl är framme i Saivo?

Min egen träning får vänta såklart. Jag hoppade till och med över de dagliga övningarna igår (och idag) då jag inte vill anstränga kroppen överhuvudtaget. Ja, eller inte mer än jag behöver. Lilleman skulle ju fortfarande puttas till dagis i snömodden och sen ska vagnen puttas hem , uppför backen. Det får räcka med ansträngning.

Men du då? Jag tycker det är lite väl mycket monolog från mitt håll. Jag skulle bli jätteglad för mer kommunikation från din sida. Dela med dig; hur går din träning?

Heja mamma!

Längtar...

...tills jag kan träna igen. Typiskt att jag blir sjuk när jag kommit igång med träningen. Jag tror inte att det beror på att jag tränat för hårt och kroppen inte hunnit återhämta sig. Det är nog snarare dagisbaciller som letat sig hem med hjälp av Lilleman.

Igår fick jag i alla fall min nya almanacka:

Man kan välja egna bilder som fram- och baksida. Almanackan hittade jag på personligalmanacka.se. Det är tredje året i rad jag beställer därifrån. Jag gillar att man kan skräddarsy både in- och utsida. Jag har t.ex. valt en extra stor ruta för träning varje dag. Jag och ultramaken går då och då igenom våra kalendrar för att synka dem och då kan jag också planera in träningen och såklart skriva in den i almanackan. Då måste man ju genomföra den, eller hur?

Jag läste häromdagen en blogg där killen hade en motivationssvacka. Det händer oss alla och då gäller det att komma ihåg vad det var man ville. Varför tränar jag? Om du har ett specifikt mål, som en tävling, då gäller det att följa träningsprogrammet. Det går inte att byta ut t.ex. ett löppass mot innebandy om det är löpning du vill bli bra på. Man blir bra på det man tränar. Förändrar du träningen kommer resultatet förändras.

Hoppas jag hinner med åtminstone ett ordentligt träningspass innan vi åker på julsemester...

Heja mamma!

Sankta Lucia

Idag har jag sett den allra finaste pepparkaksgubben man kan tänka sig:
Han ville inte ha på sig hatten och ville helst dansa breakdance när de andra sjöng. Oh well, han var sötast i alla fall =)

Är alla sjuka?

Det verkar som det. Var och varannan ligger hemma med feber. Jag är mest lite snorig och har ont i halsen. Lilleman är i alla fall frisk och senare idag blir det Lucia-firande på dagis.

Gårdagen var en lugna hemmadag och jag passade på att rensa ur Lillans garderob. Hon har redan vuxit ut en massa kläder. Tack vare en snäll kollega saknas det inte kläder ändå. Det är bara klänningar och pyjamaser det är ont om.

Med tanke på förkylningen blir det förmodligen ingen mamma/barncore imorgon. Jag aktar mig från att träna med baciller i kroppen. Det finns massor med teorier om när man får och inte får träna. Är snoret gult, grönt, genomskinligt...? Har ingen betydelse! Ultramaken frågar alltid läkare han träffar och svaren är inte alltid lika. Märkligt nog rättar han sig alltid efter den som snabbast ger honom klartecken att träna... Själv går jag alltid efter hur jag mår och hur pulsen känns. Känner jag mig hängig tränar jag inte. Om pulsen beter sig onormalt, t.ex. rusar vid mindre ansträngning, tränar jag inte. Självklart tränar jag heller inte vid halsont eller feber men det säger ju sig självt.

Heja mamma!

Ultramakens blogg

Nu har också ultramaken startat en blogg. Den tycker jag du ska kolla in!

Söndagsmys

Vaknade lite förvirrad i morse och insåg att Lillan sovit hela natten! Från ca 22.30 till efter 7. Jag fick ligga och fundera om jag ammat henne under natten, man är ju inte alltid med i matchen på natten, men jag kom fram till att jag inte gjort det. Första natten som hon sovit hela natten och första natten på myyyycket länge som jag fått sova en hel natt.

Planen var att åka till gymmet och köra ett lugnt styrketräningspass men jag fick lägga den planen på hyllan då jag vaknade med ont i halsen. Ingen fara då det inte var ett viktigt pass, snarare ett bonuspass då det känts så bra i kroppen efter veckans träningspass. Jag började idag att fundera på vad som ska packas med till Saivo (där mamma å pappa bor) och insåg att jag får packa ned löparskorna! Yey!

Idag håller vi oss inne i alla fall. Lilleman hade dessutom lite feber i fredags kväll så det gör absolut inget. Imorgon blir det hans första Luciatåg. Jag ska försöka att inte brista ut i ugly-cry. Jag blir lätt gråtmild på barnens uppvisningar å nu är det Lillemans första. Jag måste torka bort tårarna från ögat nu...Lilleman börjar bli långhårig men jag kommer ha mycket svårt att klippa honom. Han har ju så fina blonda lockar...

Gissa om jag hade tur. Häromdagen anmälde jag mig till PT-utbildningen (äntligen!) och när jag kollar på deras hemsida idag är utbildningen fullbokad. Puh! Om allt går enligt planerna är jag en licensierad personlig tränare den 17 april. Kanske är jag din personliga tränare? Planen är att erbjuda även en online-tjänst till dem som inte bor i Stockholmsområdet.

Heja mamma!

Vilken vecka!

Den bästa träningsveckan hittills! I tisdags blev det mamma- barn-core, i torsdags ett roligt spinningpass och i morse ett pass på längdskidorna. Marvellous!

Spinningpasset i torsdags var pulsspinning. Man ser ju allas puls och procent av maxpulsen framför sig och det som slår mig är hur vanligt det är att man tränar alldeles för hårt. Alldeles för ofta är många över 90 % av max vilket i slutändan gör att man inte alls får ut lika mycket av passet. Ett sådant pass kräver mycket mer återhämtning vilket många inte tänker på och slutresultatet blir att man bryter ner istället för att bygga upp. Att blanda är det bästa. En av mina stamkunder sa ofta till mig att han blir aldrig så trött som efter mina pass men utan dessa pulsruscher upp och ner. Det är ett gott betyg, tycker jag. Det betyder att han jobbat hårt men inte nödvändigtvis med för hög puls vilket är det viktiga för konditionsträning.

Imorse körde jag ett varv skidor på golfbanan igen. Så himla härligt! En liten stund för mig själv och svetten lackade! Spåret är väl sådär men jag fick åka lite i alla fall.

Heja mamma!


Härligt pass!

dsc00199 (MMS)

Härligt pass!


Gillar rosa

Ja, jag gillar rosa och jag kan erkänna att jag ibland vill ha saker för att de är rosa. När jag var och fick mina ortopediska sulor häromdagen såg jag något jag ville ha:

De är inte bara fina, de är väldans bra att ha när man springer utomhus på vinter då de har spikar. De skulle dessutom matcha mina Newlinekläder med rosa detaljer.

De här har jag också kollat på länge:

Pretty in pink!
Nu ska jag ut i lekparken med ungarna. Vad gör du idag?

Vem är galningen?

Häromdagen fick jag frågan vad ultramaken sysslade med. Jag berättade då bland annat om hans sysselsättning som elitidrottare inom ultralöpningen. Kvinnan jag pratade reagerade som så många andra: "Är han helt galen?!?". Det fick mig att fundera på just detta; vem är galningen egentligen? Jag får också ofta höra hur "galen" jag är när jag i normala fall tränar ca 5 pass per vecka och inte äter onyttigheter på vardagar. "Fy vad tråkigt" "Vad extremt" o.s.v. Återigen, vem är egentligen galningen? Är det jag som ser till att ha en stark, hälsosam kropp eller personer som nästan stoltserar med hur tråkigt det är att träna? Jag förstår att många inte kommer iväg med tanke på jobb, familj o.s.v. Det tråkiga är bara personer som väljer att se mig som "galningen". Jag bryr mig inte så mycket mer än att jag framförallt tycker det är tråkigt för dem. Tänk vad mycket fysisk och psykisk ohälsa som kunde undvikas genom ett mer hälsosamt leverne! Det är en av anledningarna till att jag ska bli PT.

Idag väntar veckans spinningpass! I am superexcited!!!

Heja mamma!


Santa Maria Thai

Jag har som buzzador fått testa mat från Santa Maria Thai. Är egentligen inte så mycket för halvfabrikat men ibland behöver man en snabb lösning som när det är orientering för Storeman. Alla måste ha mat i magen och ibland behöver det gå snabbt. Lite kyckling, kryddmix, kokosmjölk, nudlar eller ris så har man en måltid. Jag slängde i lite wokgrönsaker också:

Mycket gott dessutom!


Slappar

Idag slappar jag. Ibland behöver jag en dag där jag inte gör så mycket nytta. Jag drar omkring i lägenheten efter att ha lämnat Lilleman på dagis. Driver runt i en stor skjorta, lånkalsonger och yllesockar, kollar på ett inspelat avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, skakar igång den otroligt tröga stationära datorn då ultramaken har med sig sin laptop på jobbet. Just hanging out with my princess...

Sviterna av gårdagens corepass blev inte så allvarliga. Jag känner mig lite trött i magmusklerna men inte så farligt. Imorgon hoppas jag komma iväg på ett spinningpass igen. Det borde gå; jag är inte sjuk och Storeman har ingen aktivitet. Idag blir det inget mer än de dagliga övningarna.

Jag bjuder på en bild av Lilleman som hittat något nytt han gillar att äta:

Feferoni! Han slukar kärnor och allt och säger att det är lite starkt men sen vill han ha mer...

Heja mamma!


Träningsvärk

En känsla jag nästan glömt bort även om känslan efter en förlossning är lite så. Skidåkningen från i söndags gav mig träningsvärk på insidan av låren. Idag har jag precis varit på mamma/barn-core. Det kommer nog kännas i magen imorgon för det var ganska så jobbigt. Jag undvek de raka situpsen då det är viktigt att stärka upp inifrån ordentligt för att inte orsaka att musklerna håller sig delade. Jag tycker man gott kan vänta minst 12 veckor efter förlossningen innan man börjar med situps. Själv gör jag sällan situps. Det finns så många andra mycket bättre övningar som tränar magmusklerna. Plankan till exempel. Det är ju inte de raka magmusklerna som framförallt gör din mage smal och platt, det vet du va?

Väglaget lämnar nu mycket att önska... Denna gudsförgätna modd, alltså! Det funkar inte att dra runt ungarna i vagnen nu och jag avskyr det. Jag fattar inte hur denna vagnsmodell kunnat bli så poppis. Jag blir seriöst rädd för att Lillan ska få Shaken baby syndrome av att ligga och skakas runt. Behöver jag säga att detta inte fungerar med mitt träningsschema! Jag måste fundera på bra alternativ. Motionscykeln kan jag ju inte bara köra med...

Heja mamma!

Dagens träning


Ett varv på golfbanan i Rotebro blev det, 3,7 km. Inte så långt ännu men till mitt försvar blev det på ett spår som bara var upptrampat och inte kört med spårmaskin... Det positiva var att det gick ganska lätt. Kändes inte alls tungt. På eftermiddagen har jag dock varit onaturligt trött. Kan ha med skidåkningen att göra. Nu hoppas jag på många fler skidpass i vinter. Jag kan avslöja att Newlines tjocka träningsjacka passade ypperligt för dagens pass. Jag fick dock trycka in yllevantar i sport-BHn för att skydda "barnmaten". Mjölkstockning är inte så njutningsfullt...

Om en stund är det dags för dagens övningar, du vet; planka på tå, sidoplanka, höftlyft och armhävningar. Jag har också lagt till stretch av ITB-senan för min onda höfts skull och gissa vad? Jag har inte känt av höften på flera dagar! Jag kanske har hittat den magiska formulan...

Heja mamma!

Tar chansen

Det härliga vintervädret gör att morgondagens träning får bli längdskidor. Det var alldeles för länge sedan nu och enligt skidspår.se finns det dragna spår på en golfbana i närheten. De ska tydligen vara bra (med Stockholmsmått mätt...) så det är bara att passa på. Barnens gudföräldrar har lovat ta hand om barnen så jag och ultramaken ska få en stund ihop. Ganska komiskt att åka på en golfbana men det är väl å andra sidan den enda gången jag tar mig till en golfbana. När man, som jag, är uppvuxen så högt upp i Sverige som man kan komma är man bortskämd med riktigt fina skidspår som någon verkligen lagt ner tid på. Här nere kallar man det draget spår om någon nån gång åkt skidor på ett ställe. Ibland undrar man om det till och med gills om detta skedde förra vintern... Ja, ja, jag är glad om jag har lite snö att åka på så jag får använda mina fina skidor.


Heja mamma!

I´m back!

Gissa om gårdagens spinningpass var kul och skönt och alldeles underbart! Så himla skönt att trötta ut kroppen, lite lagom mycket så där första gången, och att bli riktigt svettig. Fina C, som höll i passet, tyckte att jag var som en Hollywoodmamma som klarade av det så bra första gången efter förlossningen och så tidigt efter förlossningen. Kanske tyckte hon också att jag såg så extremt fit ut redan också ;). Ja, kul var det i alla fall men när jag gjorde mina övningar i morse kändes det i magmusklerna. De var trötta. En av stamkunderna trodde, på skoj antar jag, att jag vägde ca 40 kg. Inte riktigt och det hoppas jag verkligen inte att jag kommer att göra. Nu är jag på G ordentligt and I love it!!

Heja mamma!

Uppdatering 3

Nu har det gått 4 veckor sedan den senaste uppdateringen och det är dags igen:


Så här såg jag ut för 4 veckor sedan:

Skillanden är inte lika stor längre men magen är lite plattare och jag väger ett halvt kilo mindre: 52,5 kg.

Jag kommer börja uppdatera varannan månad nu. Det kanske inte är så kul för dig att läsa om men det är mest för min egen skull. Jag tycker det är kul att se hur ens jobb ger resultat. Planen fick lite motstånd i samband med att jag själv blev sjuk men sånt händer. Mitt uppdaterade träningsprogram delade jag med mig av förra veckan. Utöver detta har vi förändrat kosten till det bättre, jag och ultramaken. Jag har dragit ner ordentligt på det kvällsfika jag kört med sedan förlossningen; varm Oboy och mackor... Jag vet, inte så bra men himla gott. Nu äter vi samma mat som tidigare, den behöver inte förändras, men mindre kolhydrater till middag och kvällsfika men istället mer protein. Det är absolut inte så att vi slutar med kolhydrater, det är en mycket viktig del av ens kost tycker jag men man måste anpassa maten efter aktivitet. Det vill säga när man behöver mest energi vilket ju är under lunchen då du har mycket kvar av dagen.

Jag är nu redo för kvällens pass:

Newlined-up. Om Tomten läser min blogg ska han veta att jag behöver nya cykelskor. Jag har haft mina sedan 2002, tror jag. Det ska vara MTB-skor, gärna Shimano, storlek 36. Om du ska köpa cykelskor - köp inte spinningskor. De är mjukare än vanliga cykelskor och jag tycker inte de är lika bra.

Jag var förresten och provade ut mina ortopediska sulor igår och hon hittade lite defekter som kan förklara mina höftproblem. man kan ju hoppas att det nu börjar lösa sig tillsammans med stretch och höftövningar...

Heja mamma!

Äntligen...

...är jag inte gräsänka längre! Det är ganska klurigt att jonglera runt 3 barn själv. Jag avundas inte ensamstående föräldrar, puh! Mina barn är det finaste som finns men för en sådan manöver behövs ett par armar till. Ultramaken stoppades självklart i säkerhetskontrollen. Denna gång hade han nog inte skämtat om bomber i kön (Yep, det gjorde han i London strax efter 11e september) hans brott denna gång var nog bara att han på passfotot är lite för lik Usama.

Imorgon planerar jag att äntligen komma iväg på det där spinningpasset jag tjatar om. Snälla, håll tummarna! Det som kan stoppa mig nu är att jag blir sjuk igen men det tänker jag INTE bli. Jag ska glida i cykeltightsen och in på pulsspinningpasset. Oj, vad jobbigt det kommer att bli - jag längtar! Jag kommer på mig själv med att le bara jag tänker på det


Heja mamma!

RSS 2.0