Det är gött att svettas!

Ibland funkar det så bra. När ultramaken kom hem idag var jag ombytt och åkte direkt iväg till gymmet för att träna. Dagens träning var intervaller och det är så lätt att hålla koll på intensitet och tid på löpband. Vanligtvis blir jag så uttråkad på löpband men kör man intervaller händer det saker hela tiden så jag hinner inte ens bli det minsta less. En bonus är ju dessutom att jag känner mig så himla bra efteråt; jag är riktigt svettig, trött men samtidigt är jag klar efter bara 30 minuter. Ett riktigt kvalitetspass med andra ord! Men får jag välja är det annan löpning som jag hellre ägnar mig åt...


Igår bakades det pepparkakor i sann adventsanda:


Tror ni lilleman gillade dem?


Det gjorde han!

Idag har vi hunnit med babysim och sång och lek i kyrkan. Lilleman hittade en kassaapparat som han verkligen gillade.

Imorgon blir det spinning igen. Hejamamma!


Skumt...

Igår fick jag ju jääätteont av löpningen. Jag fortsatte dock stretcha och tog en Ipren innan jag gick och lade mig. I morse när jag vaknade var det mycket bättre. Jag stretchade på under träningen på gymmet idag och det känns faktiskt ganska bra. Skumt, men bra...

Träningen idag bestod som vanligt av en timmes kondition:
 

Sen blev det lite styrkeövningar:

Det sååå skönt! Jag blir så peppad att träna när jag kommer till gymmet och jag kan inte förstå de som bara drar omkring på gymmet och knappt svettas. En kille gick omkring och snackade i mobiltelefon hela tiden. Varför inte bara stanna hemma då? Jag önskar bara jag hade mer tid att gå på pass men man kan ju inte hinna med allt.

Imorgon blir det intervaller på gymmet. Det kan man med fördel köra på löpband, tycker jag. Speciellt nu när det är mörkt på eftermiddagarna. Då är det så svårt att hålla koll på klockan i mörkret.

Ha en härlig söndag och glöm inte bort att träna. Hejamamma!

Ack, ack, ack...

...så ont det gör i min höft efter löppasset idag. Ändå sprang vi bara i 40 minuter. Nu känns det som om det sitter knivar i höften. Men jag måste lyssna på min sjukgymnast som förklarade för mig att det kommer att ta tid. Jag antar att hon menar mer än en halv vecka. Jag är dock en otålig själ. Lilleman älskade för övrigt att åka med i babyjoggern. Han satt och skrattade och sjöng hela vägen.

Imorgon drar jag till gymmet igen. 60 minuter kondition plus lite styrka


Det har blivit en mycket härlig helgrutin att börja dagen med träning och egentid. Nog för att jag gillar att ha med lilleman som gärna bjuder på lite extra belastning men ibland är det skönt att få träna i lugn och ro.

Jag har även hunnit julhandla idag så nu är det inte många klappar kvar att köpa.

Har du tränat idag? Hejamamma!

Flexibilitet...

...är en viktig beståndsdel i mammans vardag för att få till träningen. Som jag nämnde igår satte en sömnlös natt sina spår och jag insåg att träning inte var en del av gårdagens agenda. Fredagar är vanligtvis en vilodag men eftersom jag inte tränade igår ser jag till att göra det idag. Ultramaken kommer dock hem för sent för att jag ska ge mig ut på ett löppass men jag kör core istället och springer imorgon. Kanske får jag med mig hela familjen om jag har tur! Jag har inte sovit klockrent i natt heller, i ärlighetens namn ganska uselt även denna natt men bättre än förra natten och ordet "töcken" beskriver inte dagen idag lika bra som det var vad hela gårdagen handlade om. Min store kille fick i alla fall sin spruta, jag tog honom säkert till gitarrlektionen och lilleman fick leka med sina kompisar på öppna förskolan.

Jag har funderat lite på den kommande flytten i januari och undrar: Hur flyttar man en diskmaskin?? Är det någon som vet och ännu hellre vill hjälpa till. Ultramaken är uppfinningsrik men jag undrar om han vet hur man fixar det... Jag är inte så säker så om någon vet, berätta gärna!!

Jag letar dessutom efter en pirra att använda till flytten


Någon som har en sådan som inte har gjort en utflykt på länge...?

Det är svårt att lära gamla hundar att sitta

Tänk så många myter om hälsa och träning som florerar runt. Så många och sååå svåra att tvätta bort. Jag ska inte ta upp alla nu men jag tänker nu, på förekommen anledning, på myten om att man blir tjock om man äter 6 gånger om dagen. Det är mycket vanligt att man väljer bort frukosten, antingen för att man inte har aptit på morgonen eller för att man bedömer att man inte behöver äta på morgonen. Sen är det inte helt ovanligt att man fortsätter dagen med att kanske äta lite fil och en macka till lunch. Dagen avslutas med en jättemiddag... Vad är då problemet med detta?


För det första: På morgonen har du då varit utan mat sedan middagen föregående dag och det kan då vara en god idé att fylla på lite bränsle. Det är anledningen till att man brukar kalla frukosten dagens viktigaste mål.

För det andra: Många äter lättlunch trots att man vid lunchtid har halva dagen kvar att vara vaken och alert. Alltså bör lunchen vara större än middagen.

För det tredje: För att stimulera förbränningen och för att kunna hålla de olika måltiderna i lagom storlek bör man äta mellanmål innan lunch och innan middag.

Om du däremot inte äter frukost eller en liten sådan, mycket liten lunch och en maffig middag är risken betydligt större att du går upp i vikt. Varför? Det du då talar om för kroppen är att du tillför energi mycket sällan varpå kroppen reagerar med att suga åt sig allt den kan när du väl äter. Gör du däremot som du ska blir resultatet helt annorlunda. Man kan jämföra detta med en bensinslukande bil: Du måste tanka den ofta för att den drar mycket bensin. Och en bonus, inte en så liten sådan, är att du kommer att må tuuuusen gånger bättre.

Igår vilade jag från träningen men jag stretchade som attan. Idag finns distanslöpning på agendan men ultramaken är bortrest och babyjoggern behöver ställas in så det blir ingen löpning. Dessutom tyckte lilleman att mamman inte behövde sova så mycket i natt, mamman kanske bara behövde sova 3 timmar. Mamman är trött nu och går omkring som i en dimma... När jag skulle göra välling vid 4-tiden i natt höll jag t.o.m. på att svimma. Det var lite läskigt.

Idag är det en fullbokad dag: Öppna förskolan, storkillens gitarrlektion och vild jakt på vaccin till storkillen. Wish me luck! Hejamamma!

Streeeeetcha...

...heeela dagen lång. Det blev min sjukgymnasts dom. 6 gånger om dagen ska jag stretcha höften på lite olika sätt. Hon frågade mig om jag tror att jag klarar av att göra det 6 gånger om dagen. Jag svarade att jag gör vad som helst och jag menar det.


Jag tror att det kan vara vanligt att man går till sjukgymnast o.s.v. och får råd men sedan rinner det bara ut i sanden och man glömmer bort att göra det man skulle men fortsätter vilja bli av med problemet. Dessa två saker går ju självklart inte ihop. Man måste själv ta det största ansvaret för tillfrisknande, oavsett vad det är man ska tillfriskna ifrån, eller har jag fel?

Igår blev det spinning för min del. 50 minuter ordentligt svettande mamma! Men vad skönt det är efteråt och faktiskt under passet också. Jag gillar ju när det är jobbigt, det ska svida lite. Jag märker dock att det inte är alla som är helt bekväma med att svettas och stundals plåga sig genom mjölksyrans vidder men man måste våga för att vinna!

Detta är faktiskt mitt hundrade inlägg! Det vore kul att höra vad ni tycker om min blogg även om jag skriver mest för min egen skull är det roligt att andra vill läsa den. Vad tycker ni jag ska skriva mer om/mindre om?

Nu ska jag iväg med lilleman och träffa en kompis. Vi ska äta lunch i tv4-huset. Meeen först ska jag stretcha!

Hejamamma!

Snabba spiror!

Tänk om man fick ha träning som jobb! Mitt drömjobb skulle vara att vara ansvarig på ett gym eller för friskvården på ett företag samtidigt som man fick träningscoacha människor. En dag...

Dagens träning bestod av intervaller på den antika motionscykeln hemma. Det tog 30 minuter (10 minuter uppvärmning, 5 enminutersintervaller varvat med en minuts vila och 10 minuter nedvarvning) och gick bra men jag skulle ju hellre springa...


Imorgon är det spinningdags igen! Det är så roligt att vara tillbaka. Jag vet att jag sagt det förr men jag gillar det verkligen. Nu önskar jag mig bara ett eget corepass också.

Vad tränar du och hur ofta? Tränar du så mycket som du skulle vilja? Om nej, varför inte? Jag träffade en kompis idag och vi hälsade på vårt jobb som vi båda är mammalediga från. Hon frågade mig hur jag skulle få tid för träning när jag börjar jobba igen till våren. Jag svarade att jag inte är ett dugg orolig för att fixa det. Man kan t.ex. kliva av pendeln en station tidigare och springa sista biten. Visst, det kräver planering och att man klarar av att springa med ryggsäck men det får man se till att fixa. Det gör jag och har många gånger sprungit hem från pendeln. En gång sprang jag förbi Yannick Tregaro och Emma Green, gissa om jag tänkte på löpsteget... En annan viktig komponent för att få till träningen är vad jag nämnt tidigare; att ha stödet hemifrån och har man det inte - se till att skaffa det!! Fattar inte din respektive vikten av att ni båda håller er i form är det dags att göra något åt det. Hejamamma!

Svett å mjölksyra

Dagens träning gick bra och var dessutom riktigt angenämt. Angenämt på så sätt att det var svettigt och mot slutet kändes mjölksyran strömma till i quadriceps femoris (främre lårmusklerna), precis som det ska vara med andra ord. Jag började passet med 30 minuter

följt av 30 minuter

När jag satt på cykeln och jobbade började jag känna en stank av svett och blev till en början lite orolig över att det kanske var jag. Lukten var dock mycket stark och frän och eftersom jag visste att jag hade rena kläder och var hyfsat ren själv var jag ändå tveksam till att det skulle vara jag som var orsaken. Lite diskret försökte jag rikta näsan mot armhålan ni vet så där som man gör ibland utan att vara alltför uppenbar men jag tyckte inte att jag luktade. Efter ett tag insåg jag att det var en herre på ett löpband framför mig som var den lycklige vinnaren. Jag såg honom inte först eftersom TV-skärmen täckte honom. Tack gode gud för den skärmen, ett tag trodde jag att jag borde tagit med mig paraply för att skydda mig. Jag har inget problem med folk som svettas, det ska man göra när man tränar. Däremot har jag en del invändningar mot folk som bara har en uppsättning träningskläder som de dessvärre inte tvättar efter varje pass... Det stinker!! Har man rena kläder och är ganska ren själv så stinker man sällan svett...

Avslutningsvis tränade jag biceps, triceps och axlar med hantlarAxlarna tränade jag också med hantlar där jag inspirerats av en övning från Body Pump då man kör den med viktskivor.

Sammanfattningsvis ett bra pass. Tiden går så fort när man har bra musik i lurarna och en TV-skärm framför sig. Man får dock inte glömma bort träningen vilket man ibland ser på gymmet. Inte helt ovanligt att vissa har 1 i belastning och pedalerna rör sig alldeles för långsamt. Människan blir inte ens svettig men vem vet de kanske inte har TV hemma. Själv ser jag ett sådant pass som totalt bortkastat!

Imorgon blir det ett intervallpass på cykeln. Kanske tycker sjukgymnasten på tisdag att jag kan börja springa igen!! Hoppas, hoppas, håll tummarna för mig. Hejamamma!

Spoiled rotten!

Ja ok, jag erkänner åter - jag är ganska bortskämd av min fine ultremake. Idag fick jag min födelsedagspresent; längdskidor! Vi åkte till vår favoritaffär när det gäller löpargrejer (Runners Store) eftersom de även har skidor nu när det börjar bli säsong för det och köpte ett helt skidpaket. Gissa om jag längtar till snön!! Ja, jag vet, det är ingen idé att hoppas på att kunna åka skidor här i Stockholm men det finns ju andra ställen. Nu saknar jag bara ett par tights med vindskydd. Jag suktar just nu efter Newlines (såklart!) windbreaker winter tights. Newline är helt överlägsna vad gäller löparkläder så självklart vänder jag blickarna dit även för detta. Men just nu i juletider känner jag inte att jag har råd att köpa dem. Jag får se om jag känner mig rik någon annan gång...

Som om inte detta var nog tyckte ultramaken att jag var så fin i ett par stövletter som jag provade i förbifarten när vi gick förbi en skoaffär. Han köpte dem till mig!


Cute! Jag kan försvara dessa med att de faktiskt är fodrade så de är ju mina vinterskor, eller hur? Syrran frågade om jag tror att jag blivit en tusenfoting eftersom jag köper så mycket skor men det gör jag ju inte. Jag har inte mycket skor men trots detta skulle vi behöva mer ställen att förvara skor på... det måste bero på ultramakens alla skor. Förresten brukar jag alltid säga att man kan inte ha för många par skor eller handväskor! Jag använder alla mina.

Allt detta tog sådan tid att jag insåg att jag får ta min vilodag idag och träna imorgon istället. Så länge man inte struntar i det och bara arrangerar om planerna. Hejamamma!

Keep your eye on the price!

Känner fortfarande av armen men man kan ju inte vänta hur länge som helst med att träna, eller hur? Det blev ett härligt hemmaträningspass bestående av cykel och mitt nästan färdiga core-pass. Det är inte att leka med kan jag säga, om man gör det rätt och får till det där riktiga suuuget i magen. Nu har jag bara en låt kvar att sätta och funderar på vilken låt jag ska ta. Den får inte vara så mycket längre än 3 minuter och får heller inte vara så snabb. Övningarna vet jag på ett ungefär. Det brukar utkristallisera sig när man hör låten. Har du något förslag på låt?

Jag fick höra av ultramaken idag att platserna till maran är slut... Jag vet att det absolut inte är kört bara för det. Det är alltid folk som säljer platser på Blocket till våren men det känns ändå lite sorgligt. Jag vill ju ha den där platsen och verkligen veta att jag har en plats på startlinjen. Men jag ska stå där i juni! Sanna mina ord!Imorgon blir det konditionsträning och jag ska ta mig ner till gymmet. Lite segt att inte få springa ännu men jag ska vänta tills efter tisdag när jag varit till sjukgymnasten och min antiinflammatoriska kur är slut. Glöm inte bort att röra på dig bara för att det är helg och glöm inte: För mycket socker gör dig tjocker! ;)

Hejamamma!

Vaccintrött?

Idag har jag faktiskt känt mig lite hängig. Jag tror det kan bero på det där vaccinet. Jag ska inte gnälla, än så länge har jag inte haft alltför allvarliga biverkningar. Ändock var det tillräckligt för att jag tog beslutet att inte träna idag. Hellre ta det säkra före det osäkra. Blir det inte värre till imorgon så kör jag ett cykel-/styrkepass imorgon. Längtar...Då kan jag testa mitt nya gummiband också. Finns det nåt bättre än att bli helt slutkörd av ett träningspass? Endorfinerna rusar i kroppen, maten smakar bättre, man sover bättre, är gladare. Allt är helt enkelt skitbra. Sedan har jag dessutom en så härlig familj att komma hem och mysa med.

Längtar till London, förresten. Jag måste se till att ta dit familjen snart! Men kommande resor just nu är resan upp till Norrland över julen och i februari finns en skidresa inbokad. Jag ska ju förhoppningsvis köpa skidor till helgen och i jul ska jag och ultramaken köra hårt i Olos!

Kolla in lilleman i babyjoggern:


Redo för äventyr! Hejamamma!

Ännu lättare att träna...

...med vår nya Babyjogger:

Det är bra att ha en ultramake som är så duktig som min är!

Ibland går det flera tankar i mitt huvud som liksom löper parallellt men där banorna inte har kontakt med varandra... Jag har sedan flera dagar tillbaka bestämt att jag skulle ta med mig barnen till vårdcentralen och vaccinera oss idag. Storkillen var ju fortfarande sjuk så det gick ju inte men lilleman och jag tog oss ned till BVC, stod i kö i 1 1/2 timme och fick tillslut våra sprutor. Jag visste också att man inte skulle träna samma dag utan bara ta det lugnt. Ändå satt jag här igår och planerade vad jag skulle träna idag och att jag skulle testa mitt nya gummiband... Ja, ja man kan inte vara klarast i skallen varje dag.

Imorgon ska jag träna om jag inte har några biverkningar som sätter käppar i hjulet. Hejamamma!

Man blir seg av innedagar

Har varit inne nästan hela dagen idag eftersom min store pojke är riktigt sjuk. Stackars liten! Enda kontakten med den friska luften hittills idag var när jag och lilleman var till Apoteket. Snart är det dock dags för mitt spinningpass men avsaknaden av frisk luft har gjort mig riktigt seeeeg. Jag vet att jag kommer igång när jag väl är på gymmet men just nu är det tungt.

Ultramaken har nu bytt de lätta gummibanden mot de tyngsta och de var helt lagom. Jag ska nog testa dem imorgon! Hejamamma!

Go, go, go, go...

...go shorty - it´s my birthday! Just nu sitter jag och jäser efter lite libanesisk mat toppat med Ben & Jerrys Chocolate fudge brownie. En glass i min smak; choklad och choklad med chokladkaka i. Det enda som fattas är chokladsås ;). Den ursprungliga planen idag var att åka in till stan, fixa längdskidor åt mig (min present från världens bäste ultramake) och därefter avsluta dagen med tapas på Barcelona bar. Tyvärr vaknade min store gullunge med hosta och feber i morse så planerna fick ändras. Ultramaken hämtade istället hem libanesisk mat. Som om inte det var nog hade han köpt mer presenter till mig:

 Ja, jag vet, jag är bortskämd. Ser ni? Mer choklad... Det enda som fick mig att fundera lite var styrkan på gummibanden. Han hade köpt de lättaste... till mig: Mrs. Pumpin' iron of Stockholmsförorten, mrs. Buns of Steel. Vad tror (eller hoppas) han att jag är för en liten fimp. Det är ju rent malm från Lappland i mina biceps! Nej skämt åsido, jag blev jätteglad för dem. De är så bra att träna med men vi får byta dem till de tyngsta - I ain´t even lying! Jag tror jag måste gå och brotta ner honom (snällt alltså) så han lär sig hur stark jag är.

Förutom uppvaktningen från ultramaken och mina fina barn har jag även fått så mycket grattis från alla möjliga håll och kanter. Tack så himla mycket för att ni tänker på mig!! Mamma och pappa - älskar er och lycka till imorgon, pappa. Jag tänker på dig och det kommer att gå jättebra!

Dagens träning bestod av intervaller på motionscykeln hemma. Det var ett jättebra pass som bara tog 20 minuter. Man måste inte alltid hålla på en evighet. Imorgon blir det spinning med ny musik som är riktigt bra. Jag har ju sååå bra musiksmak om jag får säga det själv ;). Passa på att hänga på om du har vägarna förbi. Hejamamma!

Kärnstyrka!!

Har ju egentligen vilodag idag meeen jag kunde inte hålla mig. Jag har inte styrketränat på länge och var sååå sugen. Dessutom kände jag att jag behövde jobba på mitt corepass så varför inte göra två flugor på smällen? Jag värmde därför upp på motionscykeln hemma och körde därefter lite core. Jobbigt! Kul men jobbigare än jag trodde. Jag börjar få fason på mitt pass nu och det känns riktigt bra och musiken är fabolous! Sammanlagt höll jag på i nästan en timme så nu är jag mör, minst sagt.

Nu ska jag käka middag! Det blir vad Sigurd önskade sig idag: Fetaostbiffar med vår specialpotatis och sallad så klart. Jag ska också fundera på vad jag ska träna istället för mitt intervallpass imorgon... Och imorgon, mina vänner, är det en alldeles, alldeles speciell dag. Det är ingen vanlig dag... Hejamamma!

Mamman letar alternativ

Eftersom jag inte ska springa under kuren med antiinflammatoriska tabletter får jag hitta alternativ. Ni trodde väl inte att jag bara lade mig på sofflocket och spelade död? Det är inte riktigt min grej. Ursäkter är not my cup of tea. Det är extremt sällan som man p.g.a. en skada måste avstå helt från träning. Det slulle väl vara om skadan är sådan att huvudet avskiljs från kroppen. Då kanske det är bra att man tar det lite lugnt medan stygnen läker ihop. Jag funderade därför över alternativen med skonsam konditionsträning och begav mig således till gymmet.

Det blev 20 minuter:


Därefter 25 minuter:

Just den här typen av motionscykel är skonsamt mot höften och därför också bra för gravida, inte för att jag är gravid men ni vet, höften. Efter detta blev det lite sköna övningar på bollen:

Nu är jag nytränad, ren och luktar ganska gott om jag får säga det själv. När jag kom hem blev det lite fika med alla barnen (har två extrabarn den här helgen när syrran och hennes man är på spa) därefter stack ultramaken ut på intervallträning. Det är så härligt när både jag och maken inser vikten av att träna. Det är därför extremt sällan man känner att träningen tar tid. Istället hävdar jag att träningen ger tid. Tänk så mycket piggare du blir, så mycket mer du orkar!

Utöver träning snurrar just nu tapeter i mitt huvud. Eftersom vi ska flytta i januari och ska tapetsera om i nya lägenheten letar jag snygga tapeter, några tips? Sen skulle jag gärna få hjälp av någon som faktiskt kan tapetsera...har aldrig gjort det men vem vore jag om jag lät det lilla hindret stoppa mig? Hejamamma!

Ambivalens

Är nyligen hemkommen från ortopeden och är både glad och ledsen. Å ena sidan verkade han mycket säker på sin sak; det är inflammation i muskelfästet som sitter på höften. Åtgärd: Antiinflammatoriskt i 10 dagar och sjukgymnastik. Jättebra! Å andra sidan måste jag för det första avhålla mig från löpningen under pillerkuren, visst det är bara 10 dagar men det känns lite som en förbannelse hänger över mig. Så fort jag kommit igång med mitt träningsprogram händer det något. Det allra värsta är att han inte tycker att mina maratonplaner är så realistiska...


Jag pratade med min logiska, realistiska hälft: Ultramaken. Vi kom fram till att det inte är kört ännu. Om läkningen tar lång tid kan man alltid köpa en startplats på Blocket eftersom de lär ta slut snart. Om läkningen går snabbt kanske jag hinner fixa en startplats innan de tar slut. Till syvende och sist är det viktigaste att jag blir bra i höften. Ultramaken tyckte att vi kan bli ett sådant där gammalt par som springer alla Stockholm maraton på ålderns höst. Det går jag gärna med på!

Jag gnällde också till mig en magnetröntgen för ryggens skull men det är inget jag ser fram emot. Jag har grym cellskräck...

Nu ska jag hitta en riktigt bra sjukgymnast i Sollentuna, några tips?

Hejamamma!


Det är hårt att ligga på topp!

Oj, vad trött jag blev efter dagens pass; 40 minuters distanspass. Egentligen inte ett så jobbigt pass men eftersom jag missade att fylla på med energi direkt efteråt och istället rev av mina rehabövningar, hoppade in i duschen och åkte och storhandlade en timme så tog det hårt på mig. Dumma jag drack inte ens ett glas vatten efter passet. Snacka om rookie... Både jag och ultramaken var som om man slitit ut två björnar (snälla björnar) ur idet mitt i vintern och kastat in dem på ICA Maxi med en lista och eftersom björnar inte kan läsa tar det dem en evinnerlig tid att lista ut vad som ska handlas samtidigt som de är riktigt hungriga och fortfarande mycket trötta. Allt tar sååå lång tid när man är hungrig och trött och det är då man vill att det ska gå snabbt men, men... Vi får trösta oss med att veckans mat är inköpt.

Imorgon ska jag till ortopeden... Hoppas han är snäll och hoppas att han inte ber mig vila från träningen. Det är något jag inte är bra på. Håll tummarna för mig! Hejamamma!

Det går bra nu

Har nu tränat på bra tre dagar i rad vilket känns bra! Tidigare denna höst har sviten alltid brutits av sjukdom men nu känner jag mig stark! För att inte bryta den goda trenden ska jag vila idag och låta kroppen återhämta sig. Det är lika viktigt att ge kroppen tid att vänja sig vid den nya belastningen som att faktiskt träna. Jag måste ge min kropp en chans att stärka sig inför nästa pass.

När jag pratade med grannen häromdagen pratade vi också om att man, när man försöker komma i form, har en förmåga att stressa sig tillbaks till sin forna form. Den man hade t.ex. innan en graviditet. Det funkar inte, vilket jag fick erfara efter min förra graviditet. Jag ändrade min kost och tränade regelbundet men inget hände. När jag sedan beslutade mig för att lugna ner mig gick jag ner flera kilo i vikt på bara någon månad. Att ta det lugnt är dock inte det lättaste som finns, det ska gudarna veta, men nu har jag bestämt mig för att riktigt njuta av denna vilodag. Den enda träning jag ska ägna mig åt idag är mina rehabövningar.

Imorgon däremot blir det distanspass, alltså 40 minuters löpning i 75 % av min maxpuls. Jag måste bara komma ihåg att fixa nytt batteri till pulsbandet och klockan. Det blir så mycket lättare att hålla koll på intensiteten då. Hejamamma!

Mamman filosoferar

Tankens kraft är märklig. När jag för ett tag sedan på allvar skulle komma igång med löpningen igen efter att sommarens ledighet var slut för ultramaken beklagade jag mig hos min äldre syster. Jag sa något i stil med att det skulle nu bli så jobbigt att tvingas springa efter att han kommit hem från jobbet och att jag inte är en eftermiddags-/kvällslöpare. Syrran svarade då något väldigt klokt: "Det kanske du inte är men du kan ju bli!". Jag vet inte om hon tänkte på det själv men det var väldigt kloka ord som jag faktiskt lyckades ta till mig direkt. Min syster säger kloka saker ibland, hon är till exempel väldigt klok när det handlar om vad man ska göra när barnen är sjuka. Då ringer jag ofta henne.

Varför kom jag då att tänka på detta just nu? Jo, idag när ultramaken kom hem från jobbet var jag redo att köra mitt intervallpass. Jag ska erkänna att jag fortfarande helst springer på förmiddagen men nuförtiden tillåter jag inte mig själv att se negativt på löpturer på eftermiddagar och kvällar. Istället såg jag till att vara ombytt och klar när ultramaken steg in genom dörren. Ipoden var laddad och det vara bara att köra. Jag tänkte bara positiva tankar om det stundande passet: "Vad kul det ska bli!" "Vad snabb jag kommer vara!". Passet gick också jättebra. Jag kände mig lätt som en fågel och susade fram i gatlyktornas sken.

Ja, jag fick väl ha på mig lite mer kläder än så här... Det är ju Stockholm i november.

Morgondagens träning består av mitt spinningpass. Härligt, eller hur? Vad ska du göra? Hejamamma!

En bra söndag

Spinningen gick bra och det var roligt, som vanligt. Men var var ni? M.I.A. en sån här härlig dag. En av mina grannar var på passet och efteråt pratade vi om att komma igång efter att ha fått barn och hur man pusslar ihop livspusslet som kan vara nog så svårt innan man dessutom tar med träningen i bilden. Jag måste passa på att berätta att hon tyckte att jag såg superfit ut, så nu fick jag det sagt ;). Det gjorde mig glad såklart! Det är klart att det inte är lätt men nånstans måste man fråga sig själv vad det är man vill och därefter se hur man ska nå dit. Visst, kunde jag välja skulle jag väl se ut så här:

Men man måste ju vara realist. För det första så har gener en del att säga till om och dessutom kan man nog tro att denna tjej är deffad. Själv är målet mer vad jag vill kunna prestera men självklart vill jag se bra ut i mina kläder och kunna ha de kläder jag vill. Man måste som sagt ha realistiska mål. När man sätter i gång med att träna regelbundet tycker jag att man ska vara nöjd om man till en början hinner med ett par pass i veckan. Oftast är det dödsdömt att går från noll till hundra. Hemma hos oss är träning en del av vardagen. Precis som vi äter middag varje dag är träningen en nödvändig och härlig del av nästan varje dag.

I morgon blir det till att springa en sväng; intervaller står på schemat. Back on track! Hejamamma!

Fullspäckat!

Det känns som om vi haft en fullspäckad dag idag. Vi började dagen med orienteringstävling, fortsatte med att titta på en 4a i huset brevid och har därefter hunnit julhandla, träna, äta middag och städa. Puh!

Min träning idag bestod av cykling på motionscykeln i vardagsrummet följt av styrketräning där jag testade krokodilarmhävningen:

Tanken är att man samtidigt som man gör armhävningar ska ta sig framåt som en krokodil.
Betyg: Två falkar av 5 möjliga. Mycket krafs för lite svett. Kändes mest krångligt men det kanske berodde på den testande krokodilen. Jag fokuserade istället på bollcore och vanliga coreövningar samtidigt som jag fick lite extra vikt av Klas Klätterapa = Lilleman. Han kommer som ett skållat troll när han ser mig träna på golvet. En levande klätterställning! Han klättrar över, kryper under... Det jobbiga är bara när jag gör Plogen, ni vet. När man sen ska ner fäller man ju liksom ner benen och det faller sig så att han alltid är bakom lilla stussen när jag ska göra det. Snacka om att sitta i en rävsax, eller rövsax kanske man ska säga...

Imorgon ska jag hålla i spinning klockan 11 men ingen av er har anmält sig frivillig att hänga med.... What´s up girlfriends (och boyfriends också kanske). Ja, ni gör väl något annat svettigt. Berätta gärna vad! Hejamamma!

Nu är jag knäckt!

Inte psykiskt utan fysiskt såklart. Jag var hos naprapaten i morse och nej, det var inte skönt idag heller när han knäckte. Det mest frustrerande är att jag inte blir bättre. Det gör mig såååå arg!! Vad ska jag göra?!?

När jag kom hem tog jag en riktigt rask promenad i en timme med lilleman. Det var skönt att komma hem helt svettig och slut. Vi hann ta en sväng förbi gräsänderna också vilket lilleman uppskattade. Ikväll ska jag styrketräna och göra mina rehabövningar. Jag ska testa en krokodilarmhävning jag hittade i en fitnesstidning idag. Förhoppningsvis kan jag lägga upp en bild på detta imorgon. Visst låter det spännande!

Imorgon ska vi titta på en lägenhet, en 4:a på samma gata vi bor på idag. Vi är nr. 6 i kön så jag har inga förhoppningar men det ska bli kul att titta på den i alla fall.

Se till att träna i helgen så kan ni njuta mer av diverse fredagsmys och annat. Hejamamma!

Please don´t hurt me...

Jag ska till naprapaten imorgon igen. Jag tycker det är så otäckt när han knäcker, vrider, trycker och bänder. "Var inte orolig, du kommer inte ramla ner från bänken" säger han när han ska korrigera nåt i ländryggen. Som om det var därför jag spände mig. Jag ramlar hellre ner från bänken än låter honom knäcka till men det kan jag ju inte säga, jag vill ju bli bra. Istället börjar jag skratta hysteriskt. Det är någon form av stressreaktion jag reagerar med när jag inte har någon annan utväg och jag får ont/blir rädd hos naprapatorer, kiropraktorer och hudterapeuter också faktiskt. Ja, ni vet när man ska klämma pormaskar. Jag har så väldigt hård näsa som inte är följsam alls när man ska klämma pormaskar vilket gör att man måste klämma längre tid och följaktligen blir smärtan utdragen. Intressant va? I alla fall så skrattar jag hysteriskt och jag kan tänka mig att naprapaten undrar vad i all sin dar jag sysslar med men jag har försökt förklara för honom. Jag vill ju inte att han ska tro att jag håller på att bryta ihop. Det är bäst man förklarar sig innan man får en elefantbedövningsspruta i skinkan. "Meeeen jaaaaag bleeev juuuu baaaara rääääädd " (tänk er detta i slowmotion)

Det blev ingen träning idag... ja, rehabövningar förstås men ingen annan träning. Jag har aldrig varit med om detta så som det blev idag. Tanken var att jag skulle träffat en kompis idag men hennes lilla prinsessa var lite krasslig så det blev inget. Jag kom på att det var öppna förskolan, då gick jag och Charlie dit efter att han ätit lunch. Efter det gick jag hem och åt lunch varpå lilleman somnade. När han sen vaknade var det dags för Sigurds gitarrlektion o.s.v...... Och nu inser jag att jag inte hann träna... Jag ska strax iväg till syrran för att få en ansiktsbehandling. Ååååå, stackars mig....not so much. 

Imorgon, mina vänner, blir det bättring! Jag brukar ju inte behöva planera så mycket då jag är hemma på dagarna men imorgon blir det promenad efter naprapaten och därefter styrketräning. På eftermiddagen ska jag träffa kompisar som det var alldeles för länge sen jag såg, riktigt roligt!

Foddfaradde däbbd i däsan...

...men tog mig ändå ut i snöfallet idag. Jag började vela och leta ursäkter men så mötte jag en annan mamma i huset som var på väg ut. Knappast att jag bangar då! Det hade jag nog ändå inte gjort men visst är det svagt av mig att börja vela. Jag är tydligen mänsklig! Tänk om man alltid lät ursäkterna vinna. Då skulle man till slut se ut så här:


Undrar om ultramaken skulle säga nåt då eller hur långt det skulle få gå innan han lite försynt sa nåt... Man får påminna sig om vart man vill...

Nåväl, nu är ju denna tjej något deffad och det krävs anlag för de där absen men ändå - en motivationsbild!

Mina rehabövningar idag påverkades "lite" av Klas Klätterapa som flyttat in hos oss. Ja, eller lilleman som nu upptäckt hur kul det är att klättra på ALLT. Tyvärr är han ganska ostadig vilket innebär att jag fick kasta mig ur "Plogen" för att försöka hinna rädda honom. Jag lyckades dock inte och han rasade i golvet - igen! Lyckligtvis ramlar de små liven inte så långt. Det är ju inte som om jag skulle ramla från stående rakt ner i golvet. Visst, visst, jag är inte 2 meter lång men jag skulle nog slå mig ordentligt ändå.

Imorgon ska jag få en ansiktsbehandling av kära syster! Jag behöver bara tona hennes hår i gengäld. Jag ska även ut på en långpromenad och styrketräna lite. Förresten, vem hänger med på ett spinningpass på söndag? Jag ska vicka på ett pass klockan 11. Hejamamma!

Ny design på bloggen!

Visst är den piffig? Jag hittade denna gratisdesign på designandmakeup.se. Jag lyckades fixa in den trots att jag är totalt nybörjare när det gäller sånt här. Det är bara lite som ska fixas till...

Nu räcker det!

Nu räcker det med nästäppa och annan snuvighet! Imorgon är det två veckor sedan jag blev förkyld så det borde räcka, eller hur? Eftersom jag inte känner mig hängig var jag ute på en snabb 50-minuters promenad med vagnen vilket gjorde riktigt gott. Solen sken och det blåste bara lite grann. Imorgon blir det förmodligen samma visa.

Jag har funderat på att börja äta vitaminer. Tidigare har jag varit av den åsikten att det inte behövs när man äter en god, allsidig kost men nu har ultramaken läst en studie som gjort att jag börjat fundera. Tydligen är det inte fastställt vad en allsidig kost är och när man tränar mycket kan man behöva lite extra för att få i sig det man behöver. Det kanske blir en tripp till apoteket imorgon... Vi får se, jag ska sova på saken. Hur gör du? Äter du vitaminer?

Hejamamma!

Är fundersam idag...

...och har mycket att fundera över. Är det ädelt att alltid vara the bigger person? Och i så fall hur är man det? Ska man själv alltid ta ansvaret eller är det ok att ibland faktiskt lita på att någon anna ska göra det? Jag försöker vara en bra, förnuftig människa men undrar ofta hur bra jag egentligen lyckas? Ska man kunna släppa alla oförätter snabbt, likt vatten på en gås? Jag försöker alltid hjälpa dem som ber mig om hjälp men får jag det alltid tillbaka? När ska man själv säga stopp? Som sagt, mycket att fundera över...

Nu ska jag tillbaka till träningen efter förkylningen och tänkte sparka igång det hela med en snabb promenad imorgon. Motivationen är hög och själv blir jag peppad av att se andra träna och se vältränade ut.

Här är jag om ett par veckor... inte riktigt kanske men snart så =) Loose your mummy-tummy!

Hejamamma!

Det är så skönt när man bestämt sig!

Det var länge sedan jag hade ett konkret mål med min träning annat än att må så bra som möjligt. För några år sedan tränade jag för att jag tävlade. Nu är det kortsiktiga målet Stockholm maraton i juni. Det långsiktiga är en svensk klassiker inom en inte alltför avlägsen framtid. Det är så skönt när man bestämt sig för att satsa. Träningen blir roligare, motivationen sitter som ett litet troll på ens axel och klappar en på axeln när man gör det man ska och går framåt i träningen. Jag känner hur jag ler inombords. Det där med höften det ligger som en parentes, det finns där med jag tänker inte låta det stoppa mig. Det är som jag sa till min naprapat: Jag är ingen skröpplig tant! Det återstår bara att min höft också fattar det....

Idag drog jag med mig min store kille (inte ultramaken) till simhallen. Jag tänkte att min rygg och höft skulle gilla att simma. Det var skönt men det var riktigt länge sen jag simmade. Det är inte riktigt min styrka och tankarna gick till Vansbrosimmet som ju är en del av en svensk klassiker. Kan man simma med flytväst? Jag skulle behöva en crawlkurs...

Kom ihåg att det aldrig är för sent att börja träna, eller för tidigt


Hejamamma!


RSS 2.0